Marbodal och Södra Ängby

Dagens projekt har varit inhandling av halogenspottar till slutspurten på vår köksrenovering innan vi äntligen kan titulera oss som klara. Inspirationen har vi fått från Marbodals kökskatalog där de har byggt en liten ”låda” ovanför ovanskåpen, precis så som vi vill ha det!

 

Tyvärr hade det blivit en felbeställning på Marbodal i Kungens Kurva och de spottar som var avlagda för oss var i borstad krom och ej i den modell som vi ska ha. Som tur var hade Marbodal på Birger Jarlsgatan ett lager hemma så vi fick i varje fall med oss hem de spottar vi behöver.

 

Däremot kände vi båda två att det vore skönt med en byggfri dag efter all intensiv köksrenovering som har varit de senaste veckorna. Vi bestämde oss därför att njuta av en ”ledig” lördag och skjuta på det tills i morgon.

 

Istället åkte vi på en biltur till Södra Ängby i Bromma och den s.k. ”Den vita staden”. Har aldrig tidigare besökt detta område men har hört talas om de drygt 500 vita funkisvillorna från 30-talet som utgör det förnäma villaområdet. Det var kärlek vid första ögonkastet! Vilken dröm att någon gång få bo i en av de vita sockerlådorna!


Ha en mysig lördagskväll allesammans! ♥

Bild: Privat © - Bild tagen ur Marbodals kökskatalog.

Före och efterbilder

Nu ska jag inte hålla er på halster längre utan visa några före- och efterbilder på vårt nya kök. Tyvärr tog vi inte så många bilder på det gamla köket innan det revs ut men ni får se ett kort i varje fall på hur det tidigare såg ut.  

Det som återstår att göra i köket är att bygga en liten ”låda” ovanför överskåpen och i den fälla in ett antal spottar. Tror att reflektionen från dessa kan göra sig bra i de högblanka överskåpen som på bilden ser matta ut.

(Om ni ser några sladdar som sticker fram över kyl- och frysskåpet så är det till transformatorn som spottarna ska kopplas ihop med).


Trots att vi har valt att behålla samma planlösning i köket så upplevs det nya köket betydligt mycket större. Mot tidigare två underskåp och en låda har vi nu fått plats med en hel lådhurts, en inbyggd 45 cm bred diskmaskin och ett diskbänkskåp. Tack vare diskmaskinen behöver vi inte heller ha ett diskställ som står framme och stjäl bänkyta.

Compact living på hög nivå! =) 


Är kanske svårt att se hur mycket extra bänkyta en djupare bänkskiva verkligen ger, men från kanten på vasken in till glasskivan har vi ungefär 26 cm att ställa saker på. Oavsett om man har ett litet eller stort kök så kan jag absolut rekommendera alla att göra skivan djupare om ni har den möjligheten. 


Visade tidigare en bild på vår power port som eluttaget som fälls in i bänkskivan kallas för. När man sedan ska använda den trycker man lätt på den så åker den upp. Anledningen till att vi valde att sätta den ovanför spishällen är för att verkligen kunna utnyttja den fria bänkyta vi har.

Nu ska jag försöka städa upp lite här hemma för att bli av med allt slip- och byggdamm som har letat sig in precis överallt. Ha en riktigt skön fortsatt söndag, kram på er! ♥

Bilder: Privata © - Tack Marbodal för en fantastisk rolig tävling och det underbara priset!

Nya köket är äntligen på plats

Efter en hel del slit är vårt nya underbara kök äntligen på plats. Har allt att tacka min mamma och framförallt hennes man som tog en semestervecka för att hjälpa oss med att installera köket. Är fortfarande en del detaljer kvar, exempelvis täcklister, som måste göras innan allt är klart men i det stora hela har vi ett fungerande kök.

 

Bäst av allt är helt klart den extra djupa bänkskivan och diskmaskinen, men det kunde vi ju ana redan innan! Blev dessutom riktigt bra med kontrasten mellan det vita här hemma och de mörka underskåpen i valnöt. Ni ska absolut få se fler bilder men först ska skåpluckorna på överskåpen på plats vilket förhoppningsvis sker idag.

 

Trevlig första maj, kram på er! ♥


Bild: Privat © - En favoritdetalj i nya köket är den fyrkantiga planlimmade vasken och blandaren Level från Tapwell.


RSS 2.0