ATT SKRIVA ETT FÖDELSEBREV

Gårdagen fick bli en bloggfri söndag då det under veckorna tenderar att bli några timmar framför datorn. Istället passade vi på att pyssla med diverse saker här hemma, blev en kortare promenad (än lördagens) i solskenet och kvällen avslutade vi sedan på allra bästa sätt – framför solsidan med mätta pitepalt-magar.

 

Det börjar nu vara hög tid att skriva det så kallade födelsebrevet och skicka in det till BB Stockholm där vi har listat oss för prioriterad plats. Även om både jag och Mr M känner oss helt lugna men väldigt förväntansfulla inför förlossningen, så vill jag skriva ner mina tankar, förväntningar och vad jag känner för icke-medicinsk v.s. medicinsk smärtlindring. Men mest av allt hoppas vi så klart att det kommer ut en frisk liten gallskrikandes och rosafärgad kille (eller tjej om ultraljudet spelade oss ett spratt) som är redo att möta en massa nya äventyr i denna värld!

 

Nu ska jag ta tag i denna nya vecka och sista dagen i januari tvåtusenelva. Det är även för övrigt sista dagen i vecka trettiosju då vi i morgon går in i vecka trettioåtta, det börjar bli spännande det här! =)

Kramar till er alla! ♥

Bild: Privat ©

TJOHEJ HADELITTAN LEJ

Idag har barbamamma och barbapappa (i modell mindre omkrets) varit på långpromenad i ett riktigt vårväder för att handla ingredienser till kvällens middag – Torsk i gömma från tv-programmet Halv åtta hos mig. Även söta Anna tipsade om detta recept efter att hon hade testlagat det så det blir spännande att se vad vi tycker!

 

När vi gick runt inne på ICA Maxi så gick vi förbi Den silvriga barnkammarboken som åkte ner i kundvagnen efter lite bläddrande. Den innehåller en mängd klassiska visor men även moderna dagislåtar och är tänkt för barn mellan 0-6 år. Det är verkligen ren och skär nostalgi att bläddra i den och lyssna på cd-skivan som medföljer. Framför allt Trollmors vaggsång som min älskade mamma har sjungit många gånger när jag skulle sova som liten. Ho aj aj aj aj buff!

Barnkammarböckerna är ett praktfullt samlingsverk med tio olika böcker och är skriven för små barn i vaggan upp till barn i dagisåldern. Förutom den silvriga boken så finns även den blå, den gröna, den gyllene etc. En serie som åker rakt upp på önskelistan till lilla hjärtat då böcker är roligt!

I boken finns även Krokodilen i bilen som vi, tillsammans med lilla (snart tjejkusinen) C, har fått lyssna och sjunga med till många gånger hos min kära bror och hans söta fru. Ett plus för alla fina illustrationer som finns i boken! 

Nu ska vi alldeles strax sätta igång med kvällens middag och sen blir det lördagsmys i tv-soffan. Alldeles perfekt för en stor jäsande mage! Kram på er! ♥

Update: Receptet torsk i gömma var helt fantastiskt gott! Vi satt och smackade oss igenom hela det härliga knytet!

Bilder: Privata © - Den silvriga barnkammarboken och ett uppslag från boken på den roliga och trallvänliga  sången (stannar gärna kvar på repeat i huvudet) Krokodilen i bilen.


BARBAMAMMA PÅ PROMENAD

Mina kinder är rosafärgade och jag kände mig sådär lagom frusen för att det skulle kännas skönt att komma in i värmen igen efter en timmes promenad i Hagaparken. Får numer liksom aldrig upp någon fart med min barbamamma-kropp men frisk luft och lite motion (för att inte tala om solen som har lyst i ett par dagar nu) gör susen!

 

Är lustigt vilka skuggor solen kan forma och idag såg jag verkligen ut som en höggravid barbamamma väntandes minst trillingar när jag fick syn på min egen skugga. Känner mig stor om magen, men stor? Det vette tusan!?

 

Nu ska jag slänga in lite rester i mikrovågsugnen från gårdagens middag i form av renskav och hemmagjort potatismos, vi körde rätt och slätt vidare på det norrländska temat. Mums!

Önskar er en finfin fredag! Kramar! ♥

Update: Nu, med mätt och belåten mage, ska jag lägga mig och lyssna på träningsprogrammet i form av mental träning inför förlossningen som följde med boken Att möta förlossningssmärtan. Lika med godnatt?

Bild: Privat © - I bakgrunden kan ni skymta Gustav III: s paviljong och även Haga Slott där vår kronprinsessa Victoria och prins Daniel numer bor.


EN NORRLÄNDSK DELIKATESS

Jag fattade galoppen ganska tidigt i livet över hur galet gott torkat renkött är. Detta är något som jag och min kära far, som har vuxit upp i Arvidsjaur bland renar (inte bokstavligen), har gemensamt. Det brukar därför dimpa ner en bit i brevlådan lite titt som tätt och numer har jag även en stark konkurrent till dessa bitar i form av Mr M. De brukar därför inte bli liggandes någon längre stund i kylskåpet utan det säger snarare poff och så är biten borta.

 

Halv åtta hos mig så bjöd igår den jämtländska herren Olle på en gräddig svampsoppa serverat med torkat renkött samt riven Västerbottensost till förrätt. Detta kan bara inte bli fel så jag är väldigt nyfiken på att testlaga receptet. Bäst bara att skriva upp det på morgondagens matsedel medan det fortfarande finns kvar några bitar renkött.


Idag har det varit helt fantastiskt väder här i storstaden med strålande sol, ett par minusgrader och fågelkvitter. Något man självklart vill ta till vara på så det blev en timmes (vaggandes) promenad och det sinande d-vitaminförrådet börjar så smått fyllas på. Den här årstiden, och någon månad framåt, är utan tvekan en av de bättre på året!

 

Ha en fortsatt skön torsdagseftermiddag nu, kram från mig! ♥

Bild: Privat © - En bit torkat renkött och en lappkniv som jag har fått ärva från världens bästa farfar. Den används flitigt här hemma till att skära detta underbart goda kött med.


BB-VÄSKAN ÄR PACKAD

Idag har vi varit på den allra sista delen av föräldrautbildningen som MVC håller i. Att föda av Gudrun Abascal är utläst sedan ett tag tillbaka och på sängbordet ligger istället Att möta förlossningssmärtan av samma författare. Dagen med stort D närmar sig och tjugosex dagar återstår till den dag då lilla hjärtat är beräknad att se denna värld för första gången. In i våra liv kommer förmodligen en liten krabat med större chefstalanger än vad man kan ana. Detta lilla pyre kommer säkerligen att styra och ställa hur våra dagar kommer att se ut under i alla fall det närmsta halvåret och ordet rutin finns nog inte skrivet på stjärnhimlen. Men så som vi längtar efter vårat hjärta! 

… som i denna stund har sin tredje hickattack för dagen!

 

BB-väskan är nu packad med nytvättade pyttekläder förutom två par mini-mini-sockor som i denna sekund tumlar runt inne i tvättmaskinen. Mr M tvivlade starkt på att grodan har så små fötter men varje gång man träffar en nykläckt bebis förundras man över de pyttesmå fötterna och händerna så vi får väl se vems fot-storlek-gen han har ärvt. Mina 36: or eller Mr M: s 44: or?

 

Nu är det hög tid att springa ner till tvättstugan och stoppa dom blöta mini-mini-sockorna och övrig tvätt i torktumlaren. Ha en fortsatt skön (solig här i huvudstaden) onsdag, kram på er! ♥

Bild: Privat ©

PINE TREE STAND FRÅN DESIGN HOUSE STOCKHOLM

I helgen blev vi riktigt bordskämda av min kära mamma. Dels de fina sakerna som hon köpte till lilla hjärtat men även vi fick en riktig favorit (en av mina i alla fall) från önskelistan – Pine Tree Stand från Design House Stockholm.

 

Bloggade om denna julgransfot för redan drygt tre år sedan men har alltid tyckt att priset har varit i det högsta laget för en ”enkel” julgransfot. När vi strosade inne på NK i fredags såg vi dock att Design House Stockholm hade dessa julgransfötter på rea för halva priset. Så i stället för 1 395 kr kostade julgransfötterna 697 kr vilket känns betydligt mer överkomligt! Så skynda och fynda alla ni stockholmare som har denna julgransfot på er önskelista!

 

Den vita fina foten står nu inpackad i sin stora kartong och får stå där till dess att det är dags att återigen packa upp julsakerna (något man helst inte vill tänka på nu) i slutet på tjugohundraelva. Då ska vi inviga julgransfoten med våran allra första gran någonsin! Kanske har vi då ha en liten kille som är väldigt nyfiken på alla julgranskulor, julklappar med snöre på och övrigt julpynt!

Önskar er en skön tisdag, på återseende hoppas jag! Kram från mig! ♥

Bild: Privat © - Julgransfoten Pine Tree Stand i vit kulör från Design House Stockholm.


EN SVART BRIO RACER

”Ska vi byta?

Ska vi byta grejer?

Ska vi byta grejer med varann?

Jag byter min leksaksbil mot en rostig skruv…

Leksaksbil mot en rostig skruv?”

 

Nu var det kanske inte tal om att byta en leksaksbil mot en rostig skruv som Hasse Alfredsson sjöng. Däremot en vit Brioskallra mot en svart Brio Racer. I lilla hjärtats babykorg hade hans mormor stoppat ner en vit Brioskallra som hon hade köpt när hon hade fått syn på den. Dagarna efter såg hon mitt inlägg här på bloggen och duplikatet var ett faktum.

 

Som tur var hade jag sparat kvittot och i fredags gick vi och bytte den mot en svart Brio Racer. Mr M (med ett större bilintresse än dom flesta) konstaterade, efter att han hade kört den fram och tillbaka några gånger, att det här blir en riktig favoritbil! Frågan är bara för vem? =)

 

Nu är det dags att krypa ur morgonrocken (som för var dag verkar hänga sig kvar lite längre) för att bege mig ut på en liten frisk promenad i dagsljuset som man märker blir längre för var dag. Härligt!

 

På återseende, kram på er! ♥

 

… För den som är nyfiken kan nu kika in på Kitchenbloom för att beskåda ytterligare ett antal fotografier av ”vår” runda bebismage. På fotosidan kommer sedan några utvalda fotografier att få ta plats bland hennes tidigare uppdrag.

... Och FAMILJEN, här har ni ett inlägg att läsa!

Bild: Privat © - En svart Brio Racer som verkar leva upp till sitt namn och som vi förmodligen lär få krypa och hämta ett antal gånger när den kommer i händerna på en lite större groda.


FOTOGRAFERING BEBISMAGE

En av dem som jag har följt allra längst här i bloggvärlden är pitetjejen Lina som står bakom bloggen Kitchenbloom. Det som fångade mig från allra första stund var hennes kreativa ådra som lös igenom både bild och text. Under åren har hon bjudit på en stor dos fantastiska fotografier från bland annat sitt hem, goda mat- och bakverk, resbilder, familjeliv etc. blandat med rolig läsning. Under det senaste året löpte hon linan ut (modigt men förnuftigt med tanke på all talang denna tjej besitter) och började arbeta som frilansande fotograf och illustratör.

 

Tidigare i höstas tog vi kontakt med Lina för att fråga om hon skulle vilja ta sig an ett fotouppdrag under mellandagarna då vi firade jul uppe i norr. Dagen innan nyårsafton bestämde vi träff för fotografering av vår bebismage och med en varm hand tog hon emot oss i familjens underbara hem. I fredags damp det ner ett platt paket innehållandes en skiva med vackert omslag och vad som skulle visa sig innehålla många favoritbilder.

Idag är jag solo sedan någon timme tillbaka då Mr M har ett spännande möte inbokat i morgon eftermiddag uppe i norr. Något mer av historien förtäljer jag inte för tillfället men om det går i lås så ska ni självklart få veta mer sen. Dagen började vi dock med en skön promenad i ett soligt och vinterklätt Hagaparken med en sol som till och med värmde i ryggen. Lovely!

 

Nu ska jag gå och förbereda lite middag då magen kurrar (och grodan har buffat fram och tillbaka mellan hans hickpauser). Sen ikväll sitter jag självklart bänkad framför tv: n då det andra avsnittet i årets säsong av Solsidan visas.

Ha en skön söndagskväll alla söta, kram från mig! ♥

... för den som är nyfiken så bjuder jag er på två Cactusvit-vänliga bilder från vår bebismage-fotosession tillsammans med Lina. Magen fotograferades i vecka 33 (32+2) och har växt en hel del sedan dess och är betydligt större då vi nu på tisdag går in i vecka 37 (36+0).

Bilder och illustration: Kitchenbloom - Som kund får du fritt använda alla bilder för privat bruk, så som för att beställa förstoringar och tackkort samt publicera på hemsida och blogg.


FINA PRESENTER TILL LILLA HJÄRTAT

Blev ett blogguppehåll i dagarna två då vi i torsdags hämtade hem min kära mamma och hennes man från Arlanda efter två sol- och badveckor på Kuba. Efter en dunder- och brakfrukost denna morgon med bland annat våfflor packade de ihop alla väskor och är i skrivande stund på väg upp mot Norrland. Har varit mysigt, som alltid, att få rå om dom i några dagar och nu längtar vi efter att mamma ska vara ”mormor-ledig” när lilla hjärtat har kommit till världen för att komma ner till oss för en massa mormor-grodan-mys.

 

Igår passade jag och mamma på att strosa runt bland stadens alla gator och slog med lätthet ihjäl några timmar. Väl hemma igen, med ömma fötter och trött svank, fanns det bland annat många fina saker i påsarna till vårt lilla hjärta från hans mormor. Senare på kvällen blev det middag på den mongoliska restaurangen Djingis Khan och när tallrikarna var tomma var vi alla så mätta att vi bokstavligen rullade hem. Konstigt nog kurrade våra magar återigen i morse då det igår kändes som att vi åt för ett helt kompani.

 

Har varit på jakt efter en mobilarm till favoritmobilen med bilar och vägskyltar. Däremot har jag bara hittat mindre roliga armar i plast men igår på NK Kids fanns det en vit mobilarm i trä från svenska Jabadabado som mamma tyckte skulle passa perfekt ovanför spjälsängen. Och visst hade hon rätt, så fin!

Inne på Åhléns City hittade vi dessutom en sektion med diverse saker från danska Sebra där bland annat denna söta skallra fanns. Älskar verkligen dessa handvirkade barnleksaker!

Igår damp det även ned ett platt paket från Piteåstaden, närmare bestämt från duktiga Lina alias Kitchenbloom, med ett underbart innehåll som jag senare ska visa er några smakprov ifrån. Önskar er alla en riktigt skön fortsättning på denna lördag, kram från mig! ♥

Bilder: Privata © - Lilla hjärtats fina presenter från sin mormor i form av en mobilarm i vitt trä från svenska Jabadabado och en skallra från danska Sebra.


PROJEKT ORGANISERING

Eftersom jag går hemma och skrotar om dagarna till dess att lilla hjärtat kommer till världen så har jag en ”to-do-list” med sånt som man sällan hinner, eller orkar, att göra då de flesta av dygnets timmar vanligtvis går åt till jobb. Högst upp på denna lista har organisering och rensning av vår klädkammare stått då det snart flyttar in en liten krabat här hemma med ett förvånansvärt stort bagage. De senaste veckorna har den lilla golvytan i klädkammaren täckts av både babyskydd, babygym, babysitter, badbalja etc. och det har varit knappt framkomligt att hämta våra kläder på morgonen.

 

Idag tog jag mig till slut i kragen efter många dagars uppladdning och nu tolv timmar senare är det äntligen klart. Lilla hjärtats alla pinaler har nu sin givna plats och vi kan återigen spegla våra fötter (om man nu vill det) eller hämta en tröja på morgonen utan några problem.

 

Nu är dagens krafter slut och sängen stundar alldeles precis i denna stund. Zzzz… God natt och sov gott! ♥

Bild: Privat ©

FYRA VECKOR KVAR...

… Till beräknad födelse vilket teoretisk innebär att det är högst sex veckor kvar till dess att vi får träffa den lilla krabaten som har bott i min mage i nu drygt åtta månader. En litet hjärta som uppenbarligen tycker om att bli vaggad till sömns och som ofta buffar tillbaka om man puffar lite på magen. Vi är så klart väldigt nyfikna på detta lilla liv och så tacksamma för att han valde just oss!

 

I morse hade vi återigen ett besök inplanerat hos vår BM och nu har grodan fixerat sig med huvudet långt ner. Blodtrycket hade stigit till 110/70 (BM trodde att jag var lite stressad över att ha en tid att passa direkt efteråt) från att som lägst ha legat på 110/40. Hjärtat pickade på i snabba 134 slag/min och SF-måttet låg på 32 cm (snäppet under normalkurvan). Är glad för att vi så här långt in i graviditeten har fått gå igenom alla dessa veckor utan några som helst orosmoln på himlen. Vi har verkligen kunnat njuta av varje liten sekund av denna fantastiska resa!

 

Härom veckan hämtade vi hem barnvagnen (beställd från Barnbutiken i Heron City) som nu står redo i vardagsrummet. Vi skulle förmodligen behöva titta på demoskivan som följer med då det verkar finnas hur många finesser som helst, men så länge vi kan köra framåt, använda bromsen och fälla ihop den så ska vi nog klara oss galant.

På återseende, kram på er! ♥

Bild: Privat © - En bugaboo cameleon med grått bastyg, svart topptyg, vinterhjul på och dryckeshållare på plats!


PROJEKT FOTOBOK TVÅTUSENTIO

Har sedan tvåtusensju samlat alla våra bilder tagna under året i en fotobok som vi har framkallat från myphotobook.se. Med en digitalkamera hinner man skrapa ihop en hel del bilder under ett år och tyvärr brukar dessa oftast bli liggande på en hårddisk eller en skiva. En fotobok däremot plockar man fram lite då och då för att titta tillbaka på det gånga året.

 

Sitter för tillfället med att sammanställa tvåtusentio års fotobok vilket är lite pyssligt men fantastiskt roligt. Ska försöka att hinna bli klar med den innan grodan kommer till världen då det tar lite tid att först välja ut de bilder som ska vara med och sedan komponera dessa på ett tilltalande sätt.

 

Önskar er alla en bra start på denna nya vecka! Kram kram! ♥

Bild: Privat ©

FÖRBEREDA BB-VÄSKAN

Har på sistone haft en hel del märkliga drömmar med bland annat människor som jag inte har tänkt på väldigt länge och som sedan helt plötsligt har funnits med i mina drömmar.

 

För någon natt sedan drömde jag att förlossningen startade här hemma och vi hann aldrig i väg till något BB innan grodan kom till världen. När vi sedan skulle packa in oss i bilen för att åka (och bråttom hade vi dessutom) på en kontroll på BB så var vi helt oförberedda, ingenting packat, vilket är en smärre mardröm för mig då jag gärna planerar och strukturerar upp det mesta möjliga i mitt liv. När jag sen skulle springa in och rafsa ihop lite saker till oss stod helt plötsligt skötbordet ute i trapphuset och det var bara kaos i lägenheten. Grodan satt med tunna kläder i babyskyddet och ute var det – 15 grader och jag hittade såklart ingenting av det som skulle med till BB.

 

I veckan ska jag därför tvätta grodans kläder som ska med till BB med parfymfritt tvättmedel och sedan packa BB-väskan så att åtminstone den är redo när det är dags. Något som vi absolut inte ska glömma?

 

På tal om människor som man inte har sett på många år så ska jag senare idag fika med en gammal kompis sedan högstadietiden som jag inte har träffat på väldigt, väldigt länge. Det ska så klart bli riktigt roligt att få höra om allt som har hänt sedan dess. Önskar er en mysig söndag, kram Maja! ♥

Bild: Privat © - Overall med björnöron och svans att sätta på när vi åker hem, filt, mössa att ha inne samt ute, Cordy Roy, Bodys, Byxor, pyjamas och små sockor.  


ETT FAVORITARMBAND

Vi syskon, inklusive Mr M: s syster, bestämde oss för ett par år sedan att sluta köpa julklappar till varandra för att istället köpa till våra kära syskonbarn som numer har blivit några stycken till antal. Men sen i år hade jag ett litet paket under granen från Mr M: s söta syster A innehållandes ett svart rosettarmband i läder som jag är helt förälskad i. Det bär jag nu runt min handled så ofta jag bara kan, en riktig favoritjulklapp!

 

Blev en sväng ut till IKEA idag för inhandling av en bäddmadrass till spjälsängen. Vi upptäckte när vi provbäddade sängen (med ett formsytt lakan med resår i kanterna) att det är rejält trångt mellan madrassen och spjälskyddet (som dessutom var lite pysligt att få på plats). För att inte behöva riva upp hela spjälskyddet om när olyckan är framme mitt i natten förenklar det en del att lakandet ligger runt en tunnare bäddmadrass istället.

 

Ni som använder kisskydd i spjälsängen, har ni det närmast resårmadrassen eller bäddmadrassen om ni använder er av en sådan? Läste någonstans att det är bättre att skydda resårmadrassen (plus att det blir luftigare för barnet att inte lägga det direkt under lakanet) och om olyckan är framme slänger man in lakan och bäddmadrass i tvättmaskinen.

 

Nu ska jag förbereda kvällens efterrätt till Stjärnorna på slottet i form av en enkel fruktsallad, nyttigt och gott vilket kan behövas efter julens alla kaloriintag! Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Ett svart rosettarmband i läder från Kappahl.


TULPANENS DAG

I år fick julen hänga med längre än vanligt här hemma och dansades inte ut förrän till tjugondag knut. Däremot står dom två vita favoritljusstakarna från Clas Ohlson fortfarande kvar i fönstren och får nog göra så ett par dagar till.

 

När julsakerna försvinner känns det dock genast rätt tomt och längtan efter vårblommor och fina färger tar fart. Passande nog är det idag Tulpanens Dag så igår fick två buketter med rosa tulpaner följa med hem från fredagshandlingen. Ett säkrare vårtecken än så är svårt att hitta!

 

Nu blir det en sen frukost för våran del efter en riktig sovmorgon. De nattliga toalettbesöken har ökat i frekvens de senaste veckorna så det var länge sedan jag fick sova sammanhängande en hel natt. Någon extra timmes sömn på morgonkvisten är därför uppskattad och välbehövlig. Sen är det förmodligen lika bra att njuta (väldigt mycket) av denna extra sömn för om någon vecka rasar förmodligen sömnkontot från plus till minus. =)

Önskar er alla en riktigt bra start på denna lördag! Kram från mig! ♥

Bilder: Privata © - Ett gäng rosa tulpaner i vita vasen IKEA Stockholm.


NÄR LILLA HJÄRTAT KOMMER TILL VÄRLDEN

Gårdagens träff på BB Stockholm var ett väldigt bra informationsmöte som hölls av en mysig barnmorska med norrländska rötter (känns alltid bra i hjärtat). Hon berättade lite bakgrund till hur BB Stockholm en gång startade, hur deras verksamhet ser ut idag och hur en normal förlossning och eftervård går till hos dom.  

 

De få frågor som vi hade fick vi svar på och när vi efteråt pratade om BB Sthlm vs. DS så kände vi starkare båda två för det första alternativet även om det är väldigt lite som skiljer dom åt. En av fördelarna är dock att man inte blir slussad till ett BB-hotell med en ny personal utan man får stanna kvar i deras lokaler i ett eget rum. Pappan erbjuds även helpension jämfört med halvpension på DS. Sen, som på alla sjukhus i Stockholm, så har man endast en prioriterad plats men vi håller såklart våra tummar och tår för att dom har möjlighet att ta emot oss den dag då förlossningen sätter igång.

 

På mitt sängbord ligger nu Gudrun Abascals, chefsbarnmorska på BB Stockholm, Att föda – En barnmorskas tankar, råd och erfarenheter. Ett boktips för alla er som går i väntans tider! Har tidigare läst en del kapitel men jag ska fräscha upp mitt minne och läsa igenom boken som är en vägledning och som på ett personligt och informativt plan berättar om hur en förlossning går till och hur man på bästa sätt förbereder sig. En pocketversion av Att möta förlossningssmärtan, av samma författare, är även på väg hem så jag har en del litteratur att plöja igenom den närmsta tiden. Någon som har läst Att möta förlossningssmärtan?

 

Idag är det äntligen fredag, vilket egentligen inte spelar någon större roll för min del eftersom jag skrotar runt här hemma alla fem vardagar, men det ska såklart bli skönt att få sällskap av Mr M i helgen. Några större planer har vi inte förutom att köra bort alla kartonger från barnvagnen, spjälsängen etc. till återvinningen.

 

Önskar er alla en riktigt skön fredag och en bra start på denna helg som förmodligen många av er har sett fram emot efter den första hela arbetsveckan. Kram från mig! ♥

Bild: Privat © - Gudrun Abascal Att föda – En barnmorskas tankar, råd och erfarenheter.


EN HIMLA MASSA MOLN

Så här ser det för tillfället ut i grodans spjälsäng och Cordy Roy sitter självklart där för att vänta på sin lilla vän. Mobilen från det danska Sebra kommer att passa så bra med sina fina färger!

Kanske har ni märkt att det har kommit en hel del inlägg under dagtid på sistonde. Anledningen till detta är att det medicintekniska företag som jag har arbetat hos de tre senaste åren ej valde att förlänga min visstidsanställning som gick ut vid årsskiftet. Det känns så klart väldigt tråkigt och framför allt ur ett långsiktigt perspektiv då jag gärna hade sett att jag hade fått fortsätta utvecklas tillsammans med dom och bygga vidare på de värdefulla kunskaper som åren där har gett mig.

Men det är som sagt endast veckor kvar till dess att vår lilla groda kommer till världen och den tid som återstår använder jag därför för att ta hand om mig själv och vila ordentligt (synd bara att man inte kan lagra sömn då jag skulle ha många plustimmar på kontot i detta nu).

Sen finns det en stor fördel med att vara hemma under dygnets ljusa timmar och det är att det är så mycket roligare att fotografera än när det är becksvart ute. Sen försöker jag komma ut på minst en promenad per dag för att hålla i gång kroppen och få lite behövliga D-vitaminer. Sen, sist men inte minst, så har jag ju all tid i världen till att göra det som jag tycker är bland det roligaste jag vet - att uppdatera bloggen!

I eftermiddag ska vi på en informationsträff på BB Stockholm om hur en förlossning och eftervård kan se ut hos dom. Eftersom det finns så många sjukhus i Stockholm väljer man i förväg var man önskar att föda, ofta det alternativ som är närmast från hemmet, däremot har man ingen garanterad plats men en prioriterad. Vi var innan jul på DS (Danderyd Sjukhus) så efter idag kan vi förhoppningsvis jämföra de två alternativen för att sedan välja det som känns bäst för oss. Är det någon av er läsare som har erfarenhet från något av dessa två?

Hoppas att ni får en bra start på denna torsdag, kramar Maja! ♥

Bild: Privat © - Vi ska så klart närmare invigning av sängen tvätta påslakanet med parfymfritt tvättmedel, men en liten tjuvtitt måste man ju absolut få... =)


SEBRA INTERIÖR FÖR BARN

Har via Katta och hennes söta son Philip fått upp ögonen för det danska företaget Sebra som designar underbara leksaker och inredning till barnrum.

 

Jag är som jag tidigare skrev inte så förtjust i blinkande plastleksaker med ofta en kort livslängd. Sebra Interiör (återigen ett bevis på att danskarna är bra på det dom gör) är däremot en blandning av modern design kombinerat med gamla hantverksformer. En stor del av deras kollektion är handgjord och tillverkad i naturmaterial som trä, ull och bomull. De tillfredställer barnens fantasi och framför allt föräldrarnas önskan om kvalité och kreativitet! Det lever väl upp till mitt motto som är hellre några fina leksaker med bra kvalité framför kvantitet.

 

Har kikat efter en mobil att sätta på spjälsängen men har inte fastnat för de klassiska mobilerna som finns att köpa. Däremot blev det kärlek vid första ögonkastet när jag såg denna mobil med tre hängande bilar och två vägskyltar. Hela mobilen är handvirkad i underbara färger som blått, grått, vitt, ljust turkost och lite rött. Eftersom den även är 100 % tillverkad för hand är varje produkt unik. Däremot följer det inte med någon arm att fästa mobilen i men det ska tydligen finnas på de större barnvaruhusen som exempelvis Babyproffsen. Återkommer därför med bilder när den väl sitter på plats!

Nu ska jag gå och förbereda kvällens middag, pitepalt, innan mitt stora hjärta kommer hem! Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Handvirkad mobil från Sebra med bilar och vägskyltar.


GUNILLA AXÉNS MOLN

Utanför fönstret faller det stora vita lapphandskar ner från skyn och gårdagens vårväder är återigen utbytt mot vinterväder. Men vintern är en mina favoritårstider så jag njuter gärna av lite snö och ett par minusgrader några veckor till.

 

Igår kom det ett paket innehållandes det fina påslakanet MOLN till hjärtats spjälsäng. Det finns i sju olika färger och kanske inte helt oväntat är det gråa och det svarta trycket de två som faller mig mest i smaken då jag tycker att de ger ett lugnt intryck. Har aldrig varit så förtjust i allt för mycket färger och mönster utan väljer hellre några detaljer som får balansera upp det övriga. Gissar att barninredningen inte kommer att avvika allt för mycket! =)

 

Den fina babykorgen som min mamma har gjort ska vi använda oss utav den första tiden så att grodan ska få sova lite mer ombonat efter nio månader i en (numer) trång mage. Men det känns skönt att göra spjälsängen klar så att den står redo den dag då korgen är urvuxen. Vi testade att provbädda spjälsängen igår och den blev så fin med sitt fluffiga molntäcke och den lilla kudden. Nästan så att man själv skulle vilja krypa ner och provsova där ett natt...

 

Nu ska jag bege mig ut på en promenad för att få lite frisk luft! På återseende, kram så länge! ♥

Bild: Privat ©

VECKA TRETTIOFEM

Idag lägger vi ett större antal veckor av en fantastiskt spännande resa bakom oss då vi går in i vecka trettiofem (34+0) idag. Och på sätt och viss känns det som att det är nu, eller i alla fall om ett par veckor, som allt det spännande börjar då ett helt nytt liv kommer till världen. Vårat lilla hjärta!

 

Är otroligt glad för att jag har mått så bra (frånsett ett par veckor i början) under i stort sett alla dessa veckor. Visst känner jag mig större och tyngre i kroppen än vad jag normalt sett gör men än så länge har alla former av foglossningar, ovanliga cravings, märkbara gravidhormoner och ryggont hållit sig på behagligt avstånd (*peppar peppar*). Sammandragningarna har jag lärt mig att leva med och när de sätter in är det enda jag kan göra att dra ner på tempot lite. Sammanfattningsvis har jag nog aldrig tidigare känt mig så lugn och trygg i mig själv som jag för tillfället gör… plus att jag älskar den vackra magen som bär på ett litet liv, grodan vår.  

 

Enligt denna fyll-i-bok väger bebisen nu ungefär två och ett halvt kilo. När bebisen tränar på att andas och drar ner fostervatten i lungorna kan den få hicka, vilket lilla grodan ofta har minst en gång per dag, och detta känns som att det tickar rytmiskt i magen. Barnets benmärg börjar även producera röda blodkroppar och alldeles snart är den mogen för livet efter födseln!


Ikväll ska vi hyra film (jag ska försöka hålla mig vaken) och bara ha en lugn hemmakväll i soffan. Hoppas att ni har haft en bra tisdag så här långt, kram från mig! ♥
 

Bild: Privat © - Boken heter GRAVID, en fyll-i-bok om nio månaders väntan, och finns att köpa på bland annat Village.


SPJÄLSÄNG - CHECK

I morse vaknade jag upp med en förskräcklig whiskeyröst och om det inte var för min höggravida mage skulle man utan problem gissa att jag var på en dunder-och-brakfest igår. Men sen är det den rinnande näsan och det är mig veterligen ett icke bakis symptom. Ordinerar mig själv därför vila och inget mer målande eller skruvande (långt in på natten) på ett par dagar.

 

Igår fick dock skruvmejseln återigen åka fram då vi packade upp spjälsängen från det stora bruna platta paketet och den står nu parkerad på sin plats i vårt sovrum med en förhoppningsvis skön madrass till lilla hjärtat och även det vita spjälskyddet från NG Baby är fastsatt. Att knyta rosetter visade sig vara många år sedan sist och det krävdes att ha tungan rätt i mun för att få till något som ens liknade rosetter (vissa bättre än andra om vi säger så).

 

Hörnet där sängen nu står har stått tomt sedan vi flyttade in då jag alltid har drömt och tyckt att det fina klädträdet skulle passa alldeles perfekt där. Men det visade sig nu istället bli ett bra hörn att sätta spjälsängen i. Istället kommer vi att sätta upp en tavla ovanför kortsidan med ett favoritkort från vår magfotosession med (alldeles fantastiskt duktiga) Lina, alias Kitchenbloom. Så fort vi hittar en mobil som faller oss i smaken ska även den på plats så att lilla hjärtat har något att titta på.

Hoppas att alla ni som återigen är tillbaka i vardagen med jobb får en bra start på denna första hela arbetsvecka tjugohundraelva. Kram från mig! ♥

Bilder: Privata ©

Spjälsängen är nu belamrad med täcken, kuddar, lakan etc. men så fort vi har bäddat den med Gunilla Axéns påslakan med det klassiska motivet Moln får ni självklart se mer bilder.

På vår sängkant ligger det lurviga fårskinnet som vi fick av min kära mamma, så skönt att stoppa fötterna i då man ligger och läser en bok. På det kommer kanske även grodan att trivas bra?


CHAI LATTE FRÅN ESPRESSO HOUSE

I morse var jag aningen trögstartad vilket förmodligen berodde på den sena timmen igår innan jag envist hade målat klart skötbordet. Att sitta i en obekväm skräddarställning på ett hårt golv i flera timmar med en höggravid mage gör dessutom inte gott för ryggen. Men ibland tar min ”ska-bara-göra-klart-det-här-genen” över (måste vara morsarvet) och då har jag väldigt svårt att sluta förrän det är helt färdigt. Nu står skötbordet i varje fall monterat och skötbädden ligger på plats. Allt eftersom faller förberedelserna inför lilla hjärtas nedkomst på plats.

 

Något som fick min morgon att glänsa lite extra var den rosa burken från Espresso House innehållandes Chai te. Upptäckte denna fantastiskt goda dryck (perfekt för en icke kaffeälskare) för ett par månader sedan. Så i morse packade jag fram vår espressomaskin med mjölkskummare (som tyvärr inte ryms på den knappa ytan i köket och därför sällan används) och blandade till en alldeles egen Chai latte som frukostefterrätt, mums!

 

Gårdagens biltur till bland annat IKEA fyllde bilen med en hel del inköp och vi kunde äntligen bocka av det sista från inköpslistan (förutom ett par paket blöjor, korgar etc.). Dagens projekt är därför att packa upp alla tillbehör till spjälsängen och skruva ihop den. Så länge får den bli en bra avställningsplats till alla pinaler som vi än så länge inte behöver eller som har funnit sin givna plats.

 

Hoppas att ni får en skön söndag såhär sista dagen efter julen 2010: s alla helgdagar (var snålt med dessa i år). Kram från mig! ♥

Bild: Privat © - En hemmagjord Chai latte i våra favoritmuggar från Filippa K.


SKÖTVÄSKA - CHECK

I torsdags bockade vi av en hel del saker från grodans inköpslista, bland annat en skötväska. Finns ju ett antal olika modeller där ute på marknaden (som allt annat) men den som föll oss mest i smaken är Dash Deluxe i färgen Charcoal (som för övrigt matchar vagnen riktigt bra) från Skip Hop. Någon av er som använder denna modell?

 

Den har många rymliga fack och fickor som förhoppningsvis kommer att rymma allt det som vi behöver ha med oss. Man kan dessutom fästa väskan direkt på vagnen med ett par smarta barnvagnsremmar (shuttle clips), ingen risk därmed att någon flink väsktjuv rycker den från vagnen i ett obevakat ögonblick.

 

Fördelen med denna modell jämfört med föregångaren Duo Deluxe är dessutom att locket, något som den äldre helt saknar, har magnetlås som kan stängas i två olika lägen beroende på hur mycket som finns i väskan. Förhoppningsvis blir vi nöjda med vårt köp!

Nu ska vi stoppa lite frukost i magen och sedan så småningom bege oss mot det blågula varuhuset för att köpa bland annat en badbalja samt kolla på en spjälsäng. Med oss hem från Piteå fick vi Mr M: s systers gamla skötbord (tusen tack!) som de har använt till sina killar. Det är nu i massiv bok men med lite vit färg så kommer det nog att bli som nytt så det blir förmodligen kvällens pyssel! Sen ska vi bara hitta några snygga korgar som man kan ställa under skötbädden för att förvara blöjor, tvättlappar och liknande i. Tips någon?

Ha en riktigt skön lördag nu, kram på er! ♥


Bild: Privat © - Självklart hänger Cordy Roy med på ett hörn!


LILLA HJÄRTATS FÖRSTA SOVPLATS

Nu står lilla hjärtats första sovplats redo här hemma. Är min kära (och duktiga) mamma som har pysslat ihop babykorgen som egentligen är en gammal rottingkorg. Den har hon invändigt klätt med vaddering, formskurit en madrass till samt sytt ett vitt överdrag för att täcka korgen med. Känns verkligen overkligt att vår älsklingsgroda ska ligga där om bara ett par veckor.

 

Det vita örngottet med spetskanter är lite roligt nog mitt gamla som jag använde när jag var nyfödd, däremot hade det vid denna tid ett rosa kantband som hon har bytt ut mot ett blått. Påslakanet (även det med spets och blått kantband) måste hon dock sy om för att passa dagens täcken så det kommer så småningom till oss med posten.

 

Cordy Roy (denna söta apa, en riktig favorit!) är även han (ständigt) med på ett hörn som ni ser, frågan är bara hur länge han måste sitta och vänta på lilla hjärtat?

 

Trevlig fredag alla söta ni, vi hörs snart igen! Kram från mig! ♥

Bild: Privat ©

EN NY SÄNGKAMRAT

Igår kväll rullade vi in i en snöig och vit huvudstad efter en dryg 10 timmars lång bilfärd. Har varit två väldigt sköna veckor uppe i Piteå med många mysiga besök hos saknade vänner och familjer. Vi hade även förmånen att få träffade alldeles fantastiskt duktiga (och mycket trevligaLina och tydligen har hon lyckats fånga oss och magen på inte bara ett kort utan flera. Fick se ett litet smakprov igår och visst gömde sig där en riktig favoritbild. Vi är så nyfikna på att få se resterande bilder!

 

I morse ringde väckaren tidigare än vi någonsin har slagit upp våra ögon under dessa veckor då vi hade ett inplanerat besök hos vår BM (33+1). Allt såg som tidigare bara bra ut och hjärtat pickade på i 136 slag/min denna morgon vilket värmde oss båda. Hon uttryckte sig även som så att vårt lilla hjärta fyller ut min mage ordentligt och att det förmodligen är en välväxt liten kille som vi väntar. Förhoppningsvis har han inte ärvt enbart Mr M: s gener vad gäller födelsevikt då han den 15 oktober 1980 var störst på Piteå BB med sina 4 770 g (och 55 långa centimetrar).

 

Medan Mr M är på jobbet ska jag passa på att packa upp våra väskor samt förbereda kvällens middag så här på trettondagsafton 2011. En stor kram till er! ♥

Bild: Privat © - Cordy Roy har krupit ner i vår sköna säng som vi har saknat mest av allt under dagarna uppe i norr. 

Läste någonstans att man med fördel kan sova med barnets gosedjur veckorna innan BF för att det på så sätt ska bli en bekant doft som barnet känner igen och därmed skapa en trygghet. Är det något som ni har gjort?


VÄLOMMEN TJUGOHUNDRAELVA

Igår skålade vi in det nya året och lämnade tjugohundratio till historien. Från detta år tar vi självklart med oss en hel del positiva händelser i vårt liv och den största av dom alla är utan tvekan det där plusset som fick oss att förstå att vi två ska bli tre om snart sex veckor om allting går bra. Vårt älskade lilla hjärta, vi längtar så efter dig! ♥

 

En annan form av en rolig händelse var i början på året då jag mottog ett mail från Marbodal där det framgick att jag hade vunnit deras Moodboardtävling bland 300 tävlingsbidrag och ett kök för ett värde av 30 000 kr. Ganska snart satte köksplaneringen igång och senare under våren installerade vi det nya köket med god hjälp från framför allt min mammas man.

 

Vi fick även vara med om ett bröllop i början på året då våra nu f.d. solna-pite-vänner (deras flyttlass upp mot Piteå gick av stapeln några dagar innan julafton, vi kommer att sakna er!), gifte sig i Öjeby Kyrka en vacker vinterdag i mitten på februari. Någon månad senare berättade de även att de skulle bli föräldrar och för en dryg månad sedan kom deras lilla prins Vilmer till världen.

 

På försommaren åkte vi tillsammans med Mr M: s systers familj till Cypern för en vecka med enbart god mat, sol, bad, snorkling och trevligt sällskap. Detta är något som vi gärna gör om när vårt lilla hjärta har blivit lite större och då som familjen J/B (eller kanske förhoppningsvis som enbart familjen J *host host*).

 

Under hösten fyllde min älskade Mr M 30 år och som en överraskning hade jag bokat en weekend i Köpenhamn vilket skulle visa sig bli en stad som vi blev mer än förtjusta i och gärna återvänder till någon annan gång.

 

Igår var det då som bekant den trettioförsta december, den sista dagen på tjugohundratios kalender. En dryg timme spenderade vi i Piteås stadskyrka från 1668, som även är Norrlands äldsta träkyrka, för att se när det vackra brudparet sa ja till varandra. Det är en av Mr M: s barndomskompis lillasyster som stod som brud med fina gravidmagen. Deras lilla pyre är för övrigt beräknad till bara några veckor efter vårt hjärta, vilken babyboom det blir till våren!

Som en rolig parantes så stod deras färdmedel i form av en spark (fast jag vet inte om dom bokstavligen använde denna då celciusstrecket hade krypit ner under tjugogradersstrecket på termometern) parkerad utanför kyrkan. Är förmodligen bara i Norrland man ser en spark med skylten ”Nygifta” och ölburkar hängandes bakom.

Kvällen avslutade vi sedan hos Mr M: s syster och familj tillsammans med deras vänner och en underbart god trerättersmiddag som hon och J hade kokat ihop. När klockan var tolv (och efter en hel del klassiska dunder och brak fyrverkerier) släppte vi sedan i väg ett par Khom loy, den svävande lyktan, på den svarta nyårsaftonshimlen och skålade in tjugohundraelva.

Tjugohundraelva är fortfarande ett oskrivet blad och jag önskar och hoppas att detta år ska bli det bästa hittils för er alla! Nu ska vi njuta av de sista dagarna här uppe i norr och så hörs vi förhoppningsvis när vi är tillbaka i huvudstaden i mitten på nästa vecka.

En stor kram från mig! ♥


RSS 2.0