Ett första besök på Marbodal

För drygt en månad sedan fick jag ta emot det fantastiskt roliga och smått overkliga beskedet, att jag hade vunnit Marbodals bloggtävling där uppgiften var att skapa en s.k. Moodboard. Vinsten i denna tävling är ett kök till ett värde av hela 30 000 kr.

 

2010 års kökskatalog beställdes snabbt hem och den liknar nu mer en skolbok som har blivit upp- och nerstoppad i en väska ett antal gånger för mycket. Den är dessutom full med gula post-it lappar på detaljer som vi har fastnat lite extra för.

 

Vi bestämde oss direkt för att inte ändra planlösningen i vårt kök, även om arbetsytan tyvärr inte är något att skryta över. Istället har vi fokuserat på att få ut mesta möjliga funktion av vårt lilla kök. Högst upp på önskelistan stod en liten diskmaskin och en djupare bänkskiva för att få några extra värdefulla centimetrar till yta.

 

När vi träffade vår kökssäljare Tobias Kristiansson på Marbodal Kök Nacka igår fick vi först sätta oss ner tillsammans för att berätta om våra idéer hur köket skulle se ut. Han flikade allt eftersom in med lite kloka råd och vi sprang fram och tillbaka mellan utställningsköken för att kika närmare på de detaljer som vi fångat upp från kökskatalogen.  När bilden var relativt klar hur vi önskade att vårt kök ska se ut satte vi oss framför datorn och han skissade därefter upp det med vana händer.

 

Allt det som vi hade på vår önskelista lyckades han ordna och med oss hem fick vi en fotorealistisk skiss över hur vårt nya kök i valnöt och vit höglans kommer att se ut. Mest nöjd är vi nog faktiskt över den 45 cm breda diskmaskinen som gör att vi slipper handdiska allt i framtiden. =)

Hoppas ni alla får en riktigt skön söndag, även om vädret här i storstaden inte är det bästa. Kram på er! ♥

Bilder: Privata ©

Stress relief

Den gångna veckan har bjudit på många minusgrader, en hel del snö men även otroligt vackra vinterdagar med strålande sol och klarblå himmel. Däremot har det varit en pendlares värsta mardröm med en tågtrafik som har påverkats otroligt mycket.

 

Som pendlare blir man rätt härdad, men jag vill inte ens tänka på hur många timmar av min fritid som jag har lagt ner på resorna till och från jobbet i Uppsala denna vecka. Är svårt att inte känna sig frustrerad när timmarna går och man inte tar sig någon stans. Stressen blir lätt påtaglig och det är därför otroligt befriande att få göra något kreativt (älskar pyssel) som får hjärnan att fokusera på något helt annat.

 

Hittade passande nog detta fantastiska papperspyssel på Fridas, alias Trendenser, sida igår. Sprang in efter jobbet idag på det blågula varuhuset och köpte en djup RIBBA ram och har sen ikväll suttit och klippt och klistrat hjärtan på rykande band. Resultatet är min alldeles egen hjärttavla!

 

En massa kärlek till er! ♥

Bild: Privat ©

Platta paket

Det är bara att konstatera att en helg går alldeles för snabbt. På fredagskvällen hann vi inte med så mycket då det blev relativt sent innan Mr M: s syster och man kom till storstaden. De hade med sig en riktig delikatesspåse med godsaker från Piteås egen gourmetbutik Bryggargatan som vi satt och mumsade på framför hockeyn som grabbarna absolut skulle se.

 

Igår tog vi en lång och välbehövd sovmorgon innan vi begav oss in mot stan med siktet inställt på Kung Carls bakfickas fantastiska brunch. Mätta och väldigt belåtna strosade vi sedan runt på stan någon timme innan vi begav oss mot söder och det grekiska favoritstället Faros innan det var dags för helgens höjdpunkt – Grease på Göta Lejon med bland annat Marie Serneholt och Sebastian Karlsson. Kan verkligen rekommendera den!

Tror det är dags att gräva fram originalklassikern med John Travolta och Olivia Newton-John bland filmhyllorna. Kör vi en greasekväll nästa gång vi kommer upp till Piteå? =) Tack för en kanonhelg A & J!

 

När det sen är dags att packa bort extratäcken och extrakuddar är det alltid svårt att hitta någon bra plats då det har en tendens att ta lite plats. Enklare blir det med de smidiga vakuumpåsarna som finns att köpa bland annat här. Vips så har man platta paket!

 

På återseende, kram på er! ♥


Bilder: Privata ©

En ledig fredag

Idag har jag njutit av en ledig fredag, helt utan några måsten! Passade på att sova någon timme extra efter att Mr M åkte till jobbet, njöt av en lång frukost som jag aldrig annars hinner med och har sen pysslat lite här hemma.

 

Om drygt en timme kommer Mr M: s syster med man från Piteå för att hälsa på oss i helgen. I morgon kväll är det äntligen dags för Grease med Marie Serneholt och Sebastian Karlsson, min och J: s julklapp från syskonen. Men först ska vi börja dagen med den helt suveräna brunchen på Kung Carls bakficka, en riktig favorit. Sen lär vi förmodligen avverka någon timme eller två på stan innan middagsdags och musikal.

 

Önskar er alla en fantastiskt skön helg, kram på er! ♥


Bild: Privat © - Dagens fredagsblomma

F ♥ M

Så var helgens bröllop med det fantastiskt vackra brudparet till ända och de är nu man och fru B.

 

Lördagen var allt man kan önska sig av en (otroligt vacker) vinterdag - klarblå himmel, strålande sol, endast några minusgrader och mängder av vit fluffig snö. I samma veva som brudparet kom ut ur kyrkan försvann solen bakom horisonten vilket färgade himlen rosa och jag kan tänka mig att bröllopsfotografen har en hel del underbara bilder på minneskortet.

Platsen för vigseln var Öjeby Kyrka som ligger i kulturskatten Öjeby Kyrkstad. Kyrkan är en av Norrbottens äldsta och även vackraste stenkyrkor som i år firar 600 år. I samma kyrka döptes jag för snart 28 år sedan och på samma plats på min 18-årsdag sade även min syster och hennes man ja till varandra. Finns alltså en hel del minnen knutna till denna vackra kyrka.

Den efterföljande bröllopsfesten bjöd som alltid på en mängd roliga och tårframkallande tal, god mat och dryck och den givna bröllopsvalsen. Visar kanske vid ett senare tillfälle några fler bilder från bröllopet. Men först ska brudparet, som tidigt i morse åkte i väg till sydligare breddgrader, få kika på dessa så ni får därför vänta några dagar.

 

Nu ska vi hejja fram Hellner som förhoppningsvis går i Kallas fotspår och tar hem Sveriges andra OS-medalj. Ha det gott allesammans, kram på er! ♥

Bild: Privat ©


Trevlig helg!

Så var det äntligen fredag, det packas för fullt här hemma inför morgondagens bröllop och på någon timme sätter vi oss på tåget till Arlanda för att sedan styra kosan mot Piteå.

 

Ondagens kick-off med tema ”After ski” blev en riktigt trevlig kväll och hör kanske till en av de bättre. Däremot gick vi nog alla mer eller mindre på sparlåga igår efter den sena timmen och det känns som att det är först idag som man knappt har återhämtat sig. Kvällens höjdpunkt måste helt klart vara gästspelet av Sven-Erik, Jan-Erik och Olle från Svartlien – PISTVAKT! 2, 4, 6, 8 bäverhojt… =)

 

Tänkte mest bara kika in här en snabbis och önska er alla en riktigt underbar helg.

Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Ett av paketen till den blivande bruden från möhippegänget!

Det stundande bröllopet

Nedräkningen till helgens bröllop har börjat. Tiden har verkligen rasslat till från det att jag i slutet på sommaren satt och gjorde förslaget till deras bröllopsinbjudning. Och nu är det äntligen dags! Ska verkligen bli roligt att få vara med och få se de bli herr och fru B.

 

Det mesta från min sida, förutom lite småpyssel, är färdigt vilket är skönt. Vågar dock inte visa upp några bilder eller avslöja några detaljer här på bloggen innan bröllopet då jag vet att den blivande bruden brukar kika in här lite då och då. Om hon däremot hinner in hit nu i veckan är osäkert då de förmodligen har ett och annat att tänka på.

 

I morgon går årets kick-off med jobbet av stapeln, i år med temat ”After Ski”. Pris till bästa utklädnad är utlovat men för min del får nog skidkläderna ligga kvar här hemma.

 

Passar på att önska er alla en trevlig fortsättning på denna vecka, ha det gott! ♥


Bild: Privat ©

Något sött på tallriken

Igår hade vi våra goda vänner från Umeå på besök. Har på sistone haft lyckan att få träffas två gånger på drygt två veckor vilket känns fantastiskt roligt. Är alltid trevligt att ses och vi trivs verkligen alla fyra i varandras sällskap!

 

De kom ner till Stockholm tidigare i veckan då S var nominerad till Stora Bloggpriset som delades ut på Nalen i onsdags. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen denna gång men jag är otroligt stolt och glad för hennes framgång med bloggen. Som ett litet tröstpris hade hon en liten chokladask med goda praliner från Chokladfabriken som låg och väntade på hennes tallrik.

 

Trots den sena timmen igår så trotsade vi tröttheten i morse och begav oss ut på en riktigt lång och uppfriskande promenad på ett soligt (och upplogat) Brunnsviken. Lovely!

 

Trevlig söndagskväll allesammans, på återseende! ♥

Bilder: Privata ©

RSS 2.0