BRUM, BRUM

Det stora paketet väckte en enorm nyfikenhet hos Elliot!


Brum, brum! Den stora Brio racer-bilen körs det runt med mycket här hemma.

Tack så mycket för alla söta kalashälsningar till ettåringen! Vi har kalasfirat med både familj och vänner och den nyblivna ettåringen lyckades även med att blåsa ut ljuset på tårtan. 

I paketen gömde sig många fina presenter från nära och kära. I ett stort Happy Birthday-paket fick Elliot denna snygga Brio Racer-bilen från oss. Den finns för övrigt med som rekvisita på den fina tapeten som Elliot ska få tapetserad i sitt rum i vårt hus som vi får tillträde till om tre dagar.

Nästa gång vi hörs är vi förmodligen på plats i huset, som vi längtar! En stor kram till er! ♥

ELLIOT ETT ÅR

Elliot på besök i Linas fotostudio tidigare i höstas, här ganska precis sju månader gammal.


Den snygga Lou Lou Ghost-stolen var en av alla fina doppresenter som Elliot fick.


Grattis vår älskade skatt!

03.41 den fjortonde februari tjugohundraelva föddes till slut vårt älskade lilla hjärta i rum 007 på BB Stockholm. Där, i James Bond-rummet som vi kallade det, blev vi kvar ett par timmar i väntan på vårt BB-rum som låg ett par rum därifrån.

Vi fick uppleva hur det rum som vi tillbringat en hel eftermiddag, kväll och natt i återigen blev upplyst av solens ljusa strålar en kall februaridag med klarblå himmel. Den lilafärgade Globen som varit en blickpunkt under de mörka kväll- och nattimmarna slocknade och såg nu mer ut som en halv golfboll i horisonten. Vi hörde genom väggarna en blivande mamma i smärtor. Vi såg hur sjukhusområdet vaknade till liv och hur måndagströtta stockholmare satte sig på bussen eller sprang till t-banan för att åka till jobbet. Och allt detta medan vi hade vårt allra käraste sovandes på vårt bröst. Kändes som att tiden stod stilla och att ingenting i världen kunde jämföras med den lycka vi kände. En mycket speciell och nästan andlig känsla.

Vi hade fått ta emot den allra finaste tänkbara alla hjärtans dag-present! Och på tavlan ute i korridoren fick vi sticka in en nål med ett blått knappnålshuvud som symbol för att ett nytt liv kom till världen denna dag, världens bästa Elliot!

Denna underbara lilla kille har nu hunnit bli ett år och till helgen blir det kalasfirande med både familj och vänner. Idag passar vi på att njuta av dagen och tänka lite extra på alla fantastiska stunder som vi har fått uppleva under detta år.

Önskar att ni alla både får uppleva och även sprida mycket kärlek en dag som denna. En stor kram från mig till er! ♥

EN TILLBAKABLICK

Här är Elliot ett par dagar gammal och sover gott på det mysiga fårskinnet. Han var fortfarande väldigt gul i hyn av hans gulsot och ett av alla nålstick kan tydligt ses på hans vänstra hand. 

Den söta björnoverallen i storlek 56 som Elliot åkte hem i från BB var väldigt stor.

Lördagen den tolfte februari tjugohjundraelva kommer alltid att ha en speciell plats i vårt hjärta.

Vid denna tid väntade och längtade vi något oerhört efter vårt älskade lilla hjärta som var beräknad att födas den tjugoförsta februari. Just denna dag var jag gravid i vecka 38+4 och var fortfarande inställd på att det skulle bli en liten marskille.

Vi vaknade upp till en härlig vinterdag i vår lägenhet på Carl Thunbergs. Strålande sol, minus 8 grader och nästan en meter snö. Så mycket snö hade det inte fallit i Stockholm på fyrtio år.

Efter lunch tog vi den sedvanliga promenaden i slow motion runt Haga Slott. Satte mig sedan och skrev klart mitt förlossningsbrev till BB Stockholm där jag klargjorde mina tankar och funderingar kring vår förlossning. Kände mig varken rädd eller nervös inför förlossningen utan väldigt lugn, trygg och mycket förväntansfull.

På kvällskvisten kände jag mig trött i ryggslutet (vilket inte var något ovanligt så här långt in i graviditeten) och hade en del molande värk, likt mensvärk. Den blivande pappan hade stått en bra stund i köket och förberett kvällens middag och jag låg halvslumrandes i soffan framför tv:n. Vi skulle njuta av en mysig kväll med god mat och melodifestivalen.

Kände att något knäppte till i magen utan någon närmare eftertanke samtidigt som middagen dukades fram på bordet. Reste mig upp och hann gå den korta sträckan till köksbordet när jag plötsligt kände att det blev alldeles blött. Mitt vatten hade gått! Resten är historia.

Nu, ett år senare, är vi väldigt glada och tacksamma över att just du Elliot kom till oss. Kärlek! ♥

Ikväll blir favorit i repris med god mat och melodifestivalen, men i år utan vattenavgång. Önskar er alla en skön lördag, kram från mig!

EN LITEN KONSTNÄR I FAMILJEN

En nöjd kille över sina röda fina prickar!

Nu har jag fattat galoppen hur man målar streck!

Lite röd runt ögonen och blek i ansiktet efter tre dagar med hög feber.

Och alldeles perfekt blir det att kunna spara alla teckningar i Elliots fina Sebraportfolio som gömde sig julklappen från Umeåkusinerna. En fin portfölj med tio fack, handtag och plats för namnlapp på baksidan.

Förra veckan fick Elliot måla sina allra första streck och dessa ligger nu sparade i den fina portföljen från Sebra som han fick i julklapp. Den ska med tiden fyllas med många fler konstverk!

I veckan njuter vi båda av att vara hemma med Elliot då det är sista chansen att använda de nya dubbeldagarna som innebär att alla mammor och pappor har rätt att ta en månad föräldraledigt samtidigt (mot dom tio dagar som tidigare gällde) och som kan tas ut innan barnet fyller ett år.

Efter veckor med kallt, kallt väder blev vi lite extra glada idag då termometern visar minus sexton grader och det dessutom är en alldeles fantastisk vacker vinterdag. Önskar er alla en skön torsdag, kram från mig! ♥

NÅGOT ATT VILA RUMPAN PÅ

Ett gäng krispiga tulpaner och i bakgrunden någonting väldigt skönt att vila rumpan på. Tulpanerna brukar dock stå på köksbordet, är inte att tänka på att ha någonting i Elliot-höjd då allt ska pillas på för tillfället.


Här tänker vi att våra gäster ska få slå sig ned i fotöljerna med något gott i handen i väntan på att middagen ska serveras. Vi drömmer även om att sätta in stora glaspartier från golv till tak i form av skjutdörrar och från dessa kunna gå ut direkt till det stora trädäcket som någon gång ska byggas. Bild från Hemnet.

Igår tog vi det säkra före det osäkra och bokade in ett läkarbesök på bästa vårdcentralen här i stan. Öroninflammation var det inte och möjligt rörde det sig om tredagarsfebern trots att Elliot inte hade några utslag kunde den trevliga läkarstudenten konstatera. Dock såg jag en massa små röda prickar på hans rygg i morse när vi hoppade ur pyjamasen. Men febern är puts väck och vi hoppas att den förblir så ett bra tag, det tar på krafterna för en liten kille att ha hög feber i tre dagar! Och kanske var det därför klockan var närmare sju innan han piggnade till i morse.

Något lite roligare att tänka på är att kalendern visar första februari idag vilket innebär att det är tjugonio dagar kvar till dess att vi får nyckeln till vårt efterlängtade hus! Och här hemma står två svarta fotöljer som är redo att bara få flytta in.

Snart kommer morfar för att äta gårdagens nybakade semlor med oss så det är väl bäst att jag också hoppar ur pyjamsen. Ha en underbar onsdag alla ni! ♥

RSS 2.0