Länge sen sist

Inläggen här på Cactusvit har på sista tiden inte duggat tätt. Har helt enkelt varit annat som jag har varit tvungen att prioritera, blir tyvärr så när tiden inte räcker till.


Passar i alla fall på att kika in här nu och önska er alla en riktigt trevlig valborgsmässoafton! Här i Uppsala ligger flottarna klara vid fyrisån, redo för dagens galna (?) forsränning. Förra veckans värme, som fortfarande hänger sig kvar, har gjort att knopparna på träd och buskar oblygt har börjat titta fram. Magnoliaträden som allt annat blommar för fullt. Som norrlänning har våren fått en helt annan innebörd!

Stora kramar!


Trevlig valborg
Bild: Privat © 

Mot ny adress

När vi för snart ett år sedan hade klart för oss att flyttlasset skulle gå söderut från Umeå var det dags att bege sig ut på lägenhetsjakt. Efter att vi hade satt ut en annons på Blocket föll det in ett antal andrahandsförslag, några bättre än andra. Vi bestämde oss till slut för en liten tvåa på 40 kvm i centrala Uppsala. Här har vi trivts ganska bra även om vi båda har haft en längtan efter något eget och framför allt större. Ganska snart efter att Mr. M började jobba i en söderförort till Stockholm, med en restid på fyra timmar per dag, insåg vi att avståndet i längden är helt ohållbart.


Till en början gick vi runt på lägenhetsvisningar här i Uppsala, mest för att få en känsla hur det går till på en lägenhetsvisning och för att få lite kött på benen innan vi vidgade våra vyer mot vår vackra huvudstad.


Vi gick ut hårt från början och kikade på två lägenheter i Vasastan, redan efter det första lagda budet hade vår gräns passerats med råge. Det skulle nog inte bli så enkelt som vi trodde att hitta drömboendet till ett vettigt pris i Stockholm - världens 18: e dyraste stad att bo i.


Men vi gav inte upp utan fortsatte spendera söndagarna på visningar. Helgen före vår efterlängtade utlandssemester klev vi in genom dörren till den lägenhet som skulle visa sig bli vår. Efter en nervpirrande budgivning blev lägenheten till slut vår och i mitten på juni kommer vi få nycklarna till vad som kommer att bli vårat första egna gemensamma hem.


Välkommen

Är en 53 kvm stor lägenhet i charmiga stadsdelen Solna. Från hallen kommer man in i vardagsrummet med öppen planlösning till köket och utgång till en balkong i sydväst läge. Stambytt och således totalrenoverat badrum med golvvärme, spotlights, grått klinker och kakel. Stor walk-in-closet med helkroppsspegel och platsbyggda garderober. Renoverat kök med vitpigmenterade köksluckor i ek, glasskiva istället för mosaik ovanför en betongskiva med nedsänkt diskho. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och mörkbetsat parkettgolv.


Öppen planlösning

Det känns fantastiskt roligt att äntligen få något som är vårat och som vi kan forma precis efter hur vi vill ha det. Längtan efter att få flytta in är stor!
Bilder: Lånade från Hemnet i samband med lägenhetsköpet.

Lilla Åland

Lilla Åland håller på att vara en riktig trotjänare, har hängt med ända sedan 1942. Är en rustik och traditionell pinnstol i björk som ritades av Carl Malmsten. Inspirationen fick han från pinnstolar som han hade sett i Finströms kyrka på Åland, vilket även har lämnat spår i stolens namn.


Min syster och hennes man köpte för några år sedan ett gammalt hus i en by utanför Umeå som de varsamt håller på att renovera med tidstypiska detaljer.


I köket har de nu låtit ett gäng "Lilla Åland"-stolar fått flytta hem. På varje stol ligger mysiga fårskinnsdynor som värmer även den kallaste rumpan. Bordsskivan har de låtit täcka över med 10-gruppens klassiska "Lök-mönster", perfekt när det huserar små familjemedlemmar i huset.  

Lilla Åland
Bilder: Privata © - Tagna hemma hos min syster. Lilla G med hammaren i högsta hugg när möbeltassarna spikades på plats.

RSS 2.0