Lamellgardiner

Är inne i en tentaperiod för tillfället och då man som minst ska tänka på annat går ofta min hjärna varm för just detta annat.


Har bl.a. funderat på vad vi ska göra med våra fönster i sovrum och vardagsrum i nya lägenheten. Huset byggdes förmodligen runt 60- eller 70-talet och fönstren som finns är stora och inte speciellt roliga. Är dessutom inget "foder" (vad det nu kallas det på snickarspråk) mellan balkongdörr och fönster så allt som allt är de ca 2 m breda. Självklart hade man kunnat sätta upp några snygga panelgardiner eller...

Men sen igår damp det ner ett reklamblad från JYSK med halva priset (på ett redan bra pris) på vita lamellgardiner. Så det blir det! Nu får dom bara ligga här och "gotta till sig" tills de kommer upp i nya lägenheten.


Var in och kikades på Sofies "Hemma-hos-reportage" hos hennes mammas väninna som hade gjort så fint med lameller i sovrummet. Dessutom hade hon en lampa och blommor bakom vilket höjde mysfaktorn. 


Vita lameller
Bild: Privat ©

Tisdagstema - Trasig

Några synonymer till trasig är defekt, ur funktion, obrukbar, demolerad och pajad. Allt detta stämmer väl in på denna vattenflaska.


Efter en varm dag på stranden i Mallis gick vi till ett stort supermarket för att köpa bl.a. kolsyrat vatten. När vi sedan kom tillbaka till lägenheten och skulle packa upp vattnet blev det bara ett stort poff och det mesta runt omkring blev blött. =)

Trevlig tisdag allihopa!

Tisdagstema - Trasig
Bild: Privat ©

Vitt som en röd tråd

Är nog ingen hemlighet att jag är upp över öronen förtjust i svart och vitt. Som mycket annat i vår lägenhet är även våra krukor vita men med olika former och storlekar. Numer finns det dessutom så himla många snygga krukor med olika mönster på, bara vita krukor behöver därför inte kännas tråkigt.  

Den här vita krukan, samt att vi har två likadana i köksfönstret men storlek större, kommer från Maggans Djungelkiosk i Hortlax (Piteå) som har så fantastiskt mycket stiligt. För att göra en vanlig blomma lite roligare kan man använda vanliga träpinnar som man trär pärlor på.


I vanlig ordning har även den här veckan försvunnit i ett nafs, fredag i morgon. Stora kramar till er alla! ♥

Vit byrå
Bilder: Privata ©

Utmaning

Jag har blivit utmanad av både Anneli och Vicky att berätta sju personliga sanningar. En av reglerna är även att utmana sju nya personer, men eftersom utmaningen redan har florerat lite på bloggarna väljer jag att avstå från det. Men jag bjuder er i alla fall  på sju personliga sanningar =)

Sju personliga sanningar

Tisdagstema - Saknad

Hösten har börjat förlora sin charm, träden är numer rätt kala och det känns mest mörkt och trist ute. Även om man nu saknar snön som lyser upp lite, så saknar jag verkligen sol och värme.

Har tidigare bjudit er på några bilder från Mallis och här kommer ännu ett. Skulle gärna vilja förpassas tillbaka och kunna ligga där på solstolen och läsa en bra bok under solens varma strålar. 

Hoppas ni alla har en riktigt skön tisdag, kram kram!

Tisdagstema - Saknad
Bild: Privat ©

På torsdag äts det ärtsoppa på lördag är det fest...

... men fredag är ändå den dagen som känns bäst.

Fredag är den dag av alla veckans dagar som är svårast att inte tycka om.  Är inte bara sista jobbardagen (för de allra flesta) utan även dagen före helg. Och just det är bra härligt, att man vet att man har hela helgen framför sig. Fredag är också den dag då vi ofta passar på att mysa till det lite med god mat och dessutom brukar min söta tand få sitt sockersug stillat.


Arla har här i dagarna kommit ut med en ny receptsamling "Arla kökets bästa" som finns att köpa på bl.a. matvaruaffärerna till ett bra pris. Har ännu bara hunnit pröva några recept och dessa har verkligen varit kanongoda. Finns även med ett recept på en citron- och limekaka som vi prövade att göra ikväll och det var ett riktigt mums-ögonblick!


Med helgen framför oss vill jag önska er en kanonhelg! Stora kramar på er alla!

Citron- och limekaka
Eget kollage med privat bild och bild på kokbok lånad från Arla.

Lite nytt efter flytt

Den här hösten har gått så otroligt fort, är bara drygt två månader kvar till dess att vi lämnar norrland för sydligare breddgrader. Okej, Uppsala är kanske inte så mycket söder ut och men för två inbitna norrlänningar är det en bra bit att flytta. Innebär dessutom att vi tackar nej till enorma myggsvärmar och midnattssolens land.


Vi har tidigare varit inställda på vår vackra huvudstad men det är nu bestämt att vi styr kosan mot just Uppsala. Har tackat ja till en lägenhet med Domkyrkan inom synhåll. Är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med en bardisk som avgränsning. Från sovrummet har man möjlighet att direkt kliva ut på en stor balkong som man även har tillträde till från vardagsrum och kök. Visst låter det ljuvligt?  Glömde dock en detalj, en mindre sådan, lägenheten är på 40 kvm.  =)


Även om lägenheten är liten betyder det inte att den inte är välkomnande, rymmer plats för alla våra nära och kära som när som helst vill komma och hälsa på oss. Finns det hjärterum så finns det stjärterum, jag tror vi kommer att stormstrivas!


En flytt föder en massa vill-ha-känslor, man kan inte få allt men drömma får man göra hur mycket man vill (eller hur mamma?) =). Med drömmar i mina tankar har jag gjort ett kollage med pinaler som med stor kärlek skulle kunna få flytta in hos oss. 


Inspirationskollage #1
Eget kollage med lånader bilder från nedan nämnda ställen.

* Sängbord, MAZE INTERNATIONAL FURNITURE

* Säng, Malm IKEA

* Kuddar, Rialto MIO

* Sideboard vit högglans, Artic Voice

* Lampa, Bourgie Kartell

* Ljuslyktor, Iittala

* Skoskåp vit högglans, Berlin MIO

* Barstolar, Sebastian IKEA


Tisdagstema - Hinder

Livet består för de allra flesta av små eller stora hinder, med rätt vilja och inställning kommer man över de flesta och dessutom lite starkare än innan.

Eftersom dagens tema är hinder visar jag en bild på vad som symboliserar hinder för mig. Att inte sätta upp hinder utan att våga tro på både sig själv och sina drömmar, att förverkliga dem i så lång utsträckning som det är möjligt. Livet är kort!

Tisdagstema - Hinder

Bild: Privat ©

Ett sista spår av sommaren

Nu kan man definitivt inte ta miste på att hösten är här. Marken är fylld av färgsprakande löv som för bara någon veckan sedan satt på träden, och för  var dag som går drar kallare och kallare vindar in. Men fortfarande kan man hitta ett och annat livstecken från sommaren.


Har en kär syster med ett stort intresse för trädgård och blommor. Sist vi hälsade på G goding passade jag på att norpa några krysantemumblommor, höstens blomma, från en av hennes krukor som fortfarande står ute. Men jag är inte den enda som brukar norpa blommor, även G goding är en hängiven blomtjuv. =)


Visst är det en charmig kombination de vackra rosa blommorna, tillsammans med värmeljus, som lyser upp höstmörkret?

Helg snart igen, veckorna försvinner verkligen i ett nafs. Önskar er alla en riktigt go helg, stora kramar!

Höstens blomma
Bilder: Privata ©

Tisdagstema - Vårdad

Några synonymer på vårdad är bl.a. prydlig, välskött och välvårdad. Någonting som är vårdat är Palma de Mallorcas fantastiska katedral Le Seu som grundlades redan på 1200-talet och skulle ta många hundra år att färdigställa. Idag är katedralen Palmas främsta landsmärke och stadens stolthet, ett av de främsta gotiska byggnadsverken. Man kan inte annat än förundras över den byggkonst som än idag finns väl bevarad.

Tisdagstema - Vårdad

Bild: Privat ©

Miss K från FLOS

Har sedan första ögonkastet varit helförtjust i Miss K, designad av Philippe Starck. I den genomskinliga plastskärmen finns ingjutna aluminiumremsor i smala band som låter ljuset sippra ut samtidigt som hela lampan börjar glöda. Metallen kastar dessutom ljuset nedåt. 

Som inredningsintresserad sätter en planerad flytt griller i hjärnan och jag har både i min hjärna och på papper hunnit möblera vår nya lägenhet både en och två gånger. Speciellt på kvällarna när vi ligger i sängen för att sova och självklart måste jag lufta mina idéer med min kära sambo som vissa gånger är allt annat än förtjust.


För några dagar sedan slog vi slag i saken och beställde två stycken Miss K i transparant polycarbonat. Eftersom det fortfarande är några månader kvar tills vi ska flytta, och lamporna kommer att komma upp, så visar jag en bild som är taget på hotellet i Sundsvall som vi för en vecka sedan bodde på.


Miss K
Bild: Privat ©

Doppresent

Innan Isa form kom till var doppresenter bland den svåraste presenten att komma på. Är själv inte mycket för flaggstänger och andra saker i silver som just är förknippade med dop.


Isa är numer allas vår Isa och många börjar nog ha en egen Isa illis hemma. Vi har själv aldrig unnat oss någon egen även om jag gärna skulle vilja se en eller annan på vår vägg. Istället har vi gett bort några stycken till nära och kära.


Har kommit till många småkillar i vår släkt det senaste året och i dagarna har vi två dop som vi är bjudna på.  Passade därför på att beställa två illisar, svårigheten är just bara att välja eftersom det finns så otroligt många fina. Tyvärr är det ingen ram runt illisarna på kortet men ni vet väl alla hur fina de är när de sitter där på väggen inramade.


Fredag i morgon och snart helg, skönt! Hoppas ni alla får en riktigt mysig helg, stora kramar!


Doppresent
Bild: Privat ©

Tisdagstema - Ljud

Ljud behöver inte alltid betyda buller och bång, kan lika mycket vara susande ljud från träd, fågelkvitter eller knastrande löv på marken.


Kortet är taget tidigt en morgon vid Nydalasjön då jag var ute på min morgonpromenad. Den här årstiden är verkligen otroligt vacker med alla färgsprakande träd och just den här morgonen hörde man inte många decibel.

Tisdagstema - Ljud


Bild: Privat ©

Hemma igen efter en underbar helg

Efter en kanonhelg är batterierna laddade, magen full med god mat och vi är båda några kronor fattigare.


Hotellet var superfint med riktigt inspirerande miljöer, en favorit blev skjutdörren i frostat glas in till badrummet. Kanske ingenting att välja hemma på gästtoan med tanke på att det är rätt avslöjande vad som pågår bakom dörren, men väl om man har ett badrum i anslutning till sovrummet.


Som dom gourmander vi är gick vi på kvällen ut och åt på en restaurang som heter Brandstation, kanongod mat! Sen i ösregn, men med paraplyn i handen, traskade vi till casinot för att spela bl.a. lite black jack som är min favorit! Som oerfaren casinospelare blir man nästan lite chockad med vilka summor en del spelar med. Själv tyckte jag att en mindre summa gott och väl räckte att spela med (läs bort). =)


På hemvägen gjorde vi ett stopp på IKEA, till min sambos lycka blev det en rätt snabb tur igenom det stora varuhuset och med en kasse (självklart följer alltid någonting med hem) betydligt mycket lättare än vad den brukar vara. Med endast några månader kvar till vår flytt börjar senaste flytten göra sig påmind och framför allt alla våra pinaler. Så istället för att handla så mycket gick vi och spanade in några planerade inköp som vi ska göra när vi är på plats. Några tjusiga krokar fick dock följa med oss hem som ska få sitta i den lilla hallen i vår nya lägenhet eftersom en hatthylla inte är att tänka på.

Måndag idag och en hel vecka framför oss, som tur är känner jag mig full av energi för att hugga in i de uppgifter som måste göras i veckan. Hoppas ni alla har haft en mysig helg och att ni får en skön vecka!

Sundsvallskollage2


Bilder: Privata ©

RSS 2.0