SMÄRTLINDRING

Blev tidigare tipsad om Holorgon som är ett företag som hyr ut Ladytens som är en TENS-apparat speciellt gjord för förlossningsarbetet. Den kostar 425 kr att hyra för en förlossning och då kommer den hemskickad ca tre veckor innan beräknad födelse och man får behålla den till dess att man är klar även om man skulle gå två veckor över tiden.

För er som inte känner till vad TENS (Transkutan Elektrisk NervStimulering) gör så stimulerar den ytligt liggande nervtrådar genom små elektriska impulser som skickas via elektroder som fästs på kroppen. Man minskar då nerverna inom smärtområdet att sända smärtimpulser till hjärnan vilket innebär att man upplever det som mindre smärtsamt plus att kroppens eget smärtstillande ämne endorfin frisätts.

Testade Ladytens igår kväll på mitt trötta ryggslut då den rekommenderas att användas även innan förlossningen (ej före graviditetsvecka 37) om man vill ha smärtlindring vid t.ex. foglossningssmärtor. Det enda som är viktigt att komma ihåg är att inte koppla elektroderna så att ett par omsluter barnet! Det känns som en pirrande känsla som ska vara på gränsen till "skön ont" och efter ca tjugo minuter kändes mitt ryggslut betydligt mycket bättre. Tror det uppskattas av Mr M också då han får vila sina tummar lite inför förlossningen! =)

Fredag i morgon och en helg närmare vårt lilla hjärta vilket är lovely båda två! 

Kram på er! ♥ 

Bild: Privat ©

Kommentarer
Postat av: Kristina - ingen vanlig dag

Testade aldrig själv men jag har bara hört bra om TENS. Shit, det närmar sig! Visst är det en härlig, förväntasnsfull och läskig känsla varje gång man lägger sig för natten? Tänk om det är inatt det sätter igång!? :)

Kram / Kristina

2011-02-03 @ 21:37:29
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/
Postat av: anness.se

Kan verkligen rekomendera tens!!! Jag hade en, tack vare den gick jag igenom värkarbetet helt själv hemma och var fullt öppen när jag kom till förlossningen. Jag tror absolut att dom lindrade mycket av smärtan. Hjälpte mig i alla fall. Körde på max på slutet. Det och andning/avslappning var toppen.

/kram Anne

2011-02-03 @ 23:33:25
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Caroline

Jag fick låna en TENS från sjukgymnasten under min första graviditet då jag hade väldiga problem med foglossning och ryggont. Herregud vad bra den var! Använde den innan vi åkte in till förlossningen med. Hoppas den hjälper dig lika bra!:)

2011-02-04 @ 10:26:44
URL: http://uppsalamamman.blogspot.com
Postat av: Linda

Kan också rekomendera TENS...det gjorde att jag kunde vara hemma så länge som möjligt innan våran Meja föddes. Med Noah gick det så fort att jag inte hann att använda den :-D. Himla glad att vi bor så när sjukhuset som vi gör.

Hoppas den är till mycket hjälp när det är dags för dig att föda.

Kram Linda

2011-02-04 @ 21:39:59
URL: http://snurrepinn.blogspot.com
Postat av: Emelie

Vad händer i helgen? :)

2011-02-04 @ 22:10:59
URL: http://sunkish.blogg.se/
Postat av: Amanda

Fin blogg, allt bra? Kram

2011-02-04 @ 22:40:03
URL: http://amandalouis.blogg.se/
Postat av: Dessi - Home and desire

Ja, jag funderar också på TENS. Ska höra med barnmorskan på måndag när jag ska dit! Ska bli spännande att läsa hur det fungerar för dig!Ha en härlig helg!Kram Dessi

2011-02-04 @ 23:59:01
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Kattis

Åhhh, nu är det snart dags!! :) Eller, det kanske redan är klart? :) Du har inte bloggat på flera dagar så vem vet... Ska bli så spännande att se vem som gömt sig där inne i magen! KRAM

2011-02-07 @ 12:43:40
URL: http://www.kattisdagar.se

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0