A piece of cake

Har varit en snabb vecka. Åkte tillsammans med mina jobbarkompisar ner till Ängelholm i onsdags för att på torsdag besöka ett dotterbolag till vårt företag. Var första gången många av oss satte foten i skåne och vi slogs alla av den otrolig vackra omgivningen. Kvällen och natten spenderade vi på charmige Margretetorp gästgifvaregården, fantastiskt god mat! 

Älskar Leila Lindholms "A piece of cake", inte bara för de goda recepten utan även för de otroligt ljuvliga bilderna i boken. Testade att baka Leilas chocolate cupcakes idag, mmm... (som om sockerintaget inte har räckt till och blivit över i veckan).

Trevlig lördag allesammans! ♥

 

Bild: Privat ©

En söndag hos oss

Idag är det en halvregnig och grå dag i Stockholm, långt ifrån det härliga vädret förra söndagen. Tror att vi spenderar dagen inomhus med många tända ljus. I bakgrunden kan ni skymta Momentstyget som vi beställde från Rum21 för någon vecka sedan. Vi har fortfarande inte tagit oss till något byggvaruhus för att köpa de material vi behöver för att snickra ihop en ram och spänna upp tyget på, så länge får det sitta lite skrövligt och ospänt på väggen.


På tal om överraskningen igår - tog med Mr M till Axelsons Spa där han fick en klassisk massage. Lät som han var mycket nöjd även om det gör rätt ont att lösa upp alla hårda knutor. =)


Vill med mitt lilla rosa band uppmärksamma oktober månad som är den månad då Rosa Bandet-kampanjen pågår för att uppnå medvetenhet kring bröstcancer och samla in pengar till fortsatt forskning. Ingen kan göra allt, men många kan göra mycket. ♥

Bilder: Privata ©

Älskade fredag

Vips så var det fredag och helg igen! Helt otroligt vad veckorna går fort. Satt och kikade på jobbet idag hur veckorna fram till jul ser ut och slogs över att om drygt en månad, plus några dagar, så åker tjugohundraåttas julsaker fram. Till dess ska jag försöka leta reda på Spiras Staden och ge mig i kast att sy en liknande kappa för att byta ut Mairogardinen. Ombyte förnöjer!


I morgon står en överraskning på agendan för att fira Mr M: s tjugoåttonde födelsedag. I år får han något av mig som man unnar sig alldeles för sällan själv. Med risk för att han kikar in här så säger jag inget mer. Har redan fått bita mig i tungan både en och två gånger för att inte avslöja överraskningen för han. =) Sen blir det en god middag på restaurang!


Hoppas ni alla har en mysig helg framför er! ♥
Bild: Privat © (Ljung ute på balkongen tillsammans med två klot från Åhléns).

I ett hörn hos oss

När vi sprang runt på lägenhetsvisningar i våras visste vi i det stora hela vad vi letade efter. Ett renoveringsobjekt, eller renoveringschans som mäklarna ofta kallar det för, var ingenting som vi var intresserade av. Den lilla tid vi har över efter jobb och pendling håller vi hårt i. 


Istället hittade vi en lägenhet där de flesta stora ändringar redan har gjorts. Vissa lösningar här hemma gillar jag dessutom lite extra, framför allt att de traditionella innerdörrarna har ersatts med skjutdörrar. Sparar mycket plats! Dörren med det lilla söta båtfönstret leder förresten in till badrummet.

Det som så småningom står på tur är en uppfräschning av alla ytskikt. Golv ska slipas, spikhål ska spacklas igen, väggarna ska få lite ny färg på sig och sen ska två vackra fondväggar sättas upp. Magnoliatapeten ska som ni redan vet hamna i sovrummet bakom sängen. Den ljuvliga Woodstapeten kommer efter lite funderingar och tips från er, att sättas på väggen där väggklockan för tillfället sitter (som ni kan skymta). Men som sagt, allt får ta sin tid...


På tal om vardagslyx, vad är bättre än färska snittblommor? Försöker ofta att ha några vackra snittblommor hemma och just nu står några vita liljor i ett hörn hos oss och sprider lite glädje. För visst blir man glad av färska blommor? 
 

Bilder: Privat ©

En underbar höstdag

Stockholm har visat upp sig från sin allra bästa sida idag och bjudit på ett fantastiskt höstväder efter några veckor med regn och rusk. Vad passar då bättre än en riktig långpromenad efter en söndagsfrukost? Frukost är dessutom ingenting som vi hinner njuta utav under veckorna utan allt går i ett rasande tempo på morgonen. Det brukar vi istället försöka kompensera under helgerna.

Idag gjorde vi det visserligen enkelt för oss och köpte nybakat bröd från Kvantum, nygräddade muffins och Brämhults juice, men en riktig söndagsfrukost blev det allt. Sen, med mätta magar, gav vi oss iväg på en långpromenad genom fantastiska Hagaparken och längs med Brunnsviken. Jag spenderade dock halva tiden på marken för att föreviga alla vackra höstfärger på löven som fortfarande ligger kvar. =)


Vad tror ni förresten om att sätta den här ljuvliga saken som jag är riktigt förtjust i på vår köksvägg (som ni bara kan skymta)? Väggen gapar för tillfället tom men jag tror att Love birds kan göra sig bra där med tanke på att vi har målat väggen bakom glasskivan svart, blir någonting som binder ihop köket med väggen. 


Hoppas ni alla har en riktigt skön söndag och att inte bara Stockholm bjuder på vackert väder i vårt avlånga land idag. ♥
 

Bild: Privat ©

Moments från Marimekko

Har länge klurat på vad vi ska hitta på med vårat vardagsrum. Som det är nu är det alldeles för kalt och vitt för att det ska kännas mysigt. En fondvägg var min allra första tanke, för visst är det ett enkelt sätt att förändra ett rum med. Men sen gav min svägerska, eller i alla fall kanske min blivande någon gång, tips om att sätta en stor tygtavla på väggen. För det här med bra smak och känsla för inredning är något som hon har.


Marimekko har en hel drös med vackra tyger, skulle säkert funka med elle belle bi för att välja ut ett om beslutsångesten slår till (som den gör då och då). Moments har alltid varit ett favorittyg och även om jag har tänkt tanken att försöka använda mer färg här hemma, dras jag som en magnet till svart & vitt. Men lite rosa har jag ju i alla fall tänkt våga mig på i sovrummet.


Surfade in på Rum21 i helgen och klickade hem tyget. Nu gäller det bara att klura ut hur vi ska sätta upp det då det är 145 x 242 cm stort. Kom gärna med bra tips!

Fredag i morgon igen, hoppas ni alla får en riktigt skön helg! ♥

Bild: Privat ©

Förändring i sovrummet?

Älskar vitt och skulle inte vilja byta bort något av de vita vi har här hemma. Dock kan det lätt bli kalt och stelt med enbart vitt. Som det är nu går alla väggar i ljusa kulörer och vi har länge tänkt tanken att göra en fondvägg eller två.

Var tidigare inställd på att sätta upp Magnoliatapeten från Cole & Son som fondvägg i vardagsrummet. Som tur har vi skyndat långsamt med alla tänkta förändringar i lägenheten och det har fått tagit sin tid att bo in sig i vårat nya boende.


Läste av en slump i en gammal Plazatidning att man fick beställa två gratis tapetprover från Måleributiken. Slängde i väg en beställning av Magnolia samt Woods, båda från Cole & Son, och tidigare i veckan damp beställningen ner. Ganska snabbt uteslutade vi den tilltänkta fondväggen och bestämde oss för att sätta Magnolia-tapeten som fondvägg i sovrummet bakom sängen istället. Eftersom vi inte har någon sänggavel tror jag att det kan bli en snygg inramning av sängen.


Den snygga Woods-tapeten kommer förmodligen att sättas upp på någon vägg i hallen, kanske bakom alla klädkrokar. Men vi (förmodligen jag) hinner kanske ändra oss både en och två gånger!? =)

Bilder: Privata © (Tapetprovet som är tejpat direkt på väggen).

RSS 2.0