SEXTON METER TYG


Sexton meter tyg (Scater från Pagunette) ska på plats i vårt stora fönster! I bakgrunden skymtar våra grannars hus, och där i deras stora fönster, brukar ibland söta H stå och vinka till Elliot.

Efter ett antal decimeter nysnö som har fallit i olika omgångar, känns dagens vårsol mycket efterlängtad. Näst bäst denna dag är våra nyputsade fönster. Så ikväll packar vi upp den stora gröna påsen från en av stadens gardinbutiker innehållande 16 meter tyg, 92 fingerkrokar samt diverse tillbehör. Ett vitt cremefärgat tyg från Pagunette med aningen linnekänsla. 

I köket/vardagsrummet har vi stora fönster med en utsikt som vi verkligen älskar. Däremot vill vi gärna ha möjligheten att kunna skärma av framför allt insynen, speciellt med tanke på att ett stort matbord med åtta stolar kommer att placeras framför fönstret. Vi valde därför att låta sy upp längder från golv till tak och som fördragna täcker en del av väggen.

Nu ska jag njuta av en kopp te innan Elliot vaknar. Kram på er alla!

VÄLKOMMEN IN TILL ELLIOT


Denna söta skylt hänger på Elliots dörr. Om man vänder på den står det "Kom inte in!".


Färg, tapet, matta och lister (äntligen) på plats!


Detta underbara gungfår som kommer från ett äkta Skellefteå-får fick Elliot i doppresent från mormor och R. I dagarna har han precis lärt sig att sätta sig själv på fåret för att gunga och även hålla upp fötterna.


På ena gungmeden står det ingraverat ELLIOT 2011-02-14.

En söt klädhängare från Kids Concept att hänga kläder på.


Elliots urvuxna skinntofflor ska få ta plats någonstans i hans rum. I dessa har han krypt så mycket att det numer är hål under stortårna och han har även tagit sina första stapplande steg i tofflorna.

Idag satte vi sista spiken i kistan i Elliots rum så när som på en tröskel som ligger på lacktork. Fönsterlamporna, något grönt och en del av Elliots bohag har fått flytta tillbaka till hans rum.

Mamman och pappan är mycket nöjda över förvandlingen och även ruminnehavaren verkar uppskatta den nya mjuka mattan och innehållsrika fondtapeten.

Nu återstår det bara att samla ihop alla utspridda tillhörigheter och göra detta till Elliots egna rum. Men det får bli en annan kväll då det är en trött mamma med ett antal för få sovtimmar i kroppen efter ett trevligt sitta-uppe-alldeles-för-länge-surr-kväll med Elliots mormor och R.

Kram på er!

EN NY FAVORITTAPET

Tapeten STOCKHOLM från Designmäklarna. Ni kan även se en glimt av Elliots nya matta Elite från Golvabia i färgen silver.

När jag fick se den fina tapeten STOCKHOLM av Anna Viktorsson från Designmäklarna slog mitt hjärta ett extra slag. Kanske för att den får mig att minnas våra underbara år i Stockholm, Hagaparken som vi har spenderat många timmar i men framför allt det som är förknippat med den tid då vi gick i väntans tider och vårt älskade lilla hjärta till slut kom till världen. Den kommer absolut att hamna på en vägg här hemma!

Den mjuka och väldigt sköna mattan är från Elliots rum. Pappan i familjen hade ett krav när vi valde mellan en uppsjö av olika modeller - att Elliot skulle kunna köra bilar eller bygga lego utan några problem. Vi valde därför en matta med kort lugg (8 mm) samtidigt som den är riktigt mjuk att leka på, även med bara ben. Så fort de sista listerna runt fönstret har kommit på plats ska ni få se fler bilder från hans rum.

Nu ska jag passa på och sjunka ner framför SVT Play och titta på Född 2010 innan Elliot vaknar.

Kram på er!

PÅSKEN TJUGOHUNDRATOLV

En skidtur på Stor-laisan i Laxnäs, Tärnaby.

En trött kille i fjällpulkan!

Mat smakar aldrig så bra som utomhus.

Påsken har vi firat med våra kära vänner i deras nybyggda fina fjällstuga i Anja Persson-land. Strålande sol, ett par minusgrader och perfekt snö för diverse utomhusaktiviteter. Påsken tjugohundratolv kan inte annat än sammanfattas med ordet perfekt!

Elliot har förutom att provsmaka om snön i fjällvärlden smakar som den här hemma, sovit gott i fjällpulkan, premiäråkt bob (var absolut en favoritaktivitet) och ätit väldigt dyra våfflor på det fantastiskt vackert belägna fjällhotellet i Laisaliden.

I almanackan kan vi kryssa över denna underbara fjällvistelse. Från den första maj står det sen helt plötsligt pappaledigt för pappan i familjen, vilket innebär att jag ska börja jobba efter att ha fått vara i stort sett varenda vakna minut med Elliot sedan hans födelse. Det får bli extra mycket mys och många pussar dessa sista veckor!

Önskar er en skön fortsättning, kram från mig! ♥

ELLIOTS BLIVANDE RUM

En glimt av hur Elliots blivande rum såg ut innan vi tog fram målarpenseln, tapetserarbyxorna och våra nyfunna lägga-in-heltäckningsmatta-kunskaper.

Alla väggar målades i kulören "Refleksjon" från Lady. En vit kulör med en aningen grå och beige nyans vilket gör att den inte upplevs lika kall som många vita kulörer kan göra.

Här är den första våden "Joyville" från Mr Perswall på plats.

En liten sneak-peak på det färdiga resultatet. Den fina Norm 03-lampan som sprider ett mysigt och effektfullt ljus på väggarna gömde sig i en av Elliots 1-årspresenter.

Den sista flyttkartongen var uppackad och vi hann precis landa i någon sorts ordning då vi började riva lösa tapeter, spackla gamla spikhål och få golven täckta att ett mycket fint slipdamm.

Att inom loppet av ett år först flytta från en 53 kvm stor lägenhet till en marginellt större, för att till slut landa på 260 kvm, gör att vi numer har väldigt många tomma ytor runt omkring oss. Detta verkar framför allt uppskattas av vår minsta familjemedlem som tar chansen och nyttjar många av dessa kvadrat. Om det inte är legoklossar så är det någon annan leksak som lyckas leta sig in i minsta vrå och täcker för tillfället stora delar av dessa ytor. En förklaring till detta är möjligtvis att Elliots bohag numer är utspritt på alla platser förutom i hans rum som är under förändring.

Den gröna biltapeten är puts väck och i stället har en liten sagostad tagit plats på en av hans väggar. Favoriten är huset med en klocka som han pekar på ett par gånger per dag och säger - Tack, tack, tack (tick tack).

Den fina tapeten heter Joyville och kommer från Mr Perswall. Det var första gången vi tapetserade någon tapet ur deras kollektion och vi blev glatt överraskade, så smidigt med en måttanpassad tapet. På golvet har vi lagt en mjuk och väldigt skön silvergrå matta från Golvabia. Nu återstår endast ett antal meter golvlist och fönsterfoder innan majoriteten av alla utspridda leksaker återigen får ta plats i Elliot nya rum. Fortsättning följer...

Kram från mig!

RSS 2.0