HIPP HIPP HURRA

Istället för en traditionell tårta gjorde jag ett par stycken av dessa godingar, Cake Pops, till Mr M:s födelsedag som vi firade igår. Både goda och fina att titta på!

För ett år sedan tillbringade vi vår helg i Köpenhamn för att fira Mr M:s trettioårsdag. Då hade jag börjat få en lätt bula på min mage och vi visste sedan ett par veckor tillbaka att det var en liten Elliot som simmade runt där inne.

Igår kom Elliots fina mormor för att tillbringa hela dagen och kvällen tillsammans med vår skatt då vi hade premiärbokat bord på en av stadens restauranger på kvällen. Förutom en god middag, egentid med varandra så hann vi även med ett biobesök och det känns skönt att haft möjligheten att fylla på vårt "kärlekskonto". 

Innan vi lämnade Elliot med sin mormor här hemma, så firade vi Mr M:s födelsedag med ett par paket och något gott i magen. Istället för en mer traditionell tårta gjorde jag ett par söta Cake Pops med svarta sidenrosetter. Lite pyssligt men resultatet både smakar gott plus att de är väldigt fina att titta på! Perfekta för dop- och barnkalas!

CAKE POPS

2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad

Grillpinnar och sidenband som dekoration

Kör ballerinakakorna i en matberedare till det bara är smulor och tillsätt därefter önskad mängd Philadelphiaost. Smeten ska vara mjuk men ändå fast. Rulla sedan smeten till bollar i önskad storlek och lägg in dem i kylen i ca 30 min på ett bakplåtspapper.

Smält chokladen i ett vattenbad och doppa pinnen i lite smält choklad, detta gör att den sitter bättre, tryck sedan fast den i chokladbollen. Sedan är det bara att doppa hela bollen i den smälta chokladen och ställa på ett bakplåtspapper i kylen tills chokladen har stelnat. 

Om man önskar runda Cake Pops kan man sticka ner pinnarna i en bit oasis istället när de torkar och man kan så klart dekorera sina Cake Pops efter tycke och smak.

Hoppas ni får en skön avslutning på helgen, kram kram!



Kommentarer
Postat av: Susihus

Supersnygga!

2011-10-16 @ 13:14:58
URL: http://susihus.blogg.se/
Postat av: essay editing

Wow! What a delicious things! I am hungry now!

2011-10-19 @ 12:00:30
URL: http://editingwritingservices.org/

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0