NYA SOVVANOR

Sen Elliot kom till världen har vi fått nya sovvanor och det gäller inte minst jag som vaknar ett antal gånger per natt för att amma denna lilla kille. Däremot är det inte någon större skillnad än de sista veckorna av graviditeten då jag sprang på toaletten som en jojo under nätterna.


Något som däremot är en större kontrast är mornarna. Att vakna tidigare än vanligt är man förmodligen så inställd på som nybliven förälder men att få slå upp ögonen och mötas av ett par pigga små vackra ögon med en fortfarande odefinierbar färg slår allt i denna värld. Ordspråket Morgonstund har guld i mun har fått en ny innebörd!

Innan Elliot föddes var vi ganska bestämda med att han inte skulle sova i våran säng utan till att börja med i den lilla korgen för att sedan slussas över till spjälsängen. Redan på BB sa de fina barnmorskorna när vi pratade om detta att vi förmodligen skulle få omvärdera allt som vi innan hade ”bestämt”. Och visst blev det så. Nu trängs istället hela lilla familjen i den 160 cm breda sängen och vi tycker nog alla att det är mysigast så.

Det börjar vara mycket sprattel i denna fina lilla kropp och oftast vaknar jag på morgonen när Elliot, pigg som en lärka och som en solstråle, fäktar med både armar och ben och ”pratar” med den blåvitrandiga filten som finns i hans närhet. Sen har lilla familjen lite morgonmys innan pappa M åker till jobbet och jag och Elliot har förmånen att få njuta av ytterligare en dag tillsammans.

Nu ska jag sjunka ner i soffan med en god kopp te innan det är dags att krypa ner bredvid vår nybadade guldklimp som sedan någon timme tillbaka ligger och sussar gott i stora sängen. 

Stora lilla killen som alltid har velat somna i vår famn på kvällarna men som vi de senaste kvällarna har pussat god natt på i stora sängen istället. Lite nyfunnen egentid för vår del och en mindre kvällsorolig kille som som förmodligen har varit trötthet då han inte längre kom till ro i famnen. De små är inte alltid lätta att tolka.  

Hoppas ni har haft en bra tisdag så här långt, en stor kram till er alla! ♥

Bilder: Privata ©


Kommentarer
Postat av: Kattis

Så himla fin han är! <3 Och ja, håller med om de där "reglerna" man satte upp innan det lilla livet föddes - de håller inte länge! ;) Konstigt är det också att hur trött man än är på morgonen så kan man ju inte låta bli att bli glad långt in i hjärtat när de där ögonen och det ljuvliga ansiktet spricker upp i ett enormt leende, och det är JAG som är orsaken till hennes glädje. :)

2011-03-23 @ 21:38:53
URL: http://www.kattisdagar.se
Postat av: Dessi - Home and desire

SÅ underbart söt och ljuvlig han är! Vi har också sagt så, att han ska få sova i spjälsängen från början. Men så har jag sagt att det säkert kommer bli att han sover i vår säng - icke säger sambon. Tror dock att det är han som kommer att mysa mest med honom i sängen om jag känner min sambo rätt ;)

2011-03-23 @ 23:03:54
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Åh så mysigt det låter!

2011-03-24 @ 12:02:00
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: Vita villan

så söt! ja visst hade man "bestämt" en massa innan barnet kom, men som sagt det blev aldrig riktigt som man tänkt sig =)

2011-03-27 @ 12:25:14
URL: http://mariaochhenrik.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0