Tisdagstema - Pynt

Som dagens tidagstema hade den ensamma men stiliga tomtegubben varit ett alldeles perfekt tisdagstema. Inte bara för att det för tillfället är det enda julpyntet man kan skåda här inne utan också för att det alldeles säkert är ett riktigt julpynt.


Istället får det bli ett grytunderlägg som jag tycker mycket om från Formverket. Till och med så mycket att vi aldrig har använt det som underlägg utan istället står våra salt- och pepparkvarnar där med några limefrukter och en citron som pynt.


Som svar till föregående inlägg då många undrade vart man kan köpa den snygga tomtegubben så är den köpt på Din Stil i Piteå, men ska även tydligen finnas på Miquebutikerna. Ha en riktigt trevlig tisdag allihopa!

Tisdagstema - Pynt
Bild: Privat ©

Nu är det jul, här i vårt hus...

Eller inte riktigt i vårt hus, här hemma finns det än så länge bara en ensam men mycket stilig tomte som väntar in julen och första advent. Men bloggen har däremot fått en liten jultouch som nu pryds av den ensamma stiliga tomten som för övrigt har en väldigt smäcker kropp. Eller vad tror ni Anna Skipper hade haft att säga om tomtens midjemått? =)


Tomten han kom med Mr M: s föräldrar förra helgen då vi hade våran guldkantade helg. Helgen var för övrigt en riktigt toppenhelg med trevligt sällskap, mycket god mat och en skön natt på ett av stans nyrenoverade hotell. Tack E och A!


Julpyntet hade vi jag tänkt hoppa över här hemma i år då flytten närmar sig med stormsteg. Packa ner saker känns bättre än att packa upp vilket julpynt skulle innebära. Även om våra julkartonger ekar rätt tomma då jag är kräsen i mina julpyntsval så finns det en och annan stjärna och någon tomte. Men det var bara jag som tyckte att mina planer var bra. Mr M sa en aning besviket - "Men julstjärnor kan vi väl ändå ha"? Och så får det bli! Jag klagar egentligen inte alls då julen är helt klart den bästa tiden under årets mörkaste del. Och visst känns det lite snopet att bli blåst på julstämningen som julstök för med sig på grund av en flytt. Baka lussebullar ska vi självklart också hinna med innan kastruller och degbunkar åker ned i flyttkartonger. Så till dess har vi nog hunnit få riktiga julkänslor... och förhoppningsvis lite extra energi från lussebullarna till flytten!

Julen är kommen2

Bild: Privat ©


Tisdagstema - Omgjord

Här hemma ser det i stort sett lika ut som när vi flyttade in. Med tanke på att det är en studentlägenhet och likaså hyresrätt finns det inga tankar (jo det finns med de går inte att iscensätta) att gå ett steg längre än att byta ut någon pinal då och då. Nu när det dessutom är precis en månad kvar tills flytt är tankarna mer riktade mot flyttkartonger och packning än nya inköp och förändringar här hemma. Kommer med före-/efterbilder på vår nya lägenhet istället!


Men så länge... fuskar lite idag och mitt tisdagstema får bli "inte-omgjord" - ett gammalt obebott hus där tiden har stått stilla i den lilla byn "Glommersträsk". Bildkvalitén är inte den bästa då kortet är taget genom bilrutan och vi svischade fram längs vägen. Men en riktig vinter har dom i alla fall, eller hur? =)


Tack för alla värmande kommentarer i föregående inlägg! ♥ 

Tisdagstema - Omgjord
Bild: Privat ©

En ny dag gryr

Ibland kan livet byta kurs och släcka en livslåga både hastigt och när livet är som bäst. Vi förlorade en släktmedlem för några veckor sedan alldeles för tidigt och före någon hann ta avsked. Igår, en vacker och kall vinterdag, fick vi chansen att ta avsked. Blev ett tårfyllt avsked och dom flesta ord som sades var i det tysta.


Idag är en annan dag även om minnet finns ljust bevarat och ett tomrum är lämnat som aldrig kan fyllas upp. Mr M: s familj bestående av föräldrar och syster med familj kommer till Umeå. Blir en guldkantad helg med brunch, god middag ikväll på en av stans restauranger och en ljuvlig natt på hotell.


Hoppas ni alla har en skön helg! ♥ 

Morgonstund har guld i mun
Bild: Privat ©

Tisdagstema - Sverige idag

Här kommer ett rykande färskt kort från ett snöigt Umeå med både snöflingor i luften och halkiga vägar... i alla fall cykelvägarna där man med lite oförsiktighet snabbt kan ramla på rumpan.


Icke pitebor har för det mesta svårt att uppskatta charmen med pitepalt.  Som två infödda står palt återkommande på matsedeln några gånger per år och är lika efterlängtat. Idag när jag kom hem från jobbet hade min älskade Mr M gjort en stor gryta palt som stod och puttrade på spisen. Nu sitter vi här med en stor jäsande mage och den därtill hörande paltschwiimen. Är ett tillstånd av andligt välbefinnande och kroppslig utmattning som inträder strax efter intagandet av en större måltid bestående av pitepalt för er som inte är så bekanta med palt. =)


Trevlig tisdagskväll allihopa!
Tisdagstema - Sverige idag
Bild: Privat ©

Njut av livets goda

Wettex orginial disktrasor är dom absolut bästa disktrasorna men har mindre rolig design. Då och då kommer nya limited edition versioner som oftast brukar gå åt som smör.  Nu senast när vi handlade sprang jag på dessa med nytt mönster i höstens färger - Chocolate. Kanonfina!  


Visste ni förresten att det finns ett ämne i choklad som heter seronotin som är en naturlig signalsubstans som i vår kropp har till uppgift att bl.a. balansera våra känslor och styra mående så som glädje, ilska, livslust med mera? Disktrasorna avger ingen seronotinmolekyl men man blir allt glad av dom ändå.


Älskade fredag i morgon, lovely! Vi ska tillbringa vår helg tillsammans med min systers lilla kille, G goding, då dom åker till Sundsvall för att rå om bara varandra. Vi ställer med glädje upp, han stimulerar verkligen det  naturliga serotoninet. Men det kanske slinker ner en bit choklad också. =) Go helg på er! ♥

  

Livets goda
Eget kollage med privata bilder och bild lånad från Wettex. 

Tisdagstema - Ett

Mycket vatten, kol och en stor arbetsinsats krävs för att få ett ånglok att rulla. Ganska fantastiskt att det ensamt orkar dra ett helt släp av tunga vagnar. Ha en riktigt skön tisdag allihopa!


Tisdagstema - Ett
Bild: Privat ©

Hej mitt vinterland, nu är jag här...

I morse när vi drog upp persiennerna låg ett vitt täcke på träd och mark. Drog snabbt på mig kläderna för att dokumentera den första snön. Visst är det någonting speciellt?


Man känner sig genast piggare när den vita snön lyser upp och minnen från när man var liten väcks till liv. Är nästan så att man vill slänga sig i snön och göra en ängel, ska dock spara mina grannar från det. =)


Alla helgons dag idag, en dag då vi kan passa på att tänka lite extra på våra nära och kära som både finns här i livet och de som gått före oss. Trevlig helg på er alla! ♥   

Första snön2
Bilder: Privata ©

En månad till första advent

När december månad kommer är dagens ljusa timmar få. Här i norra Sverige där midnattssolen skiner om sommaren, går solen knappt ens upp på vinterhalvåret.  När man nu tittar ut är det svårt att tro att första advent bara är en månad bort, gräset går fortfarande i gröna skiftningar och inte ens de vattenpölar som finns har frusit till is.

Första advent betyder att första ljuset i adventljusstaken tänds och att juldekorationerna åker fram. De behöver dock inte betyda traditionella röda och vita tomtar utan även en svart och vit jul är vacker. Sedan tänds varje söndag fram till jul ett ljus tills alla fyra brinner. Barnens förväntningar stiger stadigt för varje ljus. På tv sänds julkalendern i 24 avsnitt och även den fungerar som en nedräkning till julafton.

Även om ens egna förväntningar inför självaste julafton inte är i närheten av vad de var som liten, så är december en mysig månad. Lucia, glögg, pepparkakor, julklappsinköp, lussebullar... och midvintersolståndet, den 21 december, närmar sig, och efter det kommer ljuset åter. Lovely!


Har plockat ihop lite juldekorationer som gärna skulle få fylla vårt hem.

JulkollageEget kollage med lånader bilder från nedan nämnda ställen.

* Nordic light, Design House Stockholm

* Vas Ikea Stockholm, IKEA

* Lightbow ljusstake, Design House Stockholm

* Christmas tree stand, Design House Stockholm

* Fling adventsstjärna, Bsweden

* Isig dekoration, IKEA

* Julbock stengods, Rotor

* Staden textil, Spira


RSS 2.0