NIO DYGN GAMMAL

TACK söta ni för alla fina gratulationer som ni har lämnat! Vi lever och andas fortfarande denna underbara bebisbubbla samt tillbringar all vaken tid så nära Elliot som vi bara kan. Vi hinner (varken vill eller kan) därför inte med så mycket annat än att mysa och försöka lära känna vår guldklimp som har bott i magen sedan juni tvåtusentio.

 

Det är idag nio dygn sedan Elliot föddes och under dessa dagar har vi fått lära känna en välmående liten herre som än så länge verkar vara väldigt nöjd med sin tillvaro. De flesta av dygnets tjugofyra timmar sover han bort men ofta i samband med matpauserna bjuder han oss på några vakna stunder. Våra hjärtan översvämmas av KÄRLEK till denna lilla krabat och man förundras nästan över hur starka känslor en person som funnits i ens liv i drygt en vecka kan väcka.

 

På tal om lilla kille så lever han inte riktigt upp till sitt namn. När Elliot föddes vägde han 3 805 g (trots att han kom till världen en vecka innan BF) och var 51 cm lång. På fyra dygn hade han passerat sin födelsevikt och väger idag ca 150 g mer än vad han gjorde på alla ♥-dag.

 

TENS-apparaten hjälpte mig inte hela vägen fram utan den var till störst hjälp på mitt trötta ryggslut veckorna innan förlossningen. Andning, tre omgångar sterila kvaddlar som las med fyra stick på vardera sida om ryggraden (känns ungefär som ett getingstick men jag tyckte att effekten var väl värd smärtan) och lustgas på slutet var det som fungerade allra bäst för mig!

 

Nu ska vi tappa upp ett bad här hemma för att sedan göra oss klara för denna soliga (men kalla) onsdag!

En stor kram till er! ♥

Bild: Privat © - När man får ligga på mammas eller pappas bröst och lyssna till hjärtslagen och tarmrörelserna så blir man en väldigt nöjd kille.


HEJ VÄRLDEN, JAG ÄR HÄR NU!

03.41 på alla hjärtans dag fick vi den allra finaste presenten av dom alla – vårt efterlängtade lilla hjärta Elliot som bestämde sig för att titta ut en vecka tidigare än beräknat!

 

Ett och ett halvt dygn tidigare stod lördagens efterrätt på kylning och Mr M hade precis dukat fram kvällens middag när mitt vatten gick. Vi försökte få i oss lite mat innan vi skulle åka in till BB Stockholm för en kontroll eftersom värkarna vid denna tidpunkt ej hade kommit i gång. Men vi var båda så spända av förväntan med tanke på hur enormt mycket vi har längtat efter vår guldklimp så det mesta av maten åkte ner i soporna och vaniljpannacottan med limemarinerade bär står fortfarande kvar i kylen.

 

Igår fick vi komma hem efter två förlossningsfria nätter med en välmående liten kille och i våra ögon (så klart) den mest värdefulla och vackraste skatten av dom alla! Nu myser vi hela dagarna med detta lilla pyre och försöker lära känna varandra. Det kommer därför att bli glesare bland inläggen här på Cactusvit och jag återkommer så fort jag känner mig redo för det!

 

En stor kram från mig till alla er! ♥

Bild: Privat © - En nöjd kille tidigare idag som trivs allra bäst när han får äta och sova (helst klistrad mot oss).


DET ÄR HIT MAN KOMMER NÄR MAN KOMMER HEM

”Det är här man känner vart stigarna går

Man vet vem som är släkt med vem

Det är här man vet var gäddorna står

Det är hit man kommer när man kommer hem…”

 

Vi är nu inne på det fjärde året här i storstaden och allt eftersom har en längtan upp till norr växt sig allt större. Det är något som har fått mogna fram väldigt långsamt och som nu känns helt rätt i våra hjärtan. Vi känner att Piteå kan erbjuda oss, och framför allt vårt lilla hjärta, så mycket mer när vi snart går in i en ny fas i livet. Det jag pratar om är såklart en norrlandsflytt – Hej då Stockholm, hej Piteå!

 

Strax innan jul skickade Mr M in en jobbansökan och efter ett spännande möte fick han i början på den här veckan ett glädjande telefonsamtal där dom erbjöd han den utlysta tjänsten. Helt plötsligt fick vi väldigt mycket att stå i då tillträde till tjänsten sker redan den första april (inget tidigt aprilskämt här inte) så en mäklare ska kontaktas för försäljning av vår lägenhet, ny bostad ska ordnas, uppsägning av nuvarande jobb ska ske och så mellan allt detta denna enorma längtan efter vårt lilla hjärta.

 

Igår hade vi besök av en första mäklare och på måndag kommer ytterligare två hit. Sedan ska vi bara bestämma oss för vem vi känner mest förtroende för och som vi tror är bäst på att sälja vår lägenhet som har varit vårt hem sedan juni tvåtusenåtta.  

 

Som pricken över i:et har det även varit totalstopp i vårt avlopp i köket så igår kom det en firma för att högtrycksspola avloppsröret med följd av att hela köksgolvet var svart av fett och avloppsrester som trycktes ut… några timmar före mäklaren skulle komma. Luktade inte nybakta bullar heller direkt!

Fick därför knäskura golvet och allt runtomkring (ajaxflaskan gick från att vara i stort sett full till tom) vilket tar på krafterna då jag numer känner mig som en höggravid flodhäst. Idag ska jag därför bara njuta av en dag i ryggläge och ta hand om mig och lilla grodan! ... och hålla tummen för Anja Pärson i superkombinationen!

 

Önskar er alla en underbar fredag! Kram från mig! ♥

Bild: Privat © - En skön sommardag på Näsudden i Piteå.

Ovanstående text är tagen från Piteåbandet Euskefeurats Det är hit man kommer när man kommer hem. Och precis så känner vi för Piteå!


INITIATIVFÖRMÅGAN, VART HAR DU TAGIT VÄGEN?

Jag har helt tappat greppet om allt som har med x och y: n att göra för en ekvation som jag inte alls får att gå ihop är att ju längre tid jag går hemma (med all tid i världen) desto mindre får jag gjort och kan bocka av från min to-do-list.

 

Att städa köksskåpen är en punkt på denna och det känns ungefär som ett projekt i klass med att bestiga Mount Everest (nåväl, lyckades med punkt ett i alla fall). Herr Latmask har slagit till mig med full kraft men det är tur att lillchefen snart är här för att börja bestämma hur våra dagar ska se ut då jag själv verkar ha tappat min initiativförmåga någonstans efter vägen! Hallå?

 

I morgon, då…

 

Nu ska jag i alla fall ta och leta reda på förklädet som ligger i ett av köksskåpen och ta på mig detta för att börja förbereda kvällens middag – svampfyllda crêpes. Kanske inte så "tvåtusenelva", men väldigt gott ändå!

Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Grönt är skönt! För att skingra mina tankar från all bebislängtan (vår lilla skatt får 110 % av min tankeverksamhet) så längtar jag även efter färska snittblommor, takdropp och rena fönster för att beskåda vårsolen som snart är här!


FÄRDIGBÄDDAD BABYKORG

När jag sist visade er lilla hjärtats allra första sovplats så saknades påslakanet eftersom det behövdes sys om för att passa dagens täcken då det var snart tjugonio år sedan som det sist användes. Idag damp det ner ett platt paket från min kära mamma innehållandes det allra finaste påslakanet som hon har fixat och trixat med till våran lilla skatt. Örngott och påslakan ligger nu och snurrar runt i tvättmaskinen tillsammans med dom fina molnen som vi ska bädda spjälsängen med.

 

Nu har den riktiga nedräkningen börjat och idag står det med stora siffror i min almanacka att det är 14 dagar kvar… till BF. Känns som en otroligt spännande och pirrig känsla i kroppen och bara tanken när vi går och lägger oss varje kväll att det faktiskt är en dag närmare är nästan svindlande.

 

Längtan efter denna lilla kille är så enormt stor att jag inte (självklart) kan jämföra det med någonting annat. Slår till och med julafton när man var liten och fortfarande trodde på tomten (och kryssade för var dag som gick i kalendern i typ en månads tid före julafton) med HÄSTLÄNGDER! =)

 

Nu är det dags att ta hand om tvätten, kram på er tills vi hörs igen! ♥

Bilder: Privata ©

SMÄRTLINDRING

Blev tidigare tipsad om Holorgon som är ett företag som hyr ut Ladytens som är en TENS-apparat speciellt gjord för förlossningsarbetet. Den kostar 425 kr att hyra för en förlossning och då kommer den hemskickad ca tre veckor innan beräknad födelse och man får behålla den till dess att man är klar även om man skulle gå två veckor över tiden.

För er som inte känner till vad TENS (Transkutan Elektrisk NervStimulering) gör så stimulerar den ytligt liggande nervtrådar genom små elektriska impulser som skickas via elektroder som fästs på kroppen. Man minskar då nerverna inom smärtområdet att sända smärtimpulser till hjärnan vilket innebär att man upplever det som mindre smärtsamt plus att kroppens eget smärtstillande ämne endorfin frisätts.

Testade Ladytens igår kväll på mitt trötta ryggslut då den rekommenderas att användas även innan förlossningen (ej före graviditetsvecka 37) om man vill ha smärtlindring vid t.ex. foglossningssmärtor. Det enda som är viktigt att komma ihåg är att inte koppla elektroderna så att ett par omsluter barnet! Det känns som en pirrande känsla som ska vara på gränsen till "skön ont" och efter ca tjugo minuter kändes mitt ryggslut betydligt mycket bättre. Tror det uppskattas av Mr M också då han får vila sina tummar lite inför förlossningen! =)

Fredag i morgon och en helg närmare vårt lilla hjärta vilket är lovely båda två! 

Kram på er! ♥ 

Bild: Privat ©

KONSTEN ATT TYDA REGLER

SGI, lägsta-nivå-dagar, föräldrapenning, hälften var, jämställdhetsbonus?

 

Det är inte helt självklart med innebörden av dessa nya uttryck när de duggar tätt och man tidigare aldrig haft något med försäkringskassan att göra.

 

I morse hade vi lyckligtvis fått plats (som för övrigt verkar dock gå åt som smör i solsken) på ett av de informationsmöten som hålls av Försäkringskassan. Jag kände mig efteråt ganska klar i knoppen medan Mr M fortfarande såg ut (mer eller mindre) som ett frågetecken. Men det ska vi nog kunna råda bot på, om inte annat med ett telefonsamtals hjälp vilket jag gissar inte blir det sista. Försäkringskassan och kundtjänst, here we come!

 

Nu ska jag alldeles strax göra mig klar för att sätta mig och barbamamma-magen på tåget till Uppsala för att möta upp de bästa jobbtjejerna för en middagsdejt. Ska bli kul att få en uppdatering om vad som har hänt sedan vi sist sågs.

 

På återseende, en stor kram till er! ♥

Bild: Privat © - Den gröna foldern ligger nedpackad i BB-väskan då den innehåller information om hur den blivande pappan (tydligen) enklast skickar i väg ett sms från BB för att få rätt till sina 10 dagar.


VECKA TRETTIOÅTTA

Japp, tänk att vecka trettioåtta (37+0) är här och även om vi gärna skulle vilja träffa lilla hjärtat nu på stuberten så är jag helt inställd (kanske en överlevnadsstrategi?) på att få uppleva både vecka trettionio, fyrtio och kanske även en del övertid. Men den som väntar på något gott…

 

I morse var det dags för ytterligare ett BM-besök och grodan ligger nu väl fixerad vilket han även gjorde sist. Men de senaste dagarna har jag haft mycket ”ilningar” i bäckenbotten vilket beror på, förklarade barnmorskan, att han ligger så djupt ner och även påbörjat sin rotation att bäckenmuskulaturen tar i bäckenbotten och av detta uppstår dessa ilningar. Är verkligen häftigt att de små liven oftast vet vad dom ska göra för att ta sig ut ur den trånga passagen (och inte har någon nedärvd klaustrofobi för den delen).

 

Idag kom det ett vitt paket med poststämplar från Umeå innehållandes två av mina favoritteer från bästa tebutiken i Umeå som helt klart gjorde min dag. Avsändare var min alldeles underbara storasyster som jag har förärats att få och hon skulle verkligen få äga en alldeles egen mugg i guld med texten ”Världen bästa storasyster”. En sån där klassisk vit med färgglad text (ofta udda i samlingen) tror jag dock inte att hon skulle placera på främsta plats på de öppna kökshyllorna, men texten och innebörden förtjänar hon i allra högsta grad! Så tusen tack bästa du!

 

Efter promenaden både till och från barnmorskan så var det en trött kropp som skrek att den ville ha en dag helt utan några aktiviteter (vilket jag annars brukar försöka hitta på). Men man ska ju lyssna på kroppen och passade därför på (lämpligt nog) att krypa ner i soffan framför säsong ett av Solsidan. Har skrattat så att jag har fått sammandragningar! =)

Nu ska jag gå och börja förbereda middagen i riktig stay-at-home-mom-anda så att den mer eller mindre står på bordet när Mr M kommer hem (könsrollerna här hemma är något snurrade för tillfället). En stor kram till er! ♥

Bild: Privat © - Te från Tehörnan i Umeå innehållandes de röda tesorterna Lingonlängtan och Sov gott.


RSS 2.0