Påskfirande på andra breddgrader

Följ min blogg med bloggkoll


Efter en underbart skön vecka på Kanarieöarna är vi nu åter på svensk mark. Var en tidig onsdagsmorgon förra veckan, med snö i luften och med pirriga resemagar, som vi styrde kosan söderut. När vi sedan en halvdag senare landade i Las Palmas var det med glädjekänslor som nått sitt absoluta maximum. Solen stod högt på himlen och det var en skön vägg av värme som mötte oss när vi klev av planet.


Celsiusstrecket har under hela veckan befunnit sig på en behaglig nivå och solen har lyst med sin närvaro i stort sett dagarna i ända. Även om utlandet har sin charm på sommaren är vi alla överens om att det är minst sagt ljuvligt med solens varma strålar mot ens vinterbleka kropp. Sen som alltid har en vecka gått på tok för snabbt och veckan har definitivt gett oss solfattiga nordbor mersmak.


Med oss hem i bagaget har vi en mängd roliga minnen och innan den verkliga våren och sommaren gör entré här hemma finns det många söta karameller att suga på när längtan tillbaka gör sig påmind.

Tack R&B; L, F, H & E; N, A, E, L & E för en kanonmysig vecka tillsammans!

Kanarieöarna
Bilder: Privata © (Den underbara utsikten som vi slog upp våra ögon mot varje morgon)

Tisdagstema - Elektrisk

Har varit lite si och så med mina tisdagsteman på sistonde, tänkte dock passa på och lämna mitt bidrag den här gången och samtidigt önska er alla en glad påsk!


Något elektriskt som jag har varmt om hjärtat här hemma är våra två Miss K-lampor av Philippe Starck som vi har som sänglampor. Underbara!


Nu står våra resväskor i stort sett färdigpackade, resefjärilarna i magen har börjat göra sig till känna och mest av allt känns det helt underbart med några dagar i utlandet med förhoppningsvis både sol och värme.

Hoppas Kung Bore bjuder er hemma på riktigt vackert påskväder! Glad påsk allesammans, stora kramar! ♥


 
Tisdagstema - Elektrisk
Bild: Privat ©

Bubbel & Schlager

Frånvaron från bloggen lyste inte längre än så här. Ikväll har vi har bänkat oss framför tv:n för att följa Perrelli, Bengtzing och framför allt Björn Gustavsson som gör melodifestivalen värd att kolla på med vårnytt bubbel från xide® (för min del).


Idag tog vi en tur till Forex och växlade in lite pengar så att vi har euro som ska täcka våra första dagar på semestern. Taxfreevarorna är beställda och i morgon åker resväskorna fram. Vad det är härligt med just längtan innan avresan! I morgon står även en tur till Stockholm inplanerad på schemat och återigen ett antal lägenhetsvisningar.

Ha en skön lördagskväll allihopa, stora kramar! ♥ 


Bubbel & Schlager1
Bild: Privat © (En "Cactusvitbild" som Mr. M sa)

Stående i ett vägskäl

Har på sistone känt att jag har stått i ett vägskäl angående Cactusvit. Inredning ligger mig varmt om hjärtat, redan när jag var liten älskade jag att rita "dockskåp" med flera rum som jag inredde i olika färger och teman. Min tanke när jag skapade Cactusvit var främst att få dela med mig av mitt stora intresse och att det förhoppningsvis skulle kunna inspirera andra. Fanns även en tanke att våra nära och kära skulle kunna få följa med oss lite enklare i vår vardag nu när avstånden mellan oss har växt sig långa.


På sistonde har x-jobbet tagit mycket tid och energi, fokus har legat långt från det fritidsintresse som jag tycker mest om. Även om jag med mest glädje snart har lämnat studentlivet bakom mig så är livet bland böckerna en trygg värld. Ovissheten att inte veta vad som händer om några månader framåt kan sätta griller i min hjärna även om jag med säkerhet vet att det kommer att ordna sig.


Under de senaste månaderna har vi även spenderat våra söndagar med att besöka vad som skulle kunna bli vårt kommande hem. Där vi nu bor känns mest som en mellanlandning och vi är båda inställda på att hitta något som ska bli vårat alldeles egna hem för de kommande åren. En kombination av dessa har gjort att jag inte har känt samma glädje med bloggen som tidigare.  


Är nu bara några dagar kvar till vår hjärtligt efterlängtade semester. Det ska bli så underbart - ingen klocka som styr våra dagar, inga måsten och inte heller någon stress. Ska även hinna med några bonusdagar i Umeå tillsammans med G goding, min systers lilla kille, innan jag med fulladdade batterier återvänder till söder för att under de kommande månaderna avsluta mitt x-jobb.


Värmer lite extra i hjärtat när jag ser att jag fortfarande har besökare som tar sig tid att kika in här trots den dåliga uppdateringen som har varit. Om vi inte ses något mer före påsk vill jag passa på att önska er alla en riktigt glad påsk! Många kramar! ♥

Grönt är skönt
Bilder: Privata ©

Tisdagstema - Fritid

Alla bilder som ligger här på Cactusvit är något jag till viss del ägnar min fritid åt. Är varken någon proffskamera vi har och inte heller har jag några större fotokunskaper i ryggen. Är bara så fantastiskt roligt!


Något vi i alla fall spenderade några av våra lediga timmar på (och som dokumenterades) för någon helg sedan var att se Tre Kronor spela live i Globen.


Ha en riktigt skön tisdag allihopa! ♥


Tisdagstema - Fritid
Bild: Privat ©

Smart matta i hallen

Nu har bloggandet fått stå tillbaka länge nog. Kände att det tog alldeles för mycket tid av dom få lediga timmar jag har, ville ägna dom till något annat ett tag än att sitta vid datorn. Men nu har blogglusten gjort sig alldeles för stark för att jag ska kunna stå emot.


Här hemma har vi nedräkning, både för ett kärt besök från norr i veckan, samt vår utlandsresa som kryper allt närmare. Nedräkningen tickar hela tiden fort ner och till veckan är det endast två veckor kvar innan vi lämnar påskkärringar, -must och -ris hemma till förmån av (förhoppningsvis) mycket sol, värme och trevligt sällskap. Lovely!


Tänkte passa på att visa vår helt suveräna avtorkningsmatta som vi har i hallen, Duo Rib från Forbo. Vår hall är minimal och för att slippa blöta pölar och grus av skorna gör mattan definitivt ett bra jobb, är en riktig uppsamlare. Går att få i en rad olika färger samt att den finns på metervara. Vi valde självklart den grå/svarta och den är helt kanon då den inte heller släpper igenom fukt. Man behöver därför inte vara rädd för att otrevliga typer, som trivs i fukt, ska växa till under mattan.


Hoppas ni alla har haft en skön helg, måndag i morgon igen och en dag närmare Kanarieöarna. Kram på er! ♥


Avtorkningsmatta
Bild: Privat ©

RSS 2.0