En prickig dukning

Startsträckan för att kicka igång kroppen känns alltid lite längre på måndagar. Den tidiga morgontimmen i lördags med en efterföljande natt med få timmars sömn har inte riktigt släppt greppet om mig ännu. Har känt mig väldigt gäspig idag!

 

För tillfället ser jag mycket fram emot den kommande helgen och firandet av våra 6 år tillsammans. Vi ska njuta av en smula lyx i ett dygn i vår stad som förhoppningsvis bjuder på en mysig helg i sköna hotellsängar, god mat och dryck samt frukost som alltid är bäst på hotell.

 

Något annat som gör en glad och lite piggare är prickar! Bilder är från lördagens dukning med favoritglasen, besticken som för övrigt Mr M har valt ut själv, trekantiga tallrikar från Höganäs, prickiga servetter från Lagerhaus och plastpärlor från Dollar Store i Piteå som Mr M: s inredningstokiga syster tipsade om. Perfekt att strö på bordet! Som vas har jag använt mig utav de stora Iittala-ljuslyktorna!

Trevlig kväll, kram på er! ♥

Bilder: Privata ©

Dejt med kära vänner och en trött söndag

Igår hade vi våra goda och kära vänner från Umeå på middag. Vi träffades första gången för ganska precis 6 år sedan då vi påbörjade vår civilingenjörsutbildning inom Bioteknik och Genomik hösten -03. Vi hittade varandra rätt fort och den nya bekantskapen övergick med tiden till en närmare vänskap. Vi har sedan dess inte bara slitit hårt tillsammans genom alla tentaperioder, utan även hunnit med att bo grannar i Umeå under vår studietid till att umgås mycket på det privata planet.


Tyvärr har avståndet (räknat i mil) mellan oss växt sig alldeles för långt, som till för många andra också, men när dom nu är några dagar i storstaden för att bland annat bevaka Formexmässan passade vi på att ha en efterlängtad dejt igår. Kvällen blev som vanligt mycket trevlig och när vi släckte sänglampan var klockan närmare halvfem. Zzzz…


Hoppas ni alla har en mysig söndagkväll. Själv har vi bokat fyra platser på bion, sista chansen att träffas på ett tag. En stor kram till er alla! ♥

Bild: Privat ©

Äntligen fredag

Fredagslugnet har börjat infinna sig här hemma. Från affären fick idag en bunt svagt rosa gladioler och vita krysantemum följa med hem.

Vårat pitesällskap för helgen är i denna sekund på väg till huvudstaden på hög höjd i en rasande fart. Vi får innerligt hoppas att biljetterna till morgondagens konsert ligger i säkert förväg i deras bagage. =)


Ska passa på att lägga mig raklång i vår soffa nu en liten stund med nya numret Plaza Interiör och något gott att dricka innan det knackar på dörren.

Hoppas ni alla får en riktigt underbart skön helg, kram på er! ♥


Bild: Privat ©

Ännu en godbit från sommaren 2009 att komma ihåg

Sommaren tvåtusennio har bjudit på ett gäng godbitar, allt från några mysiga semesterdagar uppe i norr till ett fantastiskt bröllop i söder.


Vi har fortfarande en av sommarens höjdpunkter att se fram emot och nedräkningen har börjat. På lördag intar nämligen Coldplay Stadion och där kommer vi att stå och skrika sjunga tillsammans med kära vänner från Piteå (P & I - vi ser fram emot att ni kommer. Flyg lugnt! =)).

Biljetterna bokades för många månader sedan och senaste albumet "Viva la vida" har körts på repeat ett antal gånger. Coldplay - here we come!   


Bild: Privat © - Från gårdagens "Coldplay då och nu" som sändes på SVT1.

Mörkt blev ljust

Under den varmaste semesterveckan av dom alla slet vi bland damm, målarfärg och golvbrädor för att hinna bli klar med vårt golv. Vi kryssade oss fram i lägenheten och så här i efterhand känns det rätt skönt när allt nu är på plats. Däremot ligger det fortfarande kvar några golvlister till sovrummet som väntar på att målas. Som alltid är det sista jobbigaste att få på plats!


Att jag sen aldrig hade "tid" att bara ligga och njuta av en bra bok under min semester, det ska jag ta igen nu när hösten kryper på. Med en filt i soffan, ett gott te i handen och framför allt ett gott samvete, blickandes ut över vårt golv! =)

(Så här så det ut tidigare).

Bilder: Privata © - I hallen ligger vår suveräna Duo Rib matta.

Tvåtusensju års bilder

Scrapbooking var något som jag för första gången stötte på när jag efter gymnasiet åkte till USA för att jobba som aupair i ett år. Vi var ett ihärdigt gäng tjejer, med blandad nationalitet, som åkte till Archiver´s så ofta vi bara kunde. Där kunde vi sitta och "scrappa" en hel helg, ibland deltog vi i olika workshops samtidigt som det mumsades på pizza. Med mig hem från USA hade jag en tjock scrapbook med bilder från mitt år i staterna.


När jag kom hem 2003 var scrapbooking relativt okänt i Sverige och utbudet av papper, stämplar etc. var minimalt jämfört med vad som fanns i USA. Sen falnade intresset även om jag ibland har tänkt att det vore roligt att återuppta det nu när försäljningen har ökat här hemma.


Däremot är det rätt tidskrävande att sätta ihop ett album och när jag hittade myphotobook.se för nåt år sedan slängde jag ihop ett album. Sen hände det inte så mycket mer, men under vår semester fick jag ett ryck och skickade äntligen i väg det för framkallning. Idag damp det ner, en liten nätt bok med 72 sidor, innehållandes bilder från vårt tvåtusensju. Det kommer vi ofta ta fram för att bläddra i och minnas bland annat vår underbara resa till Mallis men även G godings första år!

Hoppas ni alla har haft en bra första dag på denna nya vecka! En stor kram till er! ♥

Bild: Privat ©

Trevligt besök och prickiga bullformar

I helgen har vi haft ett efterlängtat besök från Piteå - Mr M: s syster och hennes söta son M. Dom passade på att lämna pappan och yngsta killen hemma för att själva hälsa på oss en helg. Blev ett mycket uppskattat premiärbesök av M, 6 år, att få en hel helg här i Stockholm tillsammans med favoritmorbrorn!


Vi har bland annat hunnit med ett besök på Junibacken. Medans vi andra var väldigt begeistrade över det fantastiska sagotåget döpte M snabbt om det till Spöktåget istället och konstaterade att det var första och sista gången han skulle åka det. Under färden får man nämligen hälsa på hemma hos Nils Karlsson pyssling och den stora råttan Tjoffsan men även den ondskefulle draken Katla som härskar i Bröderna Lejonhjärta.

Desto mer uppskattades besöket på Gröna Lund där M bland annat stod och väntade tålmodigt i minst 45 minuter för att få åka nyckelpigan. Men favoritstället av dom alla blev nog kanske BR Leksaker? =) Tack för en mysig helg tillsammans!


Varvat med de barnvänliga stoppen hann vi även med lite shopping där ett gäng prickiga muffinsformar från Stockhome fick följa med hem. Självklart var jag tvungen att baka idag för att testa de söta formarna, så nu står bullar från två ugnsplåtar och sprider en ljuvlig doft här hemma! Ska skynda mig nu och haffa en eller två innan Mr M har lagt beslag på dom alla!


Hoppas ni alla har haft en mysig helg, trevlig söndagskväll! Kram på er! ♥


Bild: Privat ©

En underbar sista semestervecka (med mycket jobb)

Denna sista semestervecka har verkligen rasslat till ordentligt och vi är båda rätt möra i kroppen efter en veckas intensiv golvläggning. Vi har svettats ikapp här inne medan solen har gassat utanför våra fönster. Men idag la vi äntligen den sista "plankan" (vad man nu kallar en golvbräda) och nu kan vi trötta och nöjda pusta ut. Blev ett otroligt lyft för lägenheten!


De underbara kvällarna denna vecka, även då jag känner mig mest bekväm med att vistas i solen och faktiskt kan njuta av de varma strålarna med gott samvete, har vi däremot tagit till vara på ömt.


Bland annat har vi hunnit med att besöka det fantastiskt mysiga Waxholm men vi kan även bocka av Allsång på Skansen och Gröna Lund tillsammans med kära vänner från Piteå som var på besök i storstaden. Vi passade även på att duka upp för triangelspel i mysiga Hagaparken en av kvällarna. Ett spel som har blivit ett riktigt favoritspel och som dom flesta blir mycket förtjusta i. Ingen slipper undan detta triangelspel när dom kommer till oss! =)


Men något riktigt triangelspel är det såklart inte utan alla (beroende på vem som vinner eller förlorar) är till gott mod när spelet är slut och passande nog låter det hjärnan tänka lite lagom också. Perfekt på semestern med andra ord.


Ikväll ska vi gå ut och äta en bit god mat och njuta av att semestern inte riktigt är slut än. På måndag börjar dock vårat allvar om igen efter fyra riktigt sköna semesterveckor men ärligt talat ska det bli rätt skönt med lite ordentliga sov- och matrutiner som arbetet för med sig.


Hoppas ni alla har det riktigt underbart i denna sommarvärme, önskar er en trevlig lördagskväll! ♥

Bilder: Privata © - Är lite "blyg" över att visa upp några alldeles för privata bilder här på bloggen, men en glimt av mig och Mr M (vi till höger) tillsammans med våra Pitevänner kan jag bjuda på.

Damm, sågspån och ett nytt golv

Igår kväll tog vi de första tagen för att ersätta vårat befintliga rätt slitna mörkbetsade golv till något fräschare. Lägenheten är för tillfället vänd upp och ned med damm och sågspån precis överallt.


Vi hade gärna velat lägga in ett mörkt golv, exempelvis valnöt eller wenge, då det ger rätt mycket karaktär till en ljus lägenhet. Men med priser runt 300 kr/kvm kändes det bättre med ett billigare alternativ. Detta med tanke på vi mest troligen bara kommer att bo här något år till då vår lägenhet består av bara ett sovrum och en total yta på 53 kvm. Vi valde därför ett vitt TUNDRA golv från IKEA för en rätt billig peng.


Köket är nu i stort sett färdigt, bara lister som fattas. I morgon står infällning av spottar på schemat som vi har tänkt fälla in i "trappsteget" (en nivåskillnad) mellan vardagsrummet och köket.


Hoppas ni alla har en riktigt underbar lördagskväll! Kram på er! ♥
Bilder: Privata © - Blev en konstig skärning (plus centrering) på bilderna om ni funderar på vart en del av korten har tagit vägen...

RSS 2.0