En tripp till norrlands huvudstad

Ens födelsedagar är långt ifrån lika spännande som när man var liten, framför allt är önskelistan betydligt mycket kortare. Om det dessutom är någonting som jag verkligen vill ha brukar jag oftast hinna i väg och handla det själv.


I slutet på sommaren gick min 25: e födelsedag av stapeln och av min älskade sambo fick jag en kortweekend i Sundsvall. Till helgen bär det av och som vi ska njuta. Även om vi vid det här tillfället har avverkat några resor till Sundvall, och framför allt IKEA, är det alltid lika mysigt att få komma i väg hemifrån och få göra något helt annat. Sundsvall är dessutom en massor trevlig stad med många vackra hus, bättre shopping än vad Umeå erbjuder och flera mysiga restauranger. En av våra favoriter är en restaurang som heter 7 kryddor som bl.a. erbjuder underbart god träkolsgrillad mat. En sväng till Casino Cosmopol brukar det också alltid bli. Sen att inte förglömma - IKEA!


Även om det bara är onsdag idag och inte riktigt helg ännu, men med mycket att stå i, så tänker jag passa på att önska er en trevlig helg nu. Återkommer efter helgen med kanske någon bild från vår tripp, kram på er alla!

Kollage S-vall

Bild: Eget kollage med lånade bilder från ovan nämnda ställen, förutom vägen som Mr M har lagt sina skapande händer vid.

Tisdagstema - Gammal

Gammal är allt ett svårt tisdagstema då jag generellt inte har så stor förkärlek till gamla saker. Men visst finns det gamla saker som verkligen kan vara charmiga.

Här är mitt bidrag till tisdagstemat - ett ånglok från 1900-talets början, det kan man väl kalla gammalt?


 

Tisdagstema - GammalBilder: Privata ©


Snygg shoppingkasse

Har på senaste tiden handlat mycket om vårt klimat och hur det står till med växthuseffekten. Även ICA har nu hakat på "klimatsmart-trenden" och har tillsammans med Whyred tagit fram en miljövänlig shoppingpåse som dessutom är snygg! Handla miljövänligt med beiga och mindre roliga tygkassar har man länge kunnat göra, men den här kommer att vara vår trotjänare när vi åker för att handla... gäller bara att komma ihåg den! =)
Handla miljövänligt


Bild: Privat ©

Tisdagstema - Olika

De är visserligen av samma form och färg men olika storlekar. Väldigt lika men ändå olika! Har länge spanat in dessa klädträd "Tree" från Swedese och skulle gärna vilja ha ett eller två i vår hall. 

Med dagar som fylls av både jobb och skola räcker inte riktigt min tid till. Även om jag inte har hunnit kommentera era kommentarer på sistonde så läser jag dom alla och blir alltid lika glad för alla gulliga jag får!  Tack så mycket!
 

Tisdagstema - Olika


Bild: Privat ©

Fyra år

I onsdags firade vi fyra år tillsammans. Under tre av dessa har vi haft distansförhållande vilket stundtals har varit rätt jobbigt. Bland det tråkigaste var faktiskt att aldrig få vara tillsammans en vardag, att aldrig ha någon som väntade på en när man blev sen hem från skolan och att inte kunna fara och hyra en film en söndagskväll. Men desto mer uppskattade man alla helger då vi kunde ses och aldrig att det har funnits en tanke på att ge upp, kärleken övervann milen emellan oss.


När jag kom hem från jobbet i veckan hade Mr M tänt ljus, dukat till middagen och köpt en liten present. Ni kanske känner ni igen den karakteristiska formen från Cult Design? =)

(I det fina paketet från Mias Lustgård fanns en diskmedelpump som nu pryder vår diskbänk).


 

Kärleken övervinner allt


Bild: Privat ©

Färska blommor

Ibland faller jag som en fura, speciellt när det gäller schyssta erbjudanden som följer med prenumerationer. Tidigare i sommar damp det ner ett sånt från Sköna Hem där man skulle få två ljuslyktor från Design House Stockholm + några nummer av tidningen. Var snabb på att tacka ja, men om jag ska vara ärlig var det inte tidningen som lockade mest. Som en som älskar ljuslyktor var det självklart de underbart snygga ljuslyktorna jag ville ha.


Mr M: s syster har alltid fina och kreativa blomsterarrangemang. Sist vi hälsade på hade hon gjort som på bilden. Färska blommor är verkligen en vardagslyx och en riktig stämningshöjare. Det enkla kan vara minst lika vackert som en stor bukett. Så när jag var förbi stan senast fick en kvist med dessa små söta blommor följa med hem som nu pryder våra ljuslyktor.


Vardagslyx


Bild: Privat © (Med idé lånad från Mr M: s syster)
Tisdagstema - Nära

Medan jag helst håller andras fötter på behagligt avstånd har jag inga som helst problem med barns underbara fossingar som gärna får komma nära.


I mitten på sommaren gjorde vi en tripp med familjen till Arvidsjaur för att bl.a. åka ånglok. Är ett gammalt ånglok från 1915 som tidigare gick längs den klassiska inlandsbanan men som nu under sommaren kör turister till Slagnäs. Det var en ljuvlig sommardag när vi startade i Arvidsjaur och efter någon timme med god mat i restaurangvagnen gjorde tåget ett tvåtimmarsstopp i Avaviken som ligger naturskönt vid Storavans strand inbäddat mellan berg och åsar. Där passade jag på att fota E: s 1 månads lilla fossing, det tredje nytillskottet i släkten det senaste året.Tisdagstema - Nära


Bild: Privat ©

Ljuvligt med helg

Snart är första veckan i skolan/på jobbet äntligen avklarad! Brukar alltid vara lite småkämpigt (men efterlängtat) att komma tillbaka till sina rutiner som under sommaren, av någon anledning, mer eller mindre hamnar på is.


Den här hösten känns dock inte som alla andra, känns som att vi är mitt emellan på något sätt. Har nämligen klart med X-jobb som jag kommer att börja med efter nyår, om någon månad går flyttlasset ner till Stockholm. Känner mig full av förväntan inför det kommande, blir en ny fas i livet och det är det här man har sett fram emot så länge. Men å andra sidan känns det massor tråkigt att flytta från familj och vänner, att måsta se de små familjemedlemmarna växa upp på avstånd. Men som tur är så finns flyg och tåg, och från Stockholm går det fort att ta sig.


Kommer under hösten att fortsätta jobba i en forskargrupp på universitet som jag har varit hos i sommar samtidigt som jag ska läsa två kurser. Om jag känner mig själv så kommer jag vilja köpa en och annan pryl när vi kommer i ordning i Stockholm så någon extra krona lär behövas. Skolan har dock fått stå tillbaka den här veckan. Lika mycket som rutiner har varit frånvarande i sommar, lika bortblåst har min motivation och energi att sitta med skolan på kvällarna varit.


Mr M ska på 30-årsfest med enbart grabbar i Piteå i helgen så jag valde att stanna hemma ensam. Ska gå ut på sköna morgonpromenader som även de legat nere ett tag, gå runt i mjuka mysiga kläder och... ta tag i skolan. Böckerna ligger framme och verkligen skriker efter att få bli uppslagna. 

Det bästa av allt  med rutiner är helgen, aldrig annars att man uppskattar den så mycket som nu. Trevlig helg på er! =)


 

Fredag


Bild: Privat ©

En doft av nybakat...

... Sprider sig ikväll i vår lägenhet. Får då och då mina il att baka, ibland med bättre resultat än andra gånger. Ikväll var det en av de bättre gångerna, även om den här sockerkakstårtan är svår att misslyckas med. Receptet kommer från Mr M: s mamma som har en hel del underbart goda recept på desserter och kakor (och mycket annat) i sin receptsamling.

Har fortfarande inte kommit till insikt att sötsaker hör till lördagar, och har nog egentligen sedan barnsben varit en hopplös kak- och godistjuv. =)
Men visst måste man få unna sig saker i livet, även om inte allt och jämt. Säger som Nalle Puh...


Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre. 

Sockerkakstårta


Bild: Privat ©

Tisdagstema - Svart/Vit

Med tanke på att dagens tisdagstema är Svart/Vit kan man nästan tro att temat är tillägnat mig. Att jag har en förkärlek till svart och vitt och att det mesta i vår lägenhet går i de färgerna, har nog ni som brukar läsa min blogg redan hajat. =)

Finns mycket här hemma som jag skulle kunna fotografera, och som skulle passa bra in i dagens tema. Men det fick bli, absolut svart och vitt, några nya förvaringsboxar som är köpta på Dollarstore för 50 kr - vilket fynd!


Tisdagstema - Svart & Vit


Bild: Privat ©

RSS 2.0