Tisdagstema - Ensam

Ett ensamt hjärta som för tillfället huserar på vår vita tavellist i köket får symbolisera dagens tisdagstema.

Våra hjärtan får genom en livstid uppleva så mycket glädje, kärlek men även sorg och saknad. Trots detta slår våra hjärtan för det mesta starkt genom livet och rymmer dessutom en oändlig mängd kärlek för våra nära och kära.


Men utan alla dessa beståndsdelar skulle våra ensamma hjärtan kanske inte vara så starka... 
Tisdagstema - Ensam
Bild: Privat ©

Kanonhelg tillsammans

Så var en otroligt mysig helg till ända och första dagen i en ny vecka är avklarad.

Med en otrolig längtan och förväntningar inför en hel helg tillsammans tog jag med ett glädjetjut helg i fredags. Planet med min syster och G goding var nästan två timmar försenade och timmen hade blivit långt över G: s sovtid innan de var framme. Var en trött liten kille vi mötte men som vi med nöd och näppe lyckades underhålla till dess att vi var hemma. Utanför vår lägenhet stod nämligen min bror och sambo, M & J, som hade kört någonstans från västkusten och väntade på oss. G piggnade till när han kom in och underhöll och sysselsatte oss alla. Är mycket att utforska för en liten kille på 1½ år, speciellt i ett hem där barnanpassningen är noll. När vi sedan till slut kom i säng hade klockan blivit närmare midnatt och det var tunga ögonlock som föll igen på både oss och G.


Efter några timmars sömn hade vi alla laddat batterierna för en heldag. Vi hann med både lite strapatser i centrum, lunch på ett av stans mysiga caféer och matning av fåglar. Nedanför slottet i anslutning till Stadsträdgården ligger en damm dit folk ofta kommer för att ge bröd till fåglarna som huserar där. Med stora ögon matade vi fåglarna och G försökte verkligen klappa fåglarna men som inte verkade uppskatta gesten lika mycket som att få mat. Efter många timmar senare och med trötta ben inhandlades fika i storlek XL som vi tog med oss hem. Senare delen av kvällen efter en god middag på en av stans restauranger tillbringade vi hemma oss oss tjattrandes .


Var ett tomrum som lämnades efter igår när vi alla hade tagit avsked men med en längtan som har växt sig många gånger större att snart få ses igen. Tack M, G, M & J för en supertrevlig helg, kram på er och alla er andra också för den delen! ♥


Gracilis
Bild: Privat ©

Dagen före helg

Veckan har försvunnit i ett nafs och i morgon stundar en efterlängtad helg med kärt besök från både norrland och västkusten.


Är G goding, min systers lilla kille, som tillsammans med min syster sätter sig på ett plan som tar dem ner till oss. Sista gången vi sågs var ett tårfyllt hejdå innan vi åkte ner till vad som skulle bli vår nya hemstad. Ungefär samtidigt sätter sig min bror och sambo i bilen och kör upp till oss för att sammanstråla med oss här en helg.

Tid att umgås är något man uppskattar då man inte har varandra nära. Så det blir en helg med inga måsten även om ett cafébesök måste hinnas med här i staden där det finns många charmiga ställen att välja mellan.


Sprang in på IKEA idag efter jobbet och det är minst sagt en lyx att ha möjlighet till det när man är van att ha det blågula varuhuset minst tre timmar bort med bil. Var så lite folk där idag att stegen och ljudet från kundvagnen nästan ekade i de stora lokalerna. Gjorde de sista inköpen så nu är vi rustade för att ta emot besök och nattgäster!

Hoppas ni alla får en ljuvlig helg! ♥

Tulpaner
Bilder: Privata ©

SveaHus

Många är vi som har en dröm att en dag bygga nytt när man står inför valet att köpa hus. Det finns nu en uppstickare bland de befintliga husleverantörerna med både ett modernt koncept och stort miljötänkande. SveaHus är energisnåla miljöhus i modern design med underhållsfri fasad.


Är en barndomskompis till min sambo som genom det familjeägda produktionsbolaget Box Modul i Piteå har startat SveaHus. Box Modul är ett företag som är specialister på sandwichpaneler, denna kunskap och teknik har de sedan använt för att utveckla SveaHus. Det unika med den sandwichbaserade konstruktionen är att det ger en betydligt lägre energiförbrukning jämfört med traditionellt byggda hus.


Sveahus erbjuder arkitektritade hus där man tillsammans har möjlighet har påverka hur fasaden och planlösningen ska se ut. På typhusen kan även takformen, fasaddesign och fasadmaterialen enkelt ändras.


Baserat på ritningar av arkitekten Staffan Strindberg, har min sambo gjort dessa 3D-CAID illustrationer på uppdrag av SveaHus. Med tillstånd av Mr. M och SveaHus bjuder jag er på några bilder av ett hus i tiden.

Sveahus


3D-CAID illustrationer: Mr. M © 

Tisdagstema - Yta

En gammal och skrövlig lime som dekoration ligger på vårt underbara babellfat i köket får symbolisera dagens tisdagstema - yta.


Till jul har vi syskon och respektive bestämt att vi inte ska köpa några julklappar till varandra, istället har vi en julklappslek där vi kommer överens om en summa som man ska köpa en julklapp för. Man ska sedan med två tärningar lyckas slå ett par och när man gör det får man välja ett paket ur högen till dess att alla är slut. Man öppnar sedan sina paket som man har fått (man kan bli utan också) och det är nu det roliga börjar. På tid slår man tärningarna igen och när man får ett par får man välja den julklapp man helst vill ha, är allt lite snopet att bli av med något som man gärna vill behålla.


Hade i år köpt ett stort svart Koziol babellfat som jag själv (och många andra) gärna ville ha. Fatet passerade många varv runt bordet men jag lyckades tyvärr aldrig behålla det själv. Istället, med nöd och näppe, fick jag det här lilla vita fatet när vi hade en likadan julklappslek med Mr. M: s familj.


Hur gick det förresten för dig J.B med fatet, köpt ett? =)

Tisdagstema - Yta
Bilder: Privata ©

Islas Canarias

Här i veckan damp vår biljett ner som precis om två månader på dagen ska ta oss till sol och värme. Resan startar tidigt på morgonen för mig och Mr. M, och någon timme senare landar vi på vulkanön i Atlanten. Långt bort från påskkärringar och påskmat. Övriga i sällskapet startar sin resa några timmar senare då de alla sätter sig på planet i Luleå som ska ta dem till oss och Kanarieöarna.


Är min pappa som fyller jämt i år så med ett sällskap på 13 personer åker vi på en veckas semester. Känns ljuvligt skönt att ha resan att se fram emot, speciellt nu när solens strålar känns långt bort och det i två veckors tid har varit regntunga skyar.  


Trots att regnet står i backen här i Uppsala även idag är det skönt med en ledig dag. Nu närmast väntar IKEA för mig och Mr. M. Trevlig helg och kram på er alla! ♥


Biljett
Bild: Privat ©

Tisdagstema - Tre

Vår hall är minimal men rymmer med nöd och näppe det viktigaste - något att hänga kläder på. Och vad är mer passande för dagens Tisdagstema än våra tre krokar som vi köpte tidigare i höst under vår mysiga Sundsvallstripp.

Tisdagstema - Tre
Bild: Privat ©

Vårat vardagsrum

Idag tog vi en lång och välbehövlig sovmorgon. Aldrig har jag längtat efter en helg så mycket som den här. Var underbart att få krypa till kojs igår med vetskapen att ingen väckare skulle ringa.


Dagarna innan flytten ner till Uppsala var det mycket som skulle hinnas med. Sista kvällen hann övergå till morgon innan vi hade lastat släpet med de flesta möbler och kartonger. Vi fick sedan några timmars sömn innan vi tidigt på morgonen packade in det sista i ett fullproppat släp och började vår resa mot vad som skulle bli vårt nya hem. Hur det sedan gick när vi kom till Uppsala vet ni ju redan men vi tog oss fram i alla fall. Dagarna i Uppsala blev hektiska och vi kände oss inte direkt utvilade då vi efter två dagar i vårt nya hem åter styrde kosan mot norr för att fira jul och nyår.


Efter ett lugnt och skönt jul- och nyårsfirande uppe i norr beslöt vi oss för att göra en nattkörning ner till Uppsala, fyra dagar före jag började mitt x-jobb. Väl tillbaka möttes vi av diverse flyttkartonger som fortfarande inte var uppackade, det vackra plommonlila sovrummet och den gula hallen som ni ännu inte har fått se. Vi jobbade och slet med lägenheten i stort sett till sista dagen innan jag skulle börja x-jobba för att få allting klart. Blev många sena kvällar och sovmorgon existerade verkligen inte. Nu en vecka sedan är det mesta klart förutom lite pynt.


Idag har vi inga måsten på schemat utan det blir en skön "ta-det-som-det-kommer-dag". Bjuder på några bilder från vårt vardagsrum och önskar er alla en trevlig helg! ♥


Vardagsrum
Bilder: Privata ©

Citroner på rad

Var med pirrig mage och svaga ben som jag passerade säkerhetsvakten i måndags på väg in till vad som ska vara min nya arbetsplats fram till sommaren. Med bultande hjärta satt jag och väntade i receptionen i väntan på att min handledare skulle komma. Efter att vi hade skakat hand och jag hälsat på mina arbetskamrater i gruppen fick jag en rundtur genom lokalerna. Som vanligt på ett nytt ställe vet man knappt vart upp eller ned är men efter några dagar så kan jag nu orientera mig runt bland de lokaler där jag mest vistas i. Även om det känns väldigt spännande det som ligger framför mig den närmsta tiden och jag känner ett stort intresse för ämnet är det tröttsamt med alla nya intryck och namn som man ska lära sig. Har därför inte blivit gjort många knop här hemma på kvällarna och igår hade knappt Bolibompa slutat innan jag dråsade i säng. Men jag tror det kommer bli en bra hälft av tjugohundraåtta och framför allt ett lärorikt halvår!


Sista borrhållen som borrades här hemma, med Mr. M: s glädje, efter allt bök och stök var två stycken för en vit tavellist som sitter precis vid köket, eller snarare kokvrå. Tanken var att sätta kokböcker på listen men efter att Tina fått komma upp så fick hon sällskap av tre citroner istället. Tänkte bara visa att man inte nödvändigtvis måste ha böcker eller kort på en tavellist. =)

Två dagar kvar innan helg, lovely! Kropp och knopp känns lite trögstartade efter en lång julledighet. Kram på er!

Citroner på tavellist

Bilder: Privata ©

Vårat sovrum

Tänkte att ni kanske är nyfikna att se hur vi har det i vår nya lägenhet?

När vi sökte lägenhet här i Uppsala hade vi några snälla vänner som åkte runt och tittade åt oss. Även om den här lägenheten som vi till sist valde inte var helt i vår smak i färgval etc. så blev vi charmade av potentialen och framför allt läget. Här har vi Domkyrkan, Uppsalas stolthet, restauranger och affärer i stort sett runt hörnet. Lägenheten är en hyresrätt som vi hyr i 2: a hand och efter ett godkännande av förstahandshyresgästen har vi målat om i sovrum och hall.


Först på tur är sovrummet som hade en väldigt plommonlila nyans på väggarna när vi flyttade in. Kan vara charmigt det med men vi bestämde oss för att måla om väggarna med vit färg. Efter många sena kvällar är nu äntligen sovrummet klart förutom att vi saknar sänggavel, sängbord och lite pynt som ska in. Var med en skön känsla som vi kröp ner i sängen med igår kväll, framför allt jublade våra trötta kroppar över att det mesta äntligen är klart.


Ikväll ska vi inta ryggläge i soffan framför en bra film vilket blir första kvällen sedan vi flyttade in. Mina fjärilar i magen har dock börjat göra sig till känna inför första dagen på x-jobbet i morgon. Känns spännande! =)


Ha en riktigt skön vecka nu allihopa!

Sovrum
Bilder: Privata

En hälsning från Uppsala

Måste först och främst tacka för alla värmande kommentarer som jag har fått under min bloggpaus. Aldrig kunde jag tro när jag i slutet på sommaren bestämde mig för att starta Cactusvit att jag skulle få så många återvändande besökare. Det är ALLA ni som gör det roligt att blogga!


Vi är nu på plats i vår nya stad. Lämnade Umeå en slaskig dag och efter ett antal timmar var vi äntligen framme. Hade noga kollat upp på Eniro vilken väg vi skulle köra när vi väl kom fram. Började med att vi missade avfarten som vi hade utgått från när vi planerade resrutten pga. den nya omsträckningen av E4: an som vi inte hade uppmärksammat. Slutade med att vi fick köra med släp längs Kungsgatan med diverse vägbyggnationer, Mr. M pratade i telefon, mycket trafik och så jag som gjorde ett försök att vara kartläsare med en odetaljerad karta i en stad som jag aldrig förr har satt min fot i. Men tillslut hamnade vi rätt, men det är tveksamt om jag vill axla kartläsareansvaret igen. =)


Har varit några dagar med både ömmande armar och rygg. Men allt eftersom har saker fallit på plats och flyttkartongerna har nu fått lämna golvet för att förpassas ut på balkongen som för tillfället ser aningen överbelamrad ut. Men så länge vi slipper att kryssa oss fram bland kartonger och slå tårna får dom med kärlek stå där ute. Vi trivs som fisken i vattnet och förundras verkligen över vilken mysig stad Uppsala är. Bättre blir det nog dessutom när våren om någon månad står runt hörnet och åter väcker liv i staden.  


Återkommer senare med bilder från vårt boende. Hoppas ni alla har en skön helg! ♥

Välkomna tillbaka
Bild: Privat ©

RSS 2.0