Ett alternativt eluttag

Till vårt nya kök har vi valt ett alternativt eluttag som integreras i bänkskivan istället för de klassiska som vanligtvis fästs i undersidan på överskåpen. Med en inbyggd push-funktion hissas eluttaget, som gömmer två kontakter, upp från bänkskivan. Snyggt och funktionellt! Perfekt till exempelvis vattenkokaren eller brödrosten som inte alltid står framme.

 

Den vita glasskivan som vi målade i förrgår ligger på tork och efter fem lager vit färg är den nu redo att sättas upp så fort stommarna är på plats. Däremot är glasskivan ej järnfri vilket ger en svag grön nyans men jag tror det blir toppen!

 

Nu ska jag krypa till kojs och ladda batterierna inför morgondagen då det blir en heldag i köket! Kram på er! ♥


Bild: Privat ©

Målning pågår

Ikväll har vi börjat måla vår (återanvända) glasskiva som vi ska ha som stänkskydd istället för exempelvis kakel. Tidigare hade vi målat väggen bakom skivan svart, men nu ska allt ovanför underskåpen i valnöt vara vitt. För att undvika att damm etc. inte ska synas så tydligt har vi istället valt att måla baksidan av glasskivan.

 

Glasmästaren och färgaffären gav som råd att använda en lackfärg och skumroller för bästa resultat. Skivan har vi först tvättat ren med t-röd och sen är det bara att måla till dess att den vita ytan är helt täckande. Håller tummar och tår att vi blir nöjda med resultatet!

 

Ha en mysig kväll allesammans, kram på er! ♥

Bild: Privat ©

Köksrenovering dag 1

Idag har vi slitit från tidig morgon med att montera ner vårt gamla ekkök och senare på eftermiddagen kom de förhoppningsvis lyckliga köparna som fick ett komplett kök för en billig peng. Bäst av allt verkade de tycka att betongbänkskivan var vilket är en annorlunda detalj i köket.


Har knappt visat ett enda kort på hur vårt kök har sett ut men nu är det väl på tiden att ni får se det för en sista gång. Ek är visserligen ett klassiskt och tidlöst material, men jag känner mig rätt mättad på träslaget så det ska bli spännande att se hur det nya köket med helt andra material kommer att göra sig i lägenheten.

 

Som ni kan se är köket väldigt litet till sin yta och eftersom vi kommer att ha kvar samma planlösning så har vi verkligen försökt att maximera den yta som finns och göra den så arbetsvänlig som möjlig. Den 45 cm breda diskmaskinen kommer exempelvis att spara mycket bänkyta då vi inte behöver ha ett diskställ ståendes på diskbänken för jämnan och den djupare bänkskivan ger någon extra värdefull decimeter.


Så här ser det för närvarande ut i köket och det vi ska försöka hinna med i veckan är att spackla och måla det som behövs inför helgen då det stora arbetet påbörjas.

 

Nu ska jag varva ner och njuta av de sista timmarna denna söndag! Kram på er! ♥


Bilder: Privata ©

Sneak peak på nya vasken

Från vår allra första offert på köket till den slutgiltiga har en hel del ändringar gjorts för att bättre passa vår budget. Vi hade däremot en rätt klar bild över hur vi ville att köket skulle se ut.

 

Till underskåp och inbyggd kyl/frys har vi valt mörka skåp i valnöt för att bryta av mot allt det vita här hemma. Däremot ville vi ändå ha kvar den ljusa känslan och har därför valt en vit diskbänk, glasskivan som fungerar som stänkskydd kommer att målas vit och sist men inte minst vita högblanka överskåp. Tror vi kommer att bli så nöjda med den kombinationen!

 

Ikväll har vi lagat den sista middagen i det gamla köket - en ljuvligt god skaldjurssoppa med pilgrimsmussla och fänkålsaioli från nya numret av Allt om Mat. Efter en snabb affär via det fantastiska Blocket blir vi av med köket i morgon vid lunch. Vi behöver inte ens tänka på att köra bort det vilket är underbart. Och som om det inte var nog så kommer köparens son som tävlar i Sveriges starkaste man att följa med och bära. Kan det bli bättre? =) (Mina biceps har fortfarande inte återhämtat sig efter 442 kg kök).

 

Trevlig lördagskväll allesammans! ♥


Bild: Privat © - Här får ni se en liten sneak peak på den fyrkantiga vasken som har planlimmats, så snyggt!


Två kök på 53 kvm

Igår kom då äntligen lastbilen med vårat nya kök. Med spänd förväntan lastades tre stora pallar av som innehöll allt vad ett komplett kök är lika med. Sen var det bara att gå upp och ner med skåp för skåp, 442 kg kök utan hiss känns i kroppen idag!

 

Så här i efterhand är jag rätt glad att vårat kök inte är större än vad det är med tanke på de relativt knappa 53 kvm som vi huserar på. I dagsläget, till dess att det gamla köket är utburet och det nya är på plats, får vi kryssa oss fram om vi ska till köket eller vardagsrumssoffan. Men den som väntar på något gott…

 

Ett paket som innehåller en favorit är vår nya blandare Level från Tapwell. Tror den kommer att göra sig riktigt bra i kombination med den helt fyrkantiga vasken Edge 340 från Nordic Tech som vi har valt att planlimma. Som ett tips är dessa vaskar ett bra prismässigt alternativ till exempelvis vaskarna från SMEG.

 

Har valt att samla alla inlägg rörande Marbodals bloggtävling under just detta kategorinamn så att ni enkelt kan följa med på vår resa från en vinnande moodboard till ett installerat kök. Kommer självklart att dokumentera och visa er allt! Däremot får vi vänta en vecka innan det börjar hända saker här hemma!

 

Nu ska vi njuta av resten av fredagskvällen (tyvärr utan Solsidan) i soffan! Kram på er! ♥Bilder: Privata ©

Kärlekstavlor

När vi under påsken var och hälsade på min bror med familj hade de dessa söta tavlor på tavellisten i köket som S med bloggen Daggdroppe har gjort. Stämplarna har hon köpt från Clas Ohlsson.

Efter min hjärttavla som jag pysslade ihop för några veckor sedan har jag fått mersmak av pysslandet och köpte därför ett eget stämpelset innehållande bokstäverna A till Z. Så nu blir det till att pyssla mera!


Helgen har vi spenderat i ett lugnt (behövligt) tempo efter allt trevligt flängande de senaste helgerna. Innan vi sjunker ner i tv-soffan ikväll ska jag dock på ett RPM spinningpass för att ladda batterierna inför den kommande veckan som bjuder på en fullspäckad kalender. Dels jobbmässigt men även ett 30-årskalas stundar och sist men inte minst – vår köksleverans från Marbodal som kommer på torsdag. Mycket spännande!


Hoppas ni alla har haft en underbar helg, kram på er! ♥


Bilder: Privata ©

Glad påsk

Oj oj oj, vad länge det blev mellan senaste och dagens inlägg. Vad vi har haft för oss sen sist blir nog svårt att sammanfatta i ett inlägg då det har hänt en hel del trevligt.

 

Mars månad är till ända och våren börjar äntligen knacka på här i storstaden. Höjdpunkten under mars månad (tillsammans med ett besök av Mr M: s mamma och pappa) har nog helt klart varit förra helgens tripp upp till Norrlands huvudstad, Sundsvall, tillsammans med våra kära vänner från Umeå. En helg fylld med skratt, god mat, casino och en del andra tokigheter som jag tror att vi alla fyra lever länge på. Tack S & T för en supermysig helg tillsammans, det gör vi gärna om!

 

Idag har jag njutit av en ledig semesterdag medan Mr M har jobbat sin sista dag innan vi får några sköna och lediga påskdagar tillsammans. I morgon styr vi kosan mot Lidköping för att hälsa på min kära storebror och familjen B, ett efterlängtat besök!

 

En riktigt GLAD PÅSK till er alla, ta hand om er och kör försiktigt om ni ska vara längs vägarna! ♥

Bild: Privat © - Prickiga påskägg på fötter som vi fick av min mamma förra året.

RSS 2.0