EN LUGN STUND

Indisk mjölkning, kram och glid, tumtryck och I love you – Igår fick jag lära mig den första delen av babymassagen tillsammans med de fina mammorna och de söta bebisarna från mammagruppen.

Vi fick allra först lära oss att be om lov och det blev en mysig och rofylld stund som Elliot verkade uppskatta väldigt mycket. Däremot var det aningen tröttsamt för de små då de en efter en slocknade i barnvagnen när vi rullade från Familjens Hus. I morgon står del två på schemat och det ser vi förmodligen alla fram emot.

 

Idag har det varit skiftande väder här i norr med både strålande sol och regntunga moln. Morgonpromenaden (som snarare blev en förmiddagspromenad då Elliot passade på att ta sig en riktig sovmorgon) hann blöta ner oss rejält innan vi var hemma så resterande del av dagen har vi spenderat inomhus med både mys och bus.

Elliot ligger i detta nu och sover sin eftermiddagslur under den fina och mjuka filten Funnymals från Klippan Yllefabrik som han fick i present av lilla kusinen C i samband med hans ankomst till världen. Själv ska jag passa på att krypa upp i soffan och bläddra igenom nya numret av Mama med en kopp te innan lilla hjärtat har laddat sina batterier och vaknar.

 

Ha en riktigt skön fortsatt tisdag, kram från mig! ♥

Bild: Privat ©

JÄTTELEGO

Ibland blir det bara kärlek vid första ögonkastet när man ser något fint. Dessa stora legoklossar i form av fiffiga förvaringslådor fick mitt hjärta att slå ett extra slag när jag såg de för första gången. Blev tipsad av en vän om den här sidan där de gigantiska legoklossarna finns till ett bra pris så det sa klick klick efter att vi hade bestämt oss för vilka färger vi vill ha. Vit? Svart? Limegrön? Ljusblå? Inte det lättaste…

 

I väntan på att Elliot blir lite större och att klossarna kommer att fyllas med lego så får de agera förvaring åt diverse leksaker så länge. Är alldeles toppen med tanke på att vi har inrett vårt tredje rum som kontor då vi vill njuta av att ha Elliot nära oss ett tag till.

 

Stora lilla killen som för övrigt har börjat sova i sin spjälsäng (som har stått klar väldigt länge) efter att hela lilla familjen har sovit i vår 160 cm breda säng i nästan tre månader. Lite separationsångest hade vi allt men han sover som en prins i sängen vilket känns skönt i mammahjärtat.

 

Idag var vi på mysig mamma-bebis-dejt med söta Vilmer som är tre månader äldre än Elliot. Gissar att de två små kommer att ha en hel del kul tillsammans och även hitta på ett eller två bus. =)

 

Ta hand om er fina ni, kram från mig! ♥

Bild: Privat © - Valet föll till slut på en stor vit legobit och en mindre ljusblå.


PÅ TAL OM BÖCKER

Mina gamla sagoböcker, som framför allt min kära mamma har läst för mig otaliga gånger, ska Elliot så småningom få ärva. Lika väl som jag kommer ihåg de mysiga sagostunderna när jag var liten så ser jag fram emot att få krypa upp i soffan med vår lilla prins och läsa en massa spännande små böcker. Tror det är toppen för bland annat barnens språkutveckling att läsa böcker!

 

Har därför laddat upp med några nytillskott till Elliots boksamling. Förutom Äntligen bajs! som jag tidigare skrev om så har jag köpt pekboken Min första bok om tama djur. Den innehåller fina och färgglada illustrationer på våra tio vanligaste tama djur tillsammans med underhållande rim. Redan nu är Elliot intresserad av de färgglada sidorna och tittar storögt när vi ”läser” boken tillsammans.

Nu blir det snart mamma-bebis-häng med en liten tjej som är endast några veckor yngre än Elliot. Hoppas ni alla får en fortsatt skön torsdag.

Kram från mig! ♥ 

Bild: Privat © - Min första bok om tama djur av Fia Eliasson. Finns även en lika fin om de vilda djuren!


ETT BAJSINLÄGG

Har sett att de populära och pedagogiska Äntligen-böckerna av söta Camilla Lundsten har florerat en del här i bloggvärlden. Har kikat efter de inne på bokhandeln lite då och då men utan resultat. Sen, till min lycka, upptäckte jag för någon dag sedan att Bokus hade Äntligen bajs! för 19 kr. Klick klick sa det och idag låg det platta paketet nere i vår postbox.

Även om själva potträningen (som boken handlar om) lär dröja många månader till så kommer vi kommer absolut att börja läsa om Lillefanten innan dess! Och efter att ha bläddrat i boken med de fina illustrationerna så är jag övertygad om att vi kommer att utöka denna boksamling så att Elliot får läsa om fler äventyr som Lillefanten beger sig ut på.

Idag hade vi sista mammaträffen på Cederkliniken och dagen till ära hade Elliot på sig sina nya fina ränder från Polarn och Pyret. Pappa M får dock inte se ränderna på när han kommer hem från jobbet ikväll då de för tillfället snurrar runt i tvättmaskinen med en stor bajsfläck på ryggen. Lyckligtvis skedde det här hemma och inte på BVC!

Önskar er alla en fortsatt skön tisdag, kram från mig och lilla bajsmonstret Elliot! ♥

Bilder: Privata © - Vår älsklingsprins med sina nya fina ränder från Polarn och Pyret.


RSS 2.0