JULEN 2011

Vita krispiga tulpaner!


På julaftonsmorgonen hade tomtemormorn lämnat ett paket till oss var! Elliot fick bra hjälp av stora kusinen och i det röda paketet gömde sig en finfin Noaks träark från Le Toy Van.


"12:an om tomten och julen" istället för pulkaåkning då snön lyste med sin frånvaro!


Kusinerna hann dessutom busa vid alla fem lekplatser som fanns i området. Sen serverades det hemmagjord risgrynsgröt, glögg och en spännande utslagsfråga!


Årets juldukning i grått och vitt med ljushållare i zink. Här gråa fina linneservetter med God jul-band knutna runtom.


De fina tidningshållarna fastade även de på bild!


Hemmabakat hårdbröd i fin förpackning innan den övriga julmaten hade dukats fram!


Drömstadslimpa!


Årets skinka!


Och all övrig god julmat i fina burkar med sidenband och handskrivna etiketter! Fint på utsidan och fantastiskt gott på insidan!

Efter ett efterlängtat julfirande söderut är vi till slut hemma igen efter en dag på resande fot, borta bra men hemma bäst! Vi har haft ett par riktigt underbara dagar hos min bror med familj tillsammans med Elliots mormor och R, moster och morbror och sist men inte minst alla tre buskusiner.

Min kära bror och hans söta fru hade gjort ett fantastiskt julbord som vi länge kommer att minnas. Och framför allt de tre goda sillarna, eller vad sägs om krämig löjromssill eller bacon- och pepparrotssill? Så gott! Recepten är nedtecknade och kommer definitivt att dyka upp på något fler julbord i framtiden.

På kvällen då magen var full med god mat, tomten hade sagt hej då och vi nattat alla fyra kusiner dukade vi fram den traditionella julklappsleken (istället för att byta julklappar med varandra). Den ljusrosa vispskålen, känd från Leila bakar, kastade jag tärningarna för i vild förtvivlan i hopp om att få behålla men blev tyvärr av med endast åtta sekunder innan leken var slut. Men det var kanske lika bra med tanke på att vår väska var 200 g från maxvikten.

Tack alla ni för en minnesvärd jul tillsammans! ♥

Hoppas att alla ni andra har haft en skön julledighet med en massa värdefull tid tillsammans! Kram från mig!

TIO MÅNADER

Vår älskade lilla pepparkaksgubbe som blir tio månader idag! Bilden är från vår adventsfrukost i söndags mumsandes på en halv Lingongrova, den har dock en tendens hamna på golvet i mindre bitar då Elliot gärna utforskar jordens gravitationskraft.

Idag är det på dagen tio månader sedan vårt älsklingshjärta kom till oss en kall och tidig vintermorgon på BB Stockholm. Medan de flesta gick runt med sina små fina hjärtegryn som sov sig igenom den första tiden i de klassiska BB-sängarna, hade Elliot en pigg och vaken blick redan då och vägrade för det mesta att ligga i BB-sängen. Och sedan tog det inte länge innan vi förstod att det var en nyfiken liten kille som kommit till världen.

Idag blir han tio månader och har hela världen att utforska! Till favoriterna hör allt som blinkar och låter och när han är i famnen pekar han gärna med hela handen vart han vill bli buren för att undersöka något som han har fått syn på. Likaväl som jag hade en farfar som snällt bar mig i famnen och som jag fick utforska världen tillsammans med, brukar Elliot och hans farfar gå på en mindre upptäcksresa när de ses. 

Kärleken till dig är enorm och vi är väldigt tacksamma över att just du ville komma till oss! ♥

Önskar er alla en skön avslutning på denna onsdag! Kram från mig!

LITEN BLIR STOR

Gipsavgjutningar som vi gjorde av Elliots små fötter vid två månaders ålder.


En close-up på Elliots små goa fossingar! Många försök krävdes då han reflexmässigt drog ihop sina tår så fort man tryckte dom mot trolldegen, vilket man kan se på hans höger stortå.

Med hjälp av lite trolldeg (blandat med olja, då kan man lätt forma om degen om det skulle behövas) och vanligt hobbygips förevigade vi Elliots små fötter när han var två månader gammal. Och glad är jag för det för jag kan absolut inte titta mig trött på dessa små godingar till fossingar. Samtidigt förundras jag över att de fortfarande små fötterna, som man vill pussa på många gånger per dag, har varit ännu mindre. RIBBA-ramen ska så småningom få flytta in i hans blivande rum i vårt hus.

Nu ska jag göra ett försök att få vår älskade kille att somna för ikväll (han sitter just nu i soffan med pappa M och skrattar). Dagens babysim tog knäcken på mina sista krafter så istället för träning blir det Cars 2 för oss. En skön avslutning på denna onsdag!

Ha en fortsatt trevlig kväll alla söta ni, kram från mig! ♥

SNÄLL RESTEN AV ÅRET

En liten sneak-peak (och dålig belysning) på årets julkort som vi beställde från Print with wings.

Medan M åkte och tittade på norrlandsderbyt har jag suttit och klistrat igen årets julkort som vi fick levererade från Print with wings samtidigt som en och annan pepparkaka slank ner. Eller det var nog snarare mer än ett par stycken, så många att jag förmodligen håller mig snäll resten av året.  

Att fånga Elliot på kort i pepparkaksutstyrseln var svårare än svårast. Ibland kan man tro att vårt älsklingshjärta har myror i brallorna och dessutom extra långa teleskoparmar. Men som tur är så har vi en hel bunt med finfina bilder som passade alldeles perfekt på årets julkort, tagna av denna duktiga tjej. Och i sängen ligger just nu den finaste pepparkaksgubben och sover, så utstyrseln kommer till användning den med. 

Önskar er ett bra avslut på denna vecka, fredag i morgon! Och för vår del blir det mormor-mys hela helgen så jag gissar att det är någon som längtar lite extra efter att det ska bli helg!

Kram Maja! ♥

RSS 2.0