Lördag

Hade en trött kropp och tunga ögonlock igår. Orkade knappt hålla ögonen öppna till dess att Let´s Dance var klart. Men fördelen med att inte somna allt för sent en fredag är att man vaknar tidigt och oftast utvilad.

Har hunnit med en hel del denna lördagsmorgon. Bland annat har jag cyklat till Kvantum för att köpa nybakat bröd, färskpressad juice och frukostmuffins som jag strax ska väcka Mr M med som fortfarande ligger och slumrar. Två knippen knallrosa tulpaner fick också följa med hem. Blir en härlig kontrast till allt det vita här hemma plus att längtan efter våren börjar väckas till liv. Lovely! ♥

Bild: Privat ©

Färdigpysslat

Är inte helt lätt att fotografera tavlor med ett blankt tavelglas. Men en liten uppfattning om hur det blev kan man kanske få ändå. För att tavlorna inte skulle bli allt för "pixliga" skrev jag ut de i storleken 9x15 cm.


Ikväll lockar sängen lite extra efter en fullproppad arbetsvecka. Vi ser dessutom fram emot festen som vi ska ha hemma hos oss i morgon kväll med många utflyttade pitebor men även med en och en annan 08:a.


Nu ska jag återgå och heja på Let´s Dance-deltagarna innan jag beger mig till kojs. Hoppas ni alla får en mysig helg. Stora kramar! ♥


Bilder: Privata ©

Cassandra Rhodin

Åkte förbi IKEA en sväng efter jobbet idag för att köpa några RIBBA-ramar. Fick en idé om att försöka göra egna tavlor med illustrationer från den fantastiskt duktiga konstnären Cassandra Rhodin.


Illustrationerna skrev jag ut på en färglaserskrivare, omän de flesta färger går i mest svart och vitt. Blir inga stora tavlor då det var svårt att skriva ut högupplösta bilder. Om det blir något att visa upp återkommer jag! =)

Tusen tack Zalina för din utmärkelse som du gav mig!

En stor kram till er alla underbara läsare! ♥


Bild: Privat ©

Efter en sen kväll är det mesta klart

Efter söndagens abrupta slut på målarfärg inhandlades igår mer färg för att göra klar den halvfärdiga hallen. Blev en sen kväll innan två varv med färg hade kladdats på väggarna och torkat däremellan. Något som kändes alldeles för mycket i kroppen i morse. Nu är det bara en kabelkanal som fattas runt dörren för att gömma vår hemska telefonkabel samt en golvlist till det angränsande parkettgolvet.


Timing är inte alltid något som man har men idag kom mattan väl till pass efter dagens snö/regnoväder som har dragit förbi Stockholm under dagen. Nu slipper vi blöta och sandiga pölar under skorna! I alla fall synliga.

Bild: Privat ©

Ett steg närmare mot en färdig hall

I vår lägenhet är det lagt parkettgolv i alla torra utrymmen vilket visserligen är snyggt. Men när det kommer till hallen känns det absolut inte genomtänkt. Inte i en hall som man nyttjar dagligen i alla fall. Finns ingenting som samlar upp allt grus som följer med skorna plus alla repor som blir när man dammsuger ett grusigt parkettgolv.

För att råda bot på detta valde vi att lägga in den prisvärda Duo Rib-mattan från Forbo, är värd alla pengar! Problemet var bara att avståndet mellan vår innåtgående ytterdörr och golvet var för litet för att mattan skulle kunna läggas ovanpå golvet. Vi fick då ta till sågen och ta bort golvet där mattan ska ligga. Förhoppningsvis blir det bra med en kantlist till det angränsande golvet.

Vi har väntat med att måla om väggarna där mattan skulle ligga utifall att vi skulle göra några märken på väggen. Så här såg det i alla fall ut halvvägs in i målandet, sen tog färgen typiskt nog slut så vi får färdigställa det en annan dag. =) 

Tack så hjärtligt för alla gulliga kommentarer i förra inlägget. Hoppas ni alla har fått en bra start på den nya veckan, skönt när första arbetsdagen är avklarad! Kram på er! ♥

Bilder: Privata ©

3 månader senare

Genast när rutiner börjar återfinna sig i vardagen blir tiden framför datorn allt mer knapp. Veckan har försvunnit i ett rasande tempo som avslutades med en mycket trevlig kick-off med jobbet. Där fick vi bland annat en skymt av vissa Let´s Dance deltagare och de flesta av det andra könet verkade lyriska över att få se Carin Da Silva live. =)


Momentstavlan tog det drygt tre månader för oss att snickra ihop. Målning, tapetsering och allt annat som ska hinnas med har kommit i vägen. Men när vi till slut tog oss tid byggde Mr M snabbt ihop ramen och på kvällskvisten satt den uppe på väggen. Det enda som egentligen var lite trixigt var att få till hörnen snyggt, men efter femtioelva försök och med tungan rätt i munnen var det sista hörnet vikt.


Söndag idag och sista lediga dagen innan en ny arbetsvecka stundar. Måste bara passa på och tacka för att ni, alla älskade läsare, finns till och att ni är så flitiga på att kommentera trots min sviktande uppdatering! Ni är guld värda! ♥

Bild: Privat ©

Byggplats hemma hos oss

I söndags tog vi oss äntligen i väg till ett lämpligt byggvaruhus (tack F & M) för att köpa virke till Momentsramen. Köpte 45x45 cm reglar för att tavlan ska komma ut en bit från väggen. Vi hade tänkt sätta en stödregel i mitten på ramen men tack vare dimensionen på trät så blev det en riktigt stabil (och tung) konstruktion.

För att ramen inte ska lysa igenom allt för mycket genom tyget valde vi att måla framsidan plus sidorna på ramen med ett lager vit färg. Sen var det bara att börja sträcka och häfta fast tyget. Hur det blev får ni se en annan dag när den tillfälliga byggplatsen här hemma är bortstädad. =)
Bilder: Privata ©

Buzz och lykthus nummer 2

I år skippade jag och Mr M alla överraskningsmoment vad gäller julklappar till varandra och köpte istället ett Playstation 3 tillsammans.


Vi var bortbjuda på middag hos en jobbarkompis till Mr M en helg före jul. Där blev vi introducerade till det fantastiskt roliga spelet Buzz! och vi blev helt sålda! Verkar dessutom inte bara vara vi som har blivit det för spelet har i stort sett varit omöjligt att få tag på kring jul - slutsålt överallt! Men igår hade en affär äntligen fått hem det så ni kan ju gissa hur vi spenderade vår lördagskväll. =)


Är verkligen förtjust i dom otroligt söta lykthusen. Beställde tidigare i veckan, från CarlssonInteriör, ett lykthus i mellanstorlek som vi hämtade ut idag. Tack Malin för den snabba leveransen! 

Idag lägger vi Buzz! på hyllan. Vi ska äntligen ta oss i kragen och åka och handla virke för att snickra ihop ramen till Momentstyget. Ha en mysig söndag allesammans! ♥
 

Bild: Privat ©

Bruka postlåda

Trots att det kändes skönt att komma i gång med jobb i onsdags för att få lite rutin på dagarna efter en lång och skön julledighet, så var det rätt skönt med en kort jobbvecka och att det är helg redan.


Fredagskväll spenderade vi hemma hos några kära vänner med god mat, hejandes på Let´s Dance deltagarna. Vad imponerad vi blev av vissa!


När vi tidigare i höst åkte till väst för att hälsa på min bror med familj, sprang jag på denna vita lilla goding. Saknad av en data/kontorshörna har gjort att våra räkningar har haft en tendens att hamna lite varstans. Nu är den söta lilla postlådan perfekt att stoppa räkningar i och annat viktigt att komma ihåg.

Stockholm bjuder på ett grått och nollgradigt lördagsväder. Tror jag ska trotsa vädret och börja min lördag med min helgvana - en skön promenad i Hagaparken. Hoppas ni alla får en riktigt mysig helg. Kram på er! ♥

Bild: Privat ©

Lykthus

Har länge spanat in dom vackra zinkhusen som har synts till lite varstans på bloggarna. Men som en del annat har jag aldrig unnat mig själv ett.


Som en ganska nyinfunnen tradition, om man kan säga så efter två gånger, så hade vi våran julklappslek tillsammans med Mr M: s familj även i år. Kort och gott så går den till på det viset att varje person köper en julklapp för en viss summa. Sen med hjälp av två tärningar ska man på en chans lyckas slå ett par. Lyckas man med detta får man välja ett paket ur högen innan turen går vidare till nästa person som då får en chans på sig innan nästa tar vid osv... tills alla paket är slut. Man öppnar sedan paketen och då börjar julklappsfighten! På tid ska man upprepa tärningsslagandet och vid ett par får man välja vilken julklapp man vill (?), oavsett vem som fick den vid första omgången. När tiden sedan är slut får man behålla den eller dom julklapparna man har lyckats slå till sig. Men man kan även bli utan...


Tack varje Mr M: s snälla mamma, som fick det lilla söta huset i leken och sedan gav det till oss (som båda blev utan klappar), så brinner det numer för fullt i huset hemma hos oss på kvällarna.


 

Bild: Privat © - Hyacintvaserna som fått lite papperssnöre i sig efter att hyacinterna har åkt i soporna. (Det vackra utanför vårat köksfönster är en ställning som används till det pågående takbytet på huset).

Lap tray - en underbar julklapp

Är egentligen Mr M: s julklapp men som tur är får även jag njuta lite av den. Den fungerar bra att använda till både den bärbara datorn (om man inte vill bränna låren) eller att ibland lyxa till det och äta frukost i (på) sängen.


Idag är det sista dagen på min långa och otroligt sköna ledighet. Mr M tjuvstartade med jobb igår men idag är vi lediga tillsammans innan vi åter kommer in i vardagen. Men som sagt, ska bli rätt skönt att få komma igång igen och få lite rutiner på dagarna.


Hoppas ni alla njuter riktigt ordentligt av denna sista röda dag på några månader. Kram på er alla! ♥

Bild: Privat ©

En promenad genom Hagaparken

Idag startade jag min dag med en promenad i vackra Hagaparken. Klarblå himmel, tillräckligt många minusgrader för att ge rödrosiga kinder och strålande sol. Är inte så mycket snö att tala om men tillräckligt mycket, plus en hel del frost, för att ge ett vitt täcke på marken.


Vi har inte mer än ett stenkast till Hagaparken vilket är något som man uppskattar otroligt mycket, både sommar som vinter, då vi dels bor i lägenhet samt i det annars så biltrafikerade Stockholm. Är en skön oas med otroligt vackra ytor och även bra promenad och motionsspår. 

Kram på er! ♥

Bilder: Privata © - Hagaparken.

Söndagens aktivitet

Igår pysslade jag med att såga till vita kabelkanaler för att gömma sladdar. Blev ett vitt plastdamm av allt sågande som dessutom fastnade under sockorna och följde med vart än man gick. Är tur att det finns dammsugare i alla fall. =)


Har sett dom lite varstans men vi har köpt våra på Clas Ohlson till ett bra pris. De finns i en mängd dimensioner med en klisterremsa på baksidan som man enkelt fäster på väggen. Både snyggt plus att det blir så mycket enklare att städa då man inte har en massa sladdar liggandes på golvet.


Hoppas ni alla får en trevlig trettondagsafton! Kram på er! ♥
Bild: Privat © - Kabelkanal som sladdgömma.

Bloglovin

Är snart tre år sedan jag började följa ett antal favoritbloggar. Denna lista med bloggar har med tiden vuxit sig allt större och som hjälp för att slippa gå in på varje blogg dagligen (vilket vore väldigt tidsödande) och kolla om någon uppdatering har skett använder jag mig istället utav Bloglovin. Där har jag enkelt skapat mig en lista med mina favoritbloggar och varje gång någon av dessa uppdaterar får jag ett meddelande. 


Självklart finns även jag, Cactusvit, med på Bloglovin för er som vill göra det enklare att följa min blogg. Genom att klicka på symbolen (se nedan) som finns på min högra menysida kommer ni till Bloglovin´s startsida där ni sedan kan skapa er en egen användare eller lägga till mig direkt till er lista om ni redan är medlem. Sen får ni ett meddelande varje gång min sida har uppdaterats. Smidigt va?

Här i Stockholm är det strålande sol och några minusgrader idag. Tror jag ska dra med mig Mr M ut på en frisk och härlig vinterpromendad. Hoppas ni får en skön söndag! ♥




Vinter i norr och inköp av tv

När vi efter ett sent nyårsfirande till slut slog upp våra ögon till årets första dag var det ett ljuvligt väder som mötte oss - kyligt och klar luft. Kan tyckas konstigt men efter alla plusgrader här i söder med slask som följd och norrlänning som man är, uppskattar man verkligen snö och kyla (vintertid ska tilläggas). Efter att vi hade fått lite mat i magen hann vi precis ner till piren som ligger alldeles nedanför stugan och tog några kort innan solen försvann bakom horisonten (solen är knappt uppe mellan tio och ett denna tid i norr).


Idag har vi spenderat nästan hela vår lördag med att springa fram och tillbaka mellan olika varuhus, fullsprängda med bl.a. tv-apparater. Hur lätt är det att välja ut en? Efter ca två timmar tillsammans med en försäljare med lååångt tålamod som fick svara på tusen frågor bestämde vi oss till slut för en plattis och ett hemmabiopaket. Men jag vill inte tro att vi är dom första veliga kunderna som han har stött på? =)

Bild: Privat © - 090101 Svartnäsudden, Piteå.

Tillbaka i 08-land

Nu är vi hemma efter ett mysigt jul- och nyårsfirande med familj och vänner. Igår när vi landade i Stockholm möttes vi dessutom av vita vyer som vi förhoppningsvis får njuta av några dagar till.


Kvällen mot julafton satte vi oss på Norrlandståget och efter en rätt så sömnlös natt (aldrig mera tåg enligt Mr M) kom vi tidigt på julaftonsmorgonen fram till ett vinterklätt och kyligt Norrland. Blev nästan en mindre chock för kroppen att andas in den torra och kalla luften som motsats till den fuktiga här i söder.


Efter några timmars extra sömn hemma i en skön säng var årets julfirande igång. Som de allra flesta tittade även vi som tradition på Kalle Anke följt av mängder av god julmat. För Mr M: s äldsta systerson, som till våren fyller 6 år, var det en lång väntan men tillslut dök tomten äntligen upp (som tydligen bor på ett berg i Lillpite för er som alltid har undrat =) och lämnade av sin fulla julklappssäck till vissas stora lycka.

Tjugohundranio skålade vi in i goda vänners lag på en stuga i Piteås vackra skärgård för fjärde året i rad med god mat, vedeldad bastu, spel och mycket skratt. Vi ser redan fram emot årets firande om 362 dagar!

Nu ska vi njuta av dom sista dagarna innan vi till veckan börjar om att jobba efter en skön och välbehövlig ledighet. Visst är det skönt med semester men nu känns det rätt bra att få komma in i alla rutiner igen och dessutom kicka igång kroppen med lite träning efter all god julmat.

Idag ska vi bege oss ut på platt-tv-jakt för att äntligen byta ut våra två tjockisar här hemma. Hoppas ni alla får en mysig lördag! ♥

Bild: Privat © - Årets första dag på Svartnäsudden, Piteå.

RSS 2.0