Adventsfrukost

Efter en timmes rask promenad i Hagaparken kurrade min mage rejält när jag kom hem. Till frukost blev det bland annat det nya favoritteet från NK Kaffe & Tehandel – Röda Mulen. Ett rött te från Sydafrika med smak av kardemumma, kanel, ingefära, svartpeppar och gräddvanilj. Mums!

 

Blev varken någon julmarknad i Gamla Stan eller julshopping idag. Sprang in på NK en snabbis för att kika på en julklapp till Mr M som jag har spanat in tidigare, men jag kom tomhänt ut därifrån. Istället gick vi och handlade lite godsaker till middagen så just nu står Mr M och förbereder en Toast Skagen till oss båda. Därefter blir det husmanskost á la Per Morberg – Raggmunk med stekt sidfläsk.

 

Hoppas ni alla har haft en riktigt mysig första advent, ha en fortsatt trevlig kväll! ♥

Bilder: Privata ©

Första advent

Tänk att det idag är första advent och bara drygt fyra veckor kvar till julafton. Är dessutom strålande sol ute idag så jag ska börja dagen med en rask promenad för att få lite frisk luft. Vad som sedan händer under dagen är ett oskrivet blad. Skulle gärna strosa runt lite i Gamla Stan för att kika på den årliga julmarknaden, eller kanske hinna med lite julshopping.

 

Igår kväll, efter en heldag på stan innehållande både lite shopping, bio (Luftslottet som sprängdes - betydligt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, skulle nog säga att det var bästa filmen av de tre) och middag, vinkade vi sedan hejdå till mamma och hennes man när dom satte sig på nattåget upp mot Norrland. Har varit mysigt att få ha dom här några dagar även om tiden går alldeles för fort när man ses. Nu ser vi fram emot jul så att vi får åka norrut och träffa hela familjen!

Ha en riktigt skön första advent nu, en stor kram! ♥


Bilder: Privata ©

Julbak och årets första hyacinter

Bloggen har ikväll fått ett lite juligare utseende och här hemma doftar det underbart av pepparkakor, kryddnejlika, vanilj och kanel. Årets första hyacinter har dessutom fått flytta i hem i vaserna från Lagerhaus som inhandlades förra året.

 

Blev så sugen på att baka Pernillas (Wahlgren) Cheesecake med pepparkakor som hon gjorde i gårdagens premiäravsnitt av ”Pernillas Jul”. Hur den smakar återstår att se i morgon då jag ska bjuda mina jobbarkompis på fika. Som tradition har vi glöggmys under planeringsmötet varje fredag under december månad. Det bjuds då traditionsenligt på glögg, russin, skållade och rostade mandlar samt pepparkakor. Och i morgon som sagt även cheesecake med pepparkakor.

 

Är alltid lika spännande att bjuda på ett nytt icke utprövat bakverk vilket ibland medför lite mindre goda resultat. Förhoppningsvis smakar det lika bra som det luktar.

 

Nu får bloggen ta en paus i helgen medan vi umgås med vårt kära besök från norr. Trevlig helg på er och glad första advent (i lite förskott). Kram på er! ♥


Bild: Privat ©

Nedräkningen till jul har börjat

Den här söta grisen såg jag i skyltfönstret på Iris Hantverk i lördags när jag gjorde en snabbrunda på stan och tänkte genast på min kära mamma. Den ligger nu inpaketerad i ett rött litet adventspaket som väntar på henne när hon och sin sambo kommer till oss tidigt i morgon.

 

Sist vi sågs var i slutet på sommaren så det är verkligen ett efterlängtat besök (ett till minus med långa avstånd). Nästa gång vi ses blir till jul då vi styr kosan norrut. Och tänk, om drygt fyra veckor är det julafton!

 

Nu är det verkligen dags att hoppa i säng så att jag orkar upp i morgon när väckaren ringer (tidigt). Sov så gott allesammans och kram på er! ♥


Bild: Privat ©

Liselotte Watkins för Pontus!

Igår åt vi en underbart god middag på Restaurang Pontus!, testade även ostron för allra första gången. Mycket spännande! =)

Till maten beställde vi en flaska vin vid namn Pussy, King of the Pirates. Vinet ingår i en serie limiterade viner som krögaren Pontus Frithof har producerat tillsammans med Xavier Vignon. Det bästa av allt var den grymt snygga etiketten som Liselott Watkins har gjort. För er som är nyfiken på hur vinet smakar, kommer det från och med den första december att finnas i Systembolagets beställningssortiment. Perfekt om inte annat som ge-bort-present! 

Blev alldeles för sent igår innan vi kom hem för att man ska må bra av det idag. Så dagen lär vi nog njuta av i ett stilla mak och några underverk här hemma lär vi förmodligen inte åstadkomma. Hoppas ni i alla fall är piggare, ha en skön söndag allesammans!

Kram på er! ♥

Foto: Utskuren skärmdump härifrån


What a lovely day

Vissa trender syns rätt tydligt bland oss inredningsbloggare. De klassiska Marimekkoskålarna som har blivit omåttligt populära, har nog var och annan bloggare hemma hos sig. På senaste tiden har även note-it-lapparna med det klassiska elefantmönstret, designat av Estrid Ericson från Svenskt Tenn, samt den nästintill klassiska Ballografpennan figurerat hos ett antal bloggare. Pennan finns bland annat att köpa här

Är verkligen en stor charm med alla bloggar som finns där man kan hämta mycket inspiration. Eller vad tycker ni? För min egen del har jag en hel drös med bloggar, ingen nämnd ingen glömd, som jag dagligen besöker och låter mig inspireras av. Bloggar som berör allt från inredning, design, mat, mode och skönhet till de som får mig att "tänka efter" både en och annan gång vad gäller livet och kanske de mer svåra situationer som bjuds på under en livstid.


I morse vaknade vi i varje fall upp till en fantastisk lördagsmorgon med strålande sol och rätt många plusgrader för att vara den här tiden på året. En underbar kontrast mot allt det gråa väder som har varit på sistone. Hann dock inte njuta av vädret speciellt mycket då jag har suttit i en frisörstol hos min duktiga och mycket trevliga frisör hela förmiddagen. Men en liten D-vitamin boost fick jag allt då jag efter frisörbesöket hann med några snabba ärenden på stan, bland många andra stockholmare. Med mig hem hade jag bland annat note-it-lapparna och pennan. Så snyggt! Passar dessutom perfekt på vårt skrivbord med tanke på att jag är en riktig "list-skrivare".  

 

Ikväll ska ni avnjuta en middag på en av stadens restauranger för att fira Mr M: s nya jobb som han tillträder vid årsskiftet. Är så stolt över mitt hjärta!

 

Hoppas det inte bara var vi i huvudstaden som fick njuta av strålande sol idag utan att solen även har skinit på andra plaster i detta avlånga land. Önskar er alla en trevlig kväll, kram på er! ♥


Bilder: Privata ©

Två veckor till första advent

Mias Lustgård i Umeå är en affär som jag verkligen saknar trots det stora utbudet av affärer i Stockholm. Passade därför på att springa in där inte bara en gång, utan två sist vi var upp till staden.

Med mig hem följde bland annat ett stort ljusfat till blockljus plus dekorationerna ”Stjärnklart”, allt från Cult Design. Dessa fästs sedan på blockljusen i adventljusstaken med antingen snöre eller knappnålar. Lite grön mossa i fatet som saknas bara, sen är vi redo att tända det första ljuset i staken om drygt två veckor!

 

Åkte förbi IKEA idag efter jobbet för att köpa två tavellister till den nytapetserade väggen. Som alltid följer lite annat med i påsen också, bland annat två paket juliga servetter. Så fort listerna kommer upp får ni självklart se lite bildbevis.

 

Hoppas ni alla har haft en skön måndag, trevlig kväll! ♥

Bild: Privat ©

Sjukstuga och träd från Cole & Son

Den gångna veckan blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig att den skulle bli. Efter några timmar på jobbet i måndags låg jag och frös under en filt på soffan här hemma och termometern visade över 38 grader. Så har sedan mina följande dagar spenderats och först i fredags hade jag en helt feberfri dag.

 

Idag känner jag mig full av energi och skulle gärna, om förkylningen hade släppt helt och hållet, åkt och tränat för att göra av med lite överskottsenergi som har ansamlats under den gångna veckan. Istället, medan Mr M har hostat och snörvlat i soffan, har jag satt upp två våder (med lite hjälp) av ”trädtapeten” från Cole & Son som blev över sist vi tapetserade i hallen.

 

Har grämt mig lite över att vi valde att sätta fondväggen ute i hallen då tapeten är en njutning att beskåda. I hallen lämnar den inte så mycket intryck förutom när man kommer hem om dagarna. Men passande nog har vi en liten vägg mellan kök och vardagsrum där två våder rymdes alldeles perfekt. Där ska sedan några tavellister sättas upp för att rymma kanske några kokböcker med vackert omslag eller lite fotografier på nära och kära.

Hoppas ni alla har haft en skön helg! ♥ 


Bild: Privat ©

En underbar helg

Vi är precis hemkomna från en underbar helg uppe i Umeå hos min älskade älskade syster med familj. Är alltid så förbaskat tråkigt att åka därifrån om jag får uttrycka mig i klartext och önskar innerligt att avståndet mellan oss kunnat vara kortare. Däremot är jag fantastiskt glad över att ha en så underbar storasyster som alltid har varit en stor förebild för mig!

 

Vi har verkligen njutit av tiden som getts och helgen har bland annat bjudit på fantastiskt god mat, lite shopping, lek och bus med G goding och mys med lillebror som snart fyller 2 månader. Passade även på att träffa goda vännerna som även de är alldeles för långt bort.

 

Har dock börjat känna mig lite rosslig i halsen och frusen i kroppen så kvällen blir en lugn tv-kväll med förhoppning att jag känner mig piggare i morgon.  Har nämligen en lång vecka med fullspäckat schema på jobbet framför mig.

 

En stor kram till er! ♥



Bild: Privat ©

RSS 2.0