Tisdagstema - Julpynt

Något tisdagstema har det inte blivit på länge men idag passar tomten alldeles ypperligt. Han är dessutom den enda tomten som finns här hemma i år så något rekord i flest-tomtar-vinner blir det inte.  


Gårdagen överlevde vi omän vi var rätt slutkörda i både knopp och kropp när vi till slut kom hem efter en heldag på Stockholms gator. Mr M hittade sina sista julklappar så idag håller vi oss hemma för att bl.a. packa våra väskor innan vi åker norrut ikväll. Nu vill vi hem!


Passar på att önska Er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! Datorn den lämnar vi hemma och bloggen får därmed en paus. Hoppas vi ses igen i början på det nya året. En stor julkram till Er! ♥


Bild: Privat ©

Dan före dan före dopparedagen

I morse var det väckarklockan som väckte oss, men inte för att jobba utan för att säga hej då till mamma och R. Dom började tidigt i morse sin resa mot varmare breddgrader, närmare bestämt Karibien, för årets jul- och nyårsfirande. Fast någon längtan efter julmat eller snö tror jag inte att dom kommer att ha.


Idag njuter Mr M av sin första semesterdag. Vi ska så småningom ta oss in till stan för att göra klart med de sista julklappsinköpen (Mr M: s julklappsinköp). Här hemma ligger "mina" julklappar redan inslagna och nerpackade. Han har nog inte förstått hur skönt det är att slippa jaga julklappar de sista dagarna innan jul när förmodligen hälften av Stockholms invånare också gör det. =)


Vill härmed önska Er alla en riktigt GOD JUL! ♥


Bild: Privat ©

Julbak hemma hos oss

Med en kesella i kylen som närmade sig sitt bäst före datum bakade vi lussekatter i sista sekunden nu i slutet på veckan. Även om det inte är mina favoritbullar, inte lika goda som vanliga kanelbullar eller söta som en bakelse, så hör dom liksom julen till och är en del av julstöket. Ner slinker dom nog ändå. =)


Idag kommer min älskade mamma och sambo ner för att stanna några dagar hos oss innan dom styr kosan mot västligare och varmare breddgrader för att fira jul och nyår.


Vi syskon är spridda landet över där jag och Mr M bor i 08-land, min älskade bror på den motsatta sidan och min älskade syster är fortfarande Norrland trogen. För att förenkla julfirandet så att vi någon gång kan vara tillsammans allihopa firar vi jul vartannat år med våra respektive familjer och vartannat år tillsammans.  I år är det dags för mig och Mr M att vara med hans familj och det längtar vi efter. Två år sen sist!

Hoppas ni alla får en mysig lördag, kram på er! ♥

Bild: Privat ©

Sneak peak

Efter vår intensiva vecka med kladdig målarfärg, tapetlim och framför allt sena kvällar tog vi en paus från all renovering. På en vecka avverkade vi spackling, målning och tapetsering av kök, vardagsrum och hall. Sen dess har det stått stilla och får nog göra så tills vi är tillbaka i 08-land efter jul- och nyårshelgen.


Fram till dess att ni får se hur tapetseringen blev i det stora hela bjuder jag på en liten sneak peak på godingen...


M & R - vi längtar efter att ni kommer i morgon! =)
Bild: Privat ©

Första semesterdagen

Idag njuter jag av min första lediga dag av drygt tre veckors ledighet. Igår var det ingen väckare som behövde ställas och i morse vaknade jag utvilad efter nästan fyra timmar mer sömn än vad jag normalt får under jobbveckorna.


Mina lediga dagar nu innan jul ska jag vårda ömt och inte fylla med några måsten, enbart pyssla på här hemma och göra sånt som jag tycker är kul. Efter mina 60-timmarsveckor, inkluderat jobb och pendling, känns som det som en enorm vardagslyx att kunna unna sig det!


En stor julkram till Er alla goa läsare! ♥ 

Bild: Privat ©

10 dagar kvar

Nedräkningen till att åka norrut och hem över julen har börjat. Sist vi var i Piteå var under en av sommarens varmaste vecka. Nu hoppas vi att Kung Bore ska hålla celsiusstrecket under noll så att även vi ska få uppleva lite vinter och förhoppningsvis en vit jul. Visst har Stockholm och södra Sverige sin charm, men norrlänning som man är så är vintern bäst när den är vit.


Julpyntandet har varit väldigt sparsmakat i år. För att väga upp det har vi, förutom den stiliga tomten som flyttade in hos oss förra året, mest hyacinter här hemma som så småningom ska sprida sin ljuvliga och klassiska juldoft.

Måndag i morgon och bara tre dagar kvar till den mycket efterlängtade julledigheten. Hoppas ni alla får en mysig söndagkväll! ♥

Bild: Privat ©

Söndagens aktivitet

Idag tog vi en paus från allt måleri och bytte kladdig målarfärg mot tapetlim för att sätta upp en riktig favorittapet - Woods. Har sedan första ögonblicket varit kärlek! Är nu det första man möter när man kliver in genom dörren hemma hos oss. Bilder får ni dock se en annan dag då hallen inte är ett enda stort kaos. =)


För att öka funktionen i hallen ska vi lägga in en Duo Rib från Forbo som är en riktig smutsuppsamlare. Som det är nu är parkettgolvet lagt ända till ytterdörren. Finns ingenting som samlar upp all sand och grus som följer med vinterskorna i stora lass den här årstiden. Men det blir en annan dag för nu ska jag återgå till den kladdiga målarfärgen för att färdigställa det jag har påbörjat.


Trevlig söndagskväll allesammans!

Bild: Privat ©

Hyacinter på rad

Ibland räcker varken tiden eller energin till. November månad har varit en riktig en energislukande månad med mycket jobb som tömt energidepåerna fortare än vad de har fyllts på. Nu är dock bara drygt 1½ vecka kvar innan jag får en tre veckors lång julledighet, som jag ska njuta!


Här hemma har veckans kvällar tillbringats bland slipdamm och kladdiga färgburkar. Målarfärg har lämnat fläckar på både kläder och golv. De mesta av färgen har lyckligtvis hamnat där det var tänkt, på köket och vardagsrummets väggar. Fläckar och spikhål är äntligen puts väck! I hallen ligger två rullar Cole & Son "Woods" och väntar på att få komma upp. En uppfräschning av alla ytsikt är vad som står på agendan den närmsta tiden. För er nyfikna återkommer jag med bilder när det är nåt att visa. =)

Hoppas ni alla får en mysig helg! ♥

Bild: Privat ©

RSS 2.0