JULGRANSBELYSNING

Julgransbelysningen, i form av små varmvita LED-lampor, sprider ett mysigt sken här hemma ikväll!

Idag har julgransbelysningen kommit på plats och sprider ett mysigt sken här hemma. Pysslade med att sätta fast de små varmvita LED-lamporna medan Elliot låg och sov. Så fort han såg granen sa han - "Mmpa!", vilket betyder lampa och som han säger till allt som lyser. Kanske har vår kille ärvt sin mammas intresse för fina lampor?

Elliot har även haft besök av söta Vilmer och mamma F (som hjälpte mig att äta upp lite fikarester från igår, tack för det!). De kommer förmodligen hitta på ett och annat bus med tiden, men än så länge leker de så otroligt bra tillsammans. Nästan bara goa med varandra!

Ha en fin kväll, kram! ♥

MYCKET GOTT I MAGEN

Första ljuset är tänt i vår adventsljusstake! (Ser ni att jag nästan har gått crazy här hemma med de vita satinbanden?) På det fina fatet som jag fick i födelsedagspresent av min älskade M är en god, men något mastig pepparkakscheesecake a lá Pernilla Wahlgren.


Elliot spanar in den fina, lilla granen som gör sig bra storleksmässigt i vår inte allt för stora lägenhet! I morgon ska vi kika efter någon belysning till granen och jag tänker mig små, små lampor som mest bara glimrar.

När vi väntade Elliot kunde vi bli varma i hjärtat av tanken att få fira första julen tillsammans som en liten familj och även återuppleva julen genom hans ögon. Och senast idag sa vi - "Så roligt att få skriva God Jul Elliot önskar mamma och pappa på hans julklappar". Denna kärlek till vår älskade skatt är störst av allt!

Idag har han fått vara med om sitt allra första adventsfirande med skyltsöndag även om tomtarna inte riktigt väckte hans uppmärksamhet. Vi har även haft några goda vänner på glöggfika med deras smått busiga, men söta killar. Magen är lite rundare ikväll än vanligt efter allt fika, bland annat den goda pepparkakscheesecaken som Pernilla Wahlgren bakade i tv för ett par år sedan. Favorit i repris!

PEPPARKAKSCHEESECAKE

Botten:
Ca 25 pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning:
800 g philadelphiaost
2 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
4 ägg
ca 10 pepparkakor

Glasyr:
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker

Några pepparkakor till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten och kyl medan du gör fyllningen.
2. Rör ihop philadelphia och socker. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omröring.
3. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter tills kakan stelnat något. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
4. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
5. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
6. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.

Hoppas alla får en riktigt mysig kväll och första advent! Kram från mig! ♥

JULEN ÄR HÄR

Ett vitt sidenband istället för en klassisk toppstjärna.


Blir lite extra fint med vita sidenband på julgranskulorna.


En gran i vitt med favoritfoten som skymtar!

Almanackan säger första advent idag, något man knappt kan tro när man tittar ut genom fönstret.

Vi tjuvstartade med vårt adventspyntande här hemma och till och med en liten gran med doft av skog har hittat hit tack vare Elliots snälla farfar. Längst ner håller favoritfoten granen på plats, som jag har längtat efter att få ta fram den.

Eftersom vårt innehav av julgranskulor är aningen begränsat då det är julgranspremiär här hemma i år, köpte vi ett antal meter vitt sidenband som jag pysslade och knöt rosetter med. Nöjer mig kanske så för i år då vi har en liten kille som tyckte att enbart granen var mest stickig, men dekorationerna fångade hans uppmärksamhet i allra högsta grad.

Nu ska vi tända första ljuset i adventljusstaken och njuta av en god adventsfrukost. Senare idag blir det så klart ett besök på stadens julskyltning och glöggfika här hemma med några goda vänner.

Hoppas ni alla får en mysig första advent! Kram på er! ♥


HEJ TOMTEGUBBAR OCH PEPPARKAKOR

Mamma säger att vi ska titta in i kameran, men...

... på ett, två och tre tittar vi bort! Är du med Piff? Absolut, du då Puff?

Okej då, ett kort kan jag väl vara med på!

Idag har jag sett årets första, och så klart finaste, tomte och pepparkaksgubbe! Och som bevis har jag några kort även om de flesta blev alldeles för suddiga i det norrländska mörkret som snart råder. 

Har länge haft fixa julkort på min to-do-list och ikväll har jag äntligen kunnat bocka av den punkten med hjälp av personliga tryckta designade kort från denna sida. Smidigt var det också!

Tack för grattishälsningarna vad gäller vårt husköp! Ska så klart hålla er up-to-date! Nu har min kära sambo gjort en kopp te som jag ska sjunka ner i soffan med. 

Ha en fortsatt skön vecka, kram kram! ♥

HUSETS HJÄRTA

Fyra plan i etage! Från entréplan som rymmer toalett, kök och vardagsrum i ett når man övervåningen med tre sovrum och badrum samt gillestugan via halvtrappor. Bilder från Hemnet.

Sett från gillestugan med trappen som andas snickarglädje i allra högsta grad! Genom ytterligare en halvtrapp i grå marmor når man källaren med bland annat relax, bastu och tvättstuga.

En dröm som vi hade i samband med vår norrlandsflytt var att med tiden hitta ett hus som Elliot skulle få växa upp i. Så lite extra glada är vi så klart för att vi nu snart kan ge Elliot den möjligheten. Sen är det många saker som gjorde oss förälskade i vårt funkishus, bland annat halvtrapporna som binder samman de fyra våningsplanen. De känns på något sätt som husets hjärta.

När man läste Livsstilar som fanns med i objektbeskrivningen kunde man se att 37 % i detta bostadsområde är par med hemmaboende barn och redan nu vet vi att i några av de närmsta husen finns det tre små killar som alla är födda 2011. Hur kul är inte det!

Vi har redan många planer på hur vi skulle vilja sätta vår prägel på huset. Det blir inte det första som görs, men så småningom vill vi säga hej då till den galna snickarglädjen som trappen andas. Och helst vill vi ersätta den med detta räcke.  

Idag myser jag och Elliot på själva här hemma några timmar då pappan spelar innebandyturnering med jobbet. Sen ikväll är vi bortbjudna på middag hos några av våra fina vänner (med en fantastisk relax, kanske får jag lov att fota några bilder och visa er senare).  

Ha en fortsatt skön lördag alla söta ni, kram från mig! ♥

SÅLD PÅ HUS

Vårt fina etagehus i funkilstil på 260 kvm, fördelat på fyra plan! Bopärm och handgjorda originalritningar!

Sist jag skrev om etagehuset i funkisstil från 60-talet var i juni då sommaren var som allra hetast. Det var vår första husvisning och jag blev lite förälskad. Sen rann det ut i sanden av flera anledningar och dagarna det låg ute på Hemnet tickade. 

Varje gång vi befann oss i favoritområdet körde vi förbi huset som fortfarande var osålt utan att egentligen inte prata så mycket om det. Men för ett par veckor sedan sa plötsligt Mr M att han tyckte att vi skulle lägga ett nytt bud. Det sista budet vi la, långt under utropspriset, tackade säljarna nej till! Men nu såg läget annorlunda ut och vi kunde tillsammans med säljarna komma överrens om ett pris.

För precis en vecka sedan skrev vi kontrakt och det känns galet roligt! Tillträde till vårt fina hus blir i början på våren, vilken längtan!

Och bloggen som en gång i tiden startade som en "inredningsblogg" har med tiden förvandlats till en "barnblogg". Men nu kommer det nog att komma ett och annat inlägg som handlar om annat än leksaker, barnkläder och livet med vårt älskade lilla hjärta!

Hoppas ni alla får en skön fredagskväll! Här hemma spelas det Seal på stereon och maten (vildwallenbergare med whiskeylingon och rosmarinpotatis) puttrar på spisen. Kram på er! ♥

RSS 2.0