Tre veckor senare...

... Och gardinen sitter på plats. Det tog inte riktigt tre veckor att få den klar men väl ett par timmar. Hade hunnit bli riktigt mörkt ute innan alla sömmar var sydda, trådstumpar bortklippta och kardborren som håller fast gardinen på väggen satt rakt.


Tog sedan semester och våra två veckor som vi har haft tillsammans har varit riktiga uppladdarveckor. Har hunnit med några dagar i Hemavan där vi (när vi inte byggde) fiskade, gick på en topptur, slogs bland myggen, bastubadade följt av ett dopp i en (kall) fjällbäck som för övrigt hade fantastiskt gott vatten. Njöt till fullo av de första dagarna på semestern.


Efter några dagar i fjällvärlden började lappsjukan göra sig påmind och det kändes rätt skönt att lämna fjällen (omän inte våra nära och kära som stannade kvar där några dagar till) bakom sig för att spendera resten av semestern hemma i Piteå. Har umgåtts med goda vänner som tyvärr är alldeles för långt borta, surströmmingspremiär för i år, och sen Piteås stora sommarevent - Piteå dansar och ler. Mr. M fick även en ett riktigt close-up med Stanleycup-bucklan som Thomas Holmström hade med sig i kärlekslandet på PDOL. En buckla som under dagarna i Piteå hade hunnit fungera både som dopfund och paltskål.  


Medan Mr. M njuter av en extra semestervecka fick jag ställa väckarklockan i tisdags för att börja om att jobba. Även om det är skönt att kicka igång kroppen och tankemaskineriet efter en semester så känns det efterlängtat med helg i morgon.


Kram på er alla!
Bild: Privat ©

Mairo blomma

Mina sykunskaper är ytterst minimala. Det som jag har lyckats åstadkomma efter mellan- och högstadiets sykunksap kan jag räkna på min ena hands fem fingrar.


Dammade ikväll av vår symaskin som stod långt in i klädkammaren och har gett mig i kast med att förhoppningsvis lyckas sy ett par gardiner av ett riktigt favorittyg - Mairo blomma. Gardinen ska, om allt går som planerat, pryda vårt köksfönster som fortfarande ekar tomt. Det går inte fort men sakta men säkert börjar vi komma i ordning i vår lägenhet. Några fler bilder på lägenheten, än det lilla som ni kan skymta i bakgrunden, bjuder jag inte på för tillfället. Men efter några semesterveckor ska jag förhoppningsvis återuppta bloggandet som jag har börjat sakna.


I morgon styr vi kosan mot Anja Pärson-land för att hjälpa till att bygga på min syster och hennes familjs fjällstuga. Efter några (förmodligen) väldigt myggintensiva dagar lämnar vi fjällen för att åka till ett mer civiliserat område - Piteå, där vi kommer att tillbringa den sista delen av vår väldigt efterlängtade semester.


Vill passa på att ge mitt allra ödmjukaste tack till Pysselprinsessan för den fina utmärkelsen som du gav mig. Tack!
 


Bild: Privat ©

RSS 2.0