Puss på dig min prins

De senaste veckorna har jag mestadels tillbringat framför datorn för att få klar min examensrapport. Med bara några dagar kvar till dess att jag ska redovisa vad jag har gjort och kommit fram till under dessa månader är det fortfarande en del som inte är klart. Men idag har jag unnat mig en paus från allt som har med kloning, uttryck och proteinrening att göra.


Istället bestämde vi oss för att gå ner till stan en sväng. En av mina absoluta favoritaffärer här i Uppsala är Spira Inredning & Växter med förmodligen Uppsalas största sortiment av Cult Design. En ljuvlig liten affär med mycket snyggt att vila ögonen på. Även om jag har hittat min verkliga prins i livet fanns det en charmig liten groda där inne som fick följa med ut. Den ska få pryda vår balkong i vår nya lägenhet som vi snart flyttar till.


Passade även på att gå in på Åhléns för att kika om det fanns kvar några tandkrämstuber designade av Karin Mannerstål. Till min stora förtjusning fanns det tre rosa tuber som jag snabbt packade ner i varukorgen. Mr. M hade lite svårt att förstå hur man kan bli så glad av att köpa en tandkrämstub! =)


Ikväll ska vi gå ut och äta middag på en mysig restaurang här i stan och fira att jag har blivit erbjuden fortsatt jobb under sommaren på samma ställe som jag har gjort mitt examensarbete på. Var många tunga stenar som lyftes från mitt hjärta men det var framför allt ett enormt glädjerus som spred sig i min kropp. Känns fantastiskt roligt att få fortsätta, omän det bara är under några månader, med något som har gjort att det har varit kul att gå till jobbet varje dag.   


Passar på att önska er alla en fortsatt trevlig helg. Stora kramar!


Puss på dig min prins
Bild: Privat ©

Upplands landskapsblomma

Sista terminen på min utbildning börjar gå mot sitt slut, det som återstår av mitt examensarbete i medicinsk bioteknik är rapportskrivandet. Att det snart är fem månader sedan då jag med pirrig mage mötte mina arbetskompisar för första gången känns långt tillbaka. Har varit en fantastiskt rolig och lärorik vår. Att det dessutom till hösten är fem år sedan jag mötte mina kursare för första gången känns ännu längre bort, fast samtidigt igår. Är med delvis blandade känslor som jag snart lämnar studietiden bakom mig, omän examen som har varit målet under dessa år snart är nära.  

Idag fick jag och mina arbetskompisar en paus från jobbet och åkte till Kungsängen för den årliga lunchen ute i det fria bland ängarna som var täckta av denna otroligt vackra blomma, Kungsängsliljan. Under 1600-talet kom den i Europa då populära trädgårdsväxten till Uppsala och liljan är nu Upplands landskapsblomma. Den del av Kungsängen som aldrig kom under plogen är sedan 1951 naturreservat.


Annars tickar tiden på fort som bara den och till helgen blir det ett kärt återbesök. Min syster med familj kommer ner och tillsammans åker vi till västkusten till vår bror och sambo. Sist vi alla träffades var här i Uppsala för några månader sedan. Vi fick då veta den roliga nyheten att jag och Mr. M ska bli faster och farbror i slutet på september. Nu verkar den lilla krabaten växt sig större och att de väntar tillökning går tydligen inte att ta miste på. Ska bli fantastiskt roligt att få träffa er alla igen, kanske bjuder den lilla krabaten oss på en spark! =)Kungsängslilja
Bild: Privat ©

Sommarkänslor

Den sommarvärme som slog sig ner här i Uppsala för drygt två veckor sedan verkar inte ha någon tanke på att ge upp sitt grepp om oss riktigt ännu. Med ett celsiusstreck strax under tjugo grader begav vi oss ut på en kvällspromenad ikväll iklädda linne och bara ben.

Är helt otroligt att våren i sig kan vara en årstid och framför allt så här underbar. För oss norrlänningar är snön sällan helt borttinad till första maj utan lagom till skolavslutningen brukar sommaren vara på starkt intåg.

Våren för oss innebär tiden då ljuset vänder åter, de kalla nätterna och snögloppet på dagen. Vintern hinner knappt övergå till vår innan det är sommar. Att vi sedan under några månader lever med ljus i stort sett dygnet runt kan för många upplevas exotiskt, men tiden just nu här i Uppsala skulle jag inte vilja byta bort mot något annat.


... skulle kanske vara mot de färska jordgubbarna som för tillfället ligger i vårt kylskåp. =)   


Försmak av sommaren
Bild: Privat ©

RSS 2.0