FINA VIPP


Vipp soptunna i storlek 14.

Vi har sedan Elliot föddes saknat en soptunna inne i badrummet vilket är behövligt då det blir ett antal blöjor per dag. Men nu har vi en finfin soptunna i form av den vita designklassikern Vipp att stoppa ett och annat i och genast känns det lite roligare att byta blöja. 

Vipps historia startade 1931 när den danske designern Holger Nielsen tog sin vanliga tur till den lokala fotbollsstadion för att se sitt favoritlag spela. I en lottdragning vinner Holger en bil på sin biljett men då han inte har något körkort beslutar han sig för att sälja bilen och investera i en metallsvarv. Genombrottet kommer 1939 när hans fru ber honom att göra en soptunna till hennes frisersalong. Tunnan blir uppmärksammad av stadens tandläkare som beställer en tunna var till sina respektive praktiker och produktionen är född.

Nu ska jag bege mig ut på en rask promenad vilket är behövligt efter sommarens alla semesterveckor. Önskar er en skön måndagskväll alla fina ni! ♥


TITTUT PÅ ER


Tittut mamma!

Att gömma sig under mammas prickiga klänning, eller täcket då vi har morgonmys, är för tillfälligt väldigt roligt och får Elliot att spricka upp som en sol. Annars har han varit aningen mer återhållsam med sitt fina (nästan) tandlösa leende då det har varit lite kämpigt att få sitt första risgryn. Magen har påverkats väldigt mycket och förutom att det har blivit många blöjbyten är matlusten inte på topp. Lilla hjärtat!

Idag backade Elliot in i sitt rum (som även rymmer vårt skrivbord och en del annat) och tittade fram bakom hörnet. Han tyckte att det var väldigt roligt när jag lekte tittut med honom men tyvärr lyckades jag aldrig fånga det på bild. Men han är rätt go när han tittar fram ändå. 

Hoppas att ni har fått en bra start på denna måndag. Här i norr skiner äntligen solen efter många dagar med regn. Kram på er! ♥ 
 


ETT LITET RISGRYN


Hand i hand, Cordy och Elliot.

Vi har känt och bara väntat på att Elliots första risgryn ska titta fram då han stoppar de mesta som korsar hans väg i munnen. Men precis innan lunchvilan upptäckte pappa M att ett litet risgryn har börjat titta fram. Ännu ett tecken på att vårt hjärta inte alls är speciellt liten längre och vi förundras dagligen över att Elliot har vuxit upp till en liten kille. Så fort tiden har gått!

Idag har Elliots buskusiner varit på besök och ätit fantastiska frasvåfflor med oss. Ett recept som vi kom över för ett par år sedan, betydligt mer mättande än vanliga och goda.

4 ½ dl våffelmix
1 dl havregryn
3/4 dl vaniljsocker
125 g smält smör
4 ½ dl ramlösa
1 krm salt
1 dl filmjölk

Rör samman ingredienserna och låt stå i kylskåp över natten. Grädda och servera dessa fantastiska våfflor med hjortron- eller hallonsylt tillsammans med en kula vaniljglass.

Nu ska jag fortsätta njuta av vår sista lediga semesterdag denna sommar tjugohundraelva tillsammans med min älskade lilla familj.

Hoppas att ni alla har en skön söndag, kram på er! ♥


VÅRAN LILLA JEANSKILLE


Älskade Elliot med favoritbyxorna från de fina jobbarkompisarna i Uppsala och tuffa kepsen från farmor.


Varför ska jag ha kepsen på huvudet mamma när den är bättre att äta på? 

Älskade lilla hjärtat sitter nu helt obehindrat även om man gärna vill vara i närheten då det vips kan bli väldigt vingligt. Igår var han så här fin med den tuffa jeanskepsen från H&M och favoritbyxorna från Po.P som tyvärr börjar bli lite korta i benen för Elliots långa kropp. Jeanskepsen fick dock inte sitta på huvudet någon längre stund då den tydligen var bättre att smaka på.

Idag ska vi njuta hela dagen lång av pappa M sista semesterdag. Sex sköna veckor har vi fått ha tillsammans och under dessa veckor har vi bland annat hunnit med en resa ner till lilla kusinen C (som inte alls är speciellt liten längre), en spahelg på Cape East i Haparanda, 120-årsfest (för tre 40-åringar som för övrigt för mycket trevlig, tack U för det!) och en massa ledig tid tillsammans. Så här i efterhand känns det som att sommaren tjugohundraelva har försvunnit i ett nafs men vi tar med oss många godbitar när hösten nu närmar sig med stormsteg.

Hoppas ni alla får en riktigt mysig fredag, kram från mig! ♥


TOLV TIMMAR


Vad är det som tar emot bakom mig? Men glad är jag för det efter en god natts sömn!

I natt är det en liten kille som minst sagt har sovit som en prins. Klockan sju pussade vi lilla hjärtat godnatt och tre minuter senare sov han. Tolv timmar senare (!) väckte vi Elliot som sovit som en stock hela natten lång. Även mamma och pappa känner sig långt mycket piggare än vad vi har gjort på länge.

Utanför våra fönster är det dock inte lika mycket solsken, tredje dagen med regn och allmänt grått väder. Men det passar bra då dessa dagar ska vara lugna och så lika som möjligt till de yttre omständigheterna för att de nya förändringarna ska få rota sig på bästa sätt. Världen måste få vara liten innan den kan bli stor, och alldeles särskilt under Sova hela natten-kuren!

Önskar er alla en riktigt skön torsdag, kram på er! ♥


SOVA HELA NATTEN


En trött Elliot som "vilar ut" mot pappas axel.


Internationella sova hela natten - Så hjälper du ditt lilla barn att sova gott hela natten lång, skriven av Anna Wahlgren.

Vårt lilla hjärta blev i söndags sex månader gammal och börjar nu vara en rätt stor kille. För ganska precis en månad sedan satt han själv för allra första gången och har nu också lärt sig att åla runt på golven här hemma. Han har fortfarande inte riktigt kläckt nöten hur han ska ta sig framåt, utan puttar sig istället bakåt och snurrar sedan runt som en kompassnål för att ta sig dit han vill.

På sistone har vi funderat en del kring Elliots sovvanor. Vår ambition var att han skulle lära sig att tryggt somna själv. Vi försökte detta när han var mindre genom att finnas närvarande och bland annat sjunga vaggvisor för att ge han ro, men la det hela på is då det blev alldeles för mycket tårar och vi gav oss själva förklaringen att "han är nog för liten". Men månaderna har gått och det börjar nu bli tungt att bära runt på en snart 9 kilos guldklimp för att söva han plus att han fortfarande har ätit ett par gånger per natt. Hur det kändes att få sova en hel sammanhängande natt har vi glömt bort för länge sedan.

Eftersom två av Elliots kusiner har kurats enligt Anna Wahlgrens Sova hela natten (SHN), med goda resultat, har denna metod funnits med i tankarna ett tag. När Elliot nu kan vända sig från mage till rygg, och ibland även föredrar magläge, känner vi oss redo att införa kuren. Vi gick därför och köpte boken förra veckan, Elliot flyttades till ett eget rum (hjälp vad tomt det blev!) och vi läste, läste och läste ytterligare lite till för att vara helt förberedda då vi hade bestämt att börja med kuren igår kväll.

Det tog precis 30 minuter från det att vi la en glad kille i sin säng till dess att det blev tyst och jag gav bekräftelseramsan. Medan pappa M gick och la sig satt jag i soffan och vakade (min första vaka!) för att kunna vara hos Elliot på stört. Han vaknade upp vid ett par tillfällen i natt och 06.58 gjorde vi morgon. Till min stora förvåning var det inte alls en speciellt hungrig kille.  


Mest glad känner jag mig för att vi bestämde oss för att hjälpa Elliot att lära sig att somna själv och (så småningom) sova hela natten lång, lugnt och skönt. Och som det står i boken på ett ställe – "Känns så bra att veta att vi har använt oss utav en metod som kräver energi, tillit, kärlek, tid och engagemang. Det känns som att vi har gett vår son något som han har nytta av hela livet". 

Så roligt med nyheten att vårt fina kronprinsesspar ska bli föräldrar. Lycka! ♥


RSS 2.0