Veckans middagar från Linas matkasse

Är med spänd förväntan som det ringer på dörren och Linas matkasse levereras. När den sedan packas upp känns det nästan som lilla julafton och hela diskbänken fylls med fräscha grönsaker och en hel del som normalt inte brukar följa med oss hem från veckohandlingen.

 

Veckans ledord är Peace, love and onion och några exempel på veckans rätter är Färsk tomat- och fänkålssoppa med fetaostströssel och majskolv, Ciderkyckling med äpple och palsternacka serverad med ris samt Lättpanerad rödspättafilé med dill- och gräddfilssås och spetsskålssallad. Den vegetariska soppan var vi först ut med att testa och den kommer vi absolut att tillaga någon annan gång. En bra start på matveckan alltså!


Känns skönt att halva veckan nu har passerat och att fredag och den älskade helgen närmar sig. Har varit några intensiva dagar på det nya jobbet men jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer att trivas som fisken i vattnet när jag väl är inne i ”tänket” och allt runtomkring.

 

I morgon ringer väckarklockan alldeles för tidigt för att det ska vara bekvämt att stiga upp så det blir att göra en tidig kväll. Ska passa på att lägga mig och bläddra i det nya numret av Plaza Interiör som damp ner i början av veckan och som jag ännu inte ens har hunnit öppna.

 

En stor kram till er alla! ♥

Bild: Privat ©

Ny vecka och nya gummistövlar

Är lagom mossig i hjärnan ikväll efter en dag på ”nya” jobbet. Trots välbekanta lokaler och kända ansikten (dock ingen som jag tidigare arbetat med) så är det mycket nytt att sätta sig in i och många intryck som ska bearbetas. Gissar att jag inte lär ha några större problem med att somna ikväll.

Kändes i luften när jag åkte hem från jobbet idag att hösten har kommit för att stanna. Med hösten brukar även regnet följa och jag har länge saknat ett par gummistövlar i min garderob. Åtskilliga är de mornar då regnet bara öst ner med följd att jag har varit alldeles för blöt om fötterna då jag kommit fram till jobbet.

 

Har spanat efter ett par sköna stövlar som passar lika bra ute i skogen som på väg till jobbet och det är nog inte bara jag som har fastnat för de snygga gummistövlarna från Skottland. Själv satsade jag på den klassiska Original Tall Black-modellen och jag ser nästan fram emot nästa regniga morgon då jag får sätta på mig dessa stövlar och plumsa fram i alla vattenpölar utan att bli blöt.

 

Bortsett från det nya jobbet så händer det även lite annat spännande i veckan som både jag och Mr M har sett fram emot väldigt mycket i flera veckor. Så småningom ska jag självklart dela med mig utav vår lilla hemlighet för er!

 

Nu ska jag sjunka ner i tv-soffan och se veckans första Halvåtta hos mig, mer än så blir det inte gjort denna kväll. Ha en fortsatt skön måndagskväll, kram på er! ♥

Bild: Privat ©

En mysig helg med besök

I helgen har vi fått mysa med C, min kära storebrors dotter, som i morgon blir 2 år. Hade alldeles för mycket att göra förra veckan för att hinna kika efter någon present till henne. I fredags efter jobbet tog jag däremot en snabb tur på stan i Uppsala och besökte butiken Krabat som har en hel del fina leksaker. Hade tur som hittade ett Barbapapapussel då den lilla damen är upp över öronen förtjust i dessa håriga figurer.

 

Tårtkalas blir det hemma hos dom i morgon, men vi passade på att fira henne med en chokladkaka som jag hittade hos Starwoman för några dagar sedan. Den visade sig vara helt fantastiskt god (vi toppade kakan med choklad smaksatt med mint istället) och passade oss alla i smaken. Med två ljus på kakan fick C även öva på att blåsa ut ljusen inför morgondagens kalas!  

 

Har hunnit med en promenad på morgonen i Hagaparken som börjat skifta i höstens alla färger. Är dock inte speciellt skönt ute så resten av dagen kommer vi nog att spendera inomhus. För att underlätta veckans middagar, då det förmodligen kommer att bli rätt långa dagar för mig på det nya jobbet, så kommer det i morgon en Linas matkasse. Även om vi är flitiga på att veckohandla är det helt underbart att ibland låta ”någon annan” planera och handla för veckans fem middagar. Att kassen dessutom kommer hemlevererad till dörren med fräscha råvaror är en verklig vardagslyx!

 

Nu ska jag plocka ihop lite här hemma efter en mysig helg fylld med bus (och trötta ben för grabbarna som kämpade sig väl igenom de tre terrängmilen ute på Lidingö igår)!

Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Barbapapapusslet förpackad i en söt kartong!

Katarina K

Så är snart denna måndag till ända. Framför mig har jag en fullspäckad vecka på jobbet. Är nämligen sista veckan på ”gamla” jobbet innan jag på måndag börjar nya äventyr, dock på samma företag som jag har varit på sedan vi flyttade söderut. Ska bli spännande att få lite nytt att bita i även om kläderna förmodligen kommer att kännas alldeles för ”stora” till att börja med. Förhoppningsvis växer jag i dom allt eftersom...

 

Innan vi åkte hem från Umeå igår passade jag på att fota de snygga muggarna från Katarina K som min syster har stående på en kökshylla, helt underbara att sitta och sörpla te ifrån.


Nu ska jag krypa upp i soffan och kika på första avsnittet av Svenska New York-fruar då det tydligen ska vara med en f.d. pitetjej som bytt småstadslivet mot ett mer glamouröst liv "over there".

Ha en riktigt skön måndagskväll! En stor kram ♥


Bild: Privat ©

Borta bra, men hemma bäst

Nu är vi åter tillbaka i storstaden efter en helg uppe i norr med frisk luft, vackra höstfärger, god mat, sköna höstpromenader och så klart trevligt sällskap. Men oavsett hur bra man än har det borta så känns det alltid skönt att sätta nyckeln i dörren till sitt eget. Och framför allt att på kvällen få krypa ner i sin egen säng...

Nästa gång vi ses blir i slutet på oktober då jag, min syster och mamma ska ha en riktig tjejhelg tillsammans med bland annat Ladies Night, förmodligen en del shopping och en massa tjejprat. Det ser vi alla fram emot!

 

Har hunnit med en hel del denna eftermiddag efter att vi kom hem - resväskorna är uppackade, veckans middagar är planerade och kylen är påfylld med mat. Köpte även med oss lite goda ostar och kex som vi ska njuta utav framför den spännande valvakan. Mitt intresse för politiken är generellt sett rätt svalt, men det är en absolut självklarhet att lämna min röst och självklart hoppas jag att ”rätt” block vinner!

 

Ha en fortsatt skön söndagskväll! Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Helgen har bjudit på en hel del regn men även strålande sol.

En låda med spottar

Vad glad jag blev när jag gick in på Cactusvit i morse och såg att några av er fortfarande hittar hit och dessutom lämnar lite respons efter sig. Det värmer i hjärtat! ♥

 

Igår kom vi äntligen upp till min älskade syster och hennes familj. Sist vi sågs var i somras då vi stannade till i Umeå ett par dagar efter vår sommarsemester i Piteå. Som vanligt blev vi bjudna på en underbart god trerättersmiddag och goda delikatesser från Duå. Är utan tvekan tack vare min syster och hennes man som vårt matintresse började gro för ett par år sedan.

 

Idag har vi firat lillebror i familjen, 1-åringen, med paket, tårta och skönsång(?)! Favoritpaketet blev utan tvekan en traktor med tillhörande släp, lastat med djur som ger ifrån sig en salig blanding av (o)ljud när man trycker på dom. Trots att en stor hög av paket fanns kvar så kände han sig fullständigt nöjd när traktorn var öppnad så resten fick storebror hjälpa till att öppna, till hans stora glädje.

 

Passade på att fota vårt kök igår innan vi åkte norrut för att visa hur ”lådan” med infällda spottar blev. Vi är så nöjda med köket och det blev ett stort uppsving jämfört med hur det såg ut innan renoveringen.

 

Ha en riktigt skön lördagskväll alla ni! Kram på er! ♥  

... Är det förresten någon av er som brukar titta in här som har tackat ja till bloggträffen i Stockholm den 10-11 oktober? I sådana fall får vi en chans att träffas utanför cyberrymden! =)

Bilder: Privata ©

Sommarens sista

Hade ingen som helst tanke på att min lilla bloggpaus skulle vara i drygt fyra månader. Motivationen att ”synas” här på nätet och dela med mig av vårt liv försvann helt enkelt och fokus blev riktat mot något annat.

 

Mellan maj och tills nu har vi bland annat njutit av en semestervecka på Cypern tillsammans med Mr M: s syster och familj. Några dagar före midsommarafton fick vi även ta emot ett glädjande, men smått omtumlande besked. Och på tal om köket så är den lilla ”lådan” med infällda spottar som jag skrev om sist också klar.

 

Det har varit en lång, varm och skön sommar med inte speciellt mycket måsten. Men ärligt talat har jag verkligen längtat efter hösten med den klara, friska luften och alla vackra färger som träden börjar skifta i. Precis som hösten brukar föra med sig den där välbekanta ”boa-till-det-känslan” så börjar även mitt sug att uttrycka mig i bild och text komma åter. Bloggpausen är över!

 

Idag har jag passat på att ta en ”day-off” från jobbet. Till skillnad mot jobbdagarna då mornarna går i minst 180 har jag idag haft tid att sitta och äta en lång frukost och bara mysa runt här hemma. Senare idag styr vi kosan bort från storstaden och upp till Umeå för att bland annat gå på 1-årskalas. I det prickiga inslagna paketet ligger ett par sådana här och väntar på ettåringen. Perfekt nu när det börjar vara mycket spring i benen!


En stor kram till er alla som fortfarande tittar in här! Trevlig helg! ♥

Bild: Privat © - En av alla bilder från sommaren 2010. 

RSS 2.0