BLOOM!

Blev förälskad redan första gången jag såg BLOOM!. Är en vattentät kruka med en integrerad lampa varför den passar alldeles utmärkt att ha både utomhus som inomhus. Sen som de flesta designoriginal består ofta prislappen av många nollor. 

Har funnits liknande krukor till ett betydligt mycket lägre pris från Markslöjd ett tag och nu har även Clas Ohlsson kommit med en efterapning som fick följa med oss hem idag. 


Våran balkong har länge saknat något grönt. Blev aldrig aktuellt att fixa till den i somras då det var mycket annat vi ville köpa först samt att vi spenderade all semester i norr. Men nu när dagarna blir kortare tror jag att krukan blir en riktig ljuspunkt i mörkret. Tror dock aldrig att jag blir någon florist med kreativa idéer, men lite ljung (?) i krukan får duga så länge .


Trevlig helg allesammans!
Bilder: Privata © (Återkommer med fler bilder en annan gång när det är mörkt ute).

Love is in the air

Vet inte om det är ett ålderstecken men aldrig förr har tiden gått så fort. Lika snabbt som det blir måndag och en ny jobbvecka, så vips är det fredag och helg igen. Om man dessutom ser tillbaka i backspegeln är det svårt att förstå vart alla år efter gymnasiet har tagit vägen.


Som minst i familjen har mina två älskade syskon alltid varit en stor förebild för mig. Mycket är det tack vare dom som jag bestämde mig för att läsa vidare efter gymnasiet. Men först tog jag två efterlängtade pausår från studierna och åkte i väg till USA ett år för att jobba som au-pair. Ett år som bestod av lika många tårdrypande avsked som fantastiskt underbara minnen. Men kanske mest lärde jag mig under året i USA att stå på egna ben och att man ska våga förverkliga sina drömmar.


Fyllde i sommar ett år närmare trettio än tjugo och om jag inte skulle ha tagit det stora steget att åka till USA när jag var tjugo, hade det förmodligen idag varit en dröm som jag aldrig förverkligade.  


Ett halvt år senare träffade jag mannen med stort M och i morgon firar vi vårt femte år tillsammans. Precis som de allra flesta har även vi våra dalar men allt som oftast är jag otroligt tacksam över att få dela mitt liv med dig Mr M, du förgyller min tillvaro!


Bild: Privat ©

Ytterligare en kartell på plats

Igår monterade vi (läs Mr M) äntligen vår FL/Y-lampa som legat i kartongen ett bra tag. Efter ett antal svordomar sitter den till slut på plats och sprider ett efterlängtat ljus över vårt köksbord.  


Allt tar sin tid och vi rusar verkligen inte framåt för att få lägenheten klar i morgon. Vi har mycket som vi vill göra men eftersom ingenting är gratis samt att vi verkligen vill bo in oss får det ta sin tid. Hellre en dag extra och det blir som man vill än någon temporär lösning.


Då köket är rätt litet och vi känner att vi vill ha lite mer förvaringsutrymme funderar vi på att sätta upp några extra köksskåp alt. skåp från Bestå-serien på köksväggen. Vi har därför varit lite osäkra på hur vi vill ha bordet stående och därför har inte lampan heller kommit upp. Men nu så! =)


Idag blir det en riktig slappardag med myskläder innan vi svidar om och gör oss klara för globen och R.E.M. Ha en skön söndag allihopa!

Bild: Privat ©

Godingen på plats

Så var den efterlängtade fredagen äntligen här. Oavsett hur mycket man tycker om sitt jobb så är det bra skönt när en jobbvecka är till ända och hela helgen ligger framför ens fötter.


Vi bokade för många månader sedan, tillsammans med kära vänner, biljetter till R.E.M. och nu på söndag smäller det då dom intar Stockholm och globen. Är egentligen inget band som varken jag eller Mr. M lyssnar särskilt mycket på, men efter en R.E.M. fest som äger rum i morgon kväll är vi förmodligen redo för Michael Stipe och c/o.


Godingen har nu kommit på plats. I fönstret var den tyvärr alldeles för stor för att rymmas, men den gör sig rätt bra på sideboardet också (tillsammans med våran snygga tv). Är en underbar lampskapelse!

Hoppas ni alla har en riktigt skön helg framför Er!


Bild: Privat ©

Godingen Bourgie

Har som vanligt varit fullt upp på sistonde. De sista projekten på jobbet har avslutats, kontoret rensats för att sedan börja mitt nya jobb i måndags. Är mycket nytt att sätta sig in i men det känns fantastiskt roligt. Även om det är med trötta ögon jag pallrar mig upp med när väckaren ringer strax före sex varje morgon, känner jag mig tacksam över att ha ett intressant och lärorikt jobb att gå till.


Helgen och slutet på förra veckan bjöd på trevligt besök norrifrån. Ett besök avlöste ett annat och helgen avslutades med ett besök från min kära mamma och hennes sambo. Med sig hade dom ett platt kuvert som innehöll ett kort där det stod "Till godingen i fönstret...". Gissa om det var med lycka som jag hämtade ut Bourgie-lampan idag. Vet dock inte riktigt om den kommer att ta plats i fönstret eller på sideboarden. Återkommer! =)


Tack Lilla syster yster och Lite av varje som skickade vidare en utmärkelse till mig, tack och bock! Jag väljer dock att inte skicka vidare någon utmärkelse utan den går till alla Er otroligt inspirerande bloggare. Ni är en stor inspirationskälla för mig!

Bild: Privat ©

RSS 2.0