Fjärde advent

De senaste veckorna har verkligen rusat iväg och då jag har haft mycket att stå i har tiden att sitta framför datorn några längre stunder varit knapp.

 

Nedräkningen till vår julledighet har börjat och resan norrut närmar sig. På onsdag sätter vi oss i bilen för att avverka närmare 80 mils körning längs kusten. Sen ska vi njuta av drygt en vecka uppe i norr tillsammans med familj och vänner innan vi återvänder till storstaden.

 

Blir ett spännande nytt år för oss båda vad gäller jobb. Jag jobbar mina sista dagar i min nuvarande grupp för att efter nyår påbörja en ny tjänst. Känns riktigt spännande även om det är lite vemodigt att skiljas från gruppen. Lyckligtvis sitter dom bara ett stenkast från min nya arbetsplats så om saknaden blir för stor kan jag snabbt hälsa på dom.

 

Idag har vi spenderat några timmar på stan för att köpa de nästsista klapparna. Har ett ärende i morgon efter jobbet till min favoritaffär i Uppsala, sen har vi bockat av alla julklappsinköp från listan!


Nu ska jag krypa till sängs för att läsa om bland annat Prinsessan Madeleine i nya numret av Elle innan det är dags att blunda. Om jag inte hinner kika in här något mer före jul- och nyårsledigheten vill jag önska er alla en riktigt god jul & ett gott nytt år! Kom ihåg att vara rädd om varandra! Kram på er! ♥


Bild: Privat © - Innanför detta vita papper ligger min julklapp till mitt hjärta och väntar. Vad som döljer sig där inne får ni se efter jul. Både papper, snöre och stjärna kommer från Lagerhaus.


Glittriga julgranskulor

Allt som oftast är det de enkla som tilltalar mig mest. Julpyntet här hemma är väl inget undantag och det som sprider störst julkänsla för tillfället är alla hyacinter med sin ljuvliga doft. Men det klart att det finns nån tomte som gömmer sig i nåt hörn här och där.

 

Blev en sen veckohandling ikväll på Ica Maxi. Stannade till lite extra bland deras julpynt och fastnade för 24 julgranskulor i silver, allt från matta till glittriga och blanka kulor. De pryder nu en hög glasvas här hemma!

 

Fick även reda på en fantastisk rolig nyhet idag att våra goda vänner från Piteå blev föräldrar till en liten kille idag. Nästa gång vi ses blir på nyårsafton då vi firar in det nya året tillsammans. Grattis P & I till erat lilla underverk!

 

Hemlängtan börjar bli rätt påtaglig faktisk. Ska bli underbart skönt att få komma hem och umgås med familj och vänner! Men först återstår drygt två veckors jobb innan vi kan njuta av lite julledighet. En stor kram till er! ♥


Bild: Privat ©

Moonboard hos Marbodalkök

Redan när jag var liten älskade jag att dela in ett stort ritpapper i många delar som fick symbolisera olika rum i ett hus. Dessa målade jag i jordens alla kulörer och inredde dem sedan med livlig fantasti. Ritpapperet har tyvärr för länge sedan blivit utbytt, men fortfarande när jag går in i ett "nytt" hus för första gången brukar jag tänka på hur det skulle se ut om jag fick inreda det precis så som jag ville. 

När jag såg den här roliga tävlingen hos min kära vän Sandra blev jag självklart nyfiken på att skapa min egen moodboard. Allt eftersom föll pusselbitarna på plats och det kändes nästan som när jag var liten och gjorde mina husteckningar. Bara en lite mer modern variant av pappersteckningen.

Min moodboard återspeglar inte alls den stil som vi har här hemma, utan jag ville snarare fokusera på kompositionen av bilder och färger. Utgångspunkten blev faktiskt den helt underbara Liv-lampan, designad av Jonas Bohlin (-97).

Här kan ni klicka om ni vill rösta på min moodboard och ge den de stjärnor som ni tycker att den förtjänar, eller bara för att kika bland alla andra fantastiska moodboards.

I morgon är det äntligen fredag igen. Först på kalendern står "Grötfrukost 7.45" på jobbet tillsammans med mina jobbarkompis. Årets första risgrynsgröt, mums! En stor kram till er! ♥

Bild: Skärmdump på min moodboard "En dröm i pastell" från Marbodals hemsida.

RSS 2.0