DET ÄR HIT MAN KOMMER NÄR MAN KOMMER HEM

”Det är här man känner vart stigarna går

Man vet vem som är släkt med vem

Det är här man vet var gäddorna står

Det är hit man kommer när man kommer hem…”

 

Vi är nu inne på det fjärde året här i storstaden och allt eftersom har en längtan upp till norr växt sig allt större. Det är något som har fått mogna fram väldigt långsamt och som nu känns helt rätt i våra hjärtan. Vi känner att Piteå kan erbjuda oss, och framför allt vårt lilla hjärta, så mycket mer när vi snart går in i en ny fas i livet. Det jag pratar om är såklart en norrlandsflytt – Hej då Stockholm, hej Piteå!

 

Strax innan jul skickade Mr M in en jobbansökan och efter ett spännande möte fick han i början på den här veckan ett glädjande telefonsamtal där dom erbjöd han den utlysta tjänsten. Helt plötsligt fick vi väldigt mycket att stå i då tillträde till tjänsten sker redan den första april (inget tidigt aprilskämt här inte) så en mäklare ska kontaktas för försäljning av vår lägenhet, ny bostad ska ordnas, uppsägning av nuvarande jobb ska ske och så mellan allt detta denna enorma längtan efter vårt lilla hjärta.

 

Igår hade vi besök av en första mäklare och på måndag kommer ytterligare två hit. Sedan ska vi bara bestämma oss för vem vi känner mest förtroende för och som vi tror är bäst på att sälja vår lägenhet som har varit vårt hem sedan juni tvåtusenåtta.  

 

Som pricken över i:et har det även varit totalstopp i vårt avlopp i köket så igår kom det en firma för att högtrycksspola avloppsröret med följd av att hela köksgolvet var svart av fett och avloppsrester som trycktes ut… några timmar före mäklaren skulle komma. Luktade inte nybakta bullar heller direkt!

Fick därför knäskura golvet och allt runtomkring (ajaxflaskan gick från att vara i stort sett full till tom) vilket tar på krafterna då jag numer känner mig som en höggravid flodhäst. Idag ska jag därför bara njuta av en dag i ryggläge och ta hand om mig och lilla grodan! ... och hålla tummen för Anja Pärson i superkombinationen!

 

Önskar er alla en underbar fredag! Kram från mig! ♥

Bild: Privat © - En skön sommardag på Näsudden i Piteå.

Ovanstående text är tagen från Piteåbandet Euskefeurats Det är hit man kommer när man kommer hem. Och precis så känner vi för Piteå!


Kommentarer
Postat av: malin

Ja, det är hit man kommer när man kommer hem! Eller, inte precis piteå, men väl norrland :) Hoppas att både försäljning och flytt går smidigt!

2011-02-11 @ 13:48:12
URL: http://vittochrosa.blogspot.com/
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Grattis än en gång, det är verkligen underbara nyheter! Det har känts så tråkigt att ha er så långt borta speciellt nu när ni snart ska ha barn.Nu kan vi ses betydligt oftare än förut och jag kan skämma bort lilla grodan betydligt oftare också :)

2011-02-11 @ 14:11:59
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: camillasnyahem

Vilken nyhet! Jag förstår att det känns rätt, speciellt nu när ni får barn. Era föräldrar måste vara så otroligt glada över ert beslut!Hoppas allt går så smidigt som möjligt (även om det började "lite" tokigt) och så hoppas jag så klart att vi får fortsätta att följa ert liv här på bloggen.Kram & trevlig helg!

2011-02-11 @ 14:51:36
URL: http://www.camillasnyahem.se
Postat av: Linda

Härligt att komma hem och ha närhet till familjen...inte minst nu när ni snart blir föräldrar. Stort grattis!

2011-02-11 @ 15:27:36
URL: http://snurrepinn.blogspot.com
Postat av: razzel

Ni är välkommna hem till norr! Spännande att se vad knäskurningen ger.... jag satte igång en förlossning på det sättet!

2011-02-11 @ 16:57:52
URL: http://hemmahosrazzel.blogspot.com
Postat av: Dessi

Åh, tusan så roligt! Grattis till mannen som fick jobbet! Och så spännande att fixa med nytt boende! :)Ha en härlig helg!

Kram!

2011-02-11 @ 17:10:09
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Paula

Oj så mycket spännande ni har att se framemot den närmaste tiden!

Vad roligt ;) Hoppas allting löper på fintfint!

Och ett grattis också, eftersom det verkar vara ett helrätt beslut!

Kram, Paula

2011-02-11 @ 19:49:11
URL: http://hallonmasken.blogg.se/
Postat av: Kattis

Först vill jag säga: Vilken underbar bild, snacka om att man längtar till sommaren!! :)

Och sen vill jag gratulera till Mr M's jobb och till er flytt norrut! Förstår känslan, jag själv sitter i en stad där jag inte har någon släkt alls, vilket förstås är jättetråkigt, särskilt nu när vi fått barn... Johan är ju härifrån och hans föräldrar bor här. Men visst skulle jag vilja vara närmare min egen familj, däremot skulle jag inte vilja lämna alla vänner som jag fått här. Så svårt... Hoppas ni kommer trivas kanonbra!!! KRAM

2011-02-11 @ 21:14:22
URL: http://www.kattisdagar.se
Postat av: caroline

åhhh jag förstår precis!

När vi vänatde stella så flyttade vi ju hit innan hon kom... vi kunde ju inte var nära bådas föräldrar men när Micke redan hade klart med jobb här blev det hit vi provade först! och nu snart sex år senare är vi ju kvar... men vilken spännande resa ni har framför er.... när flyttar ni? och vart flyttar ni? funderar ni på hus direkt? oj vad mycket kul som händer kram c

2011-02-11 @ 22:16:06
Postat av: Lisa

Grattis! Hoppas att det går lätt och smidigt med försäljningen och att ni hittar ett bra boende i Piteå. Samma hus som Martin o Frida? ;)Kram

2011-02-12 @ 14:20:03
Postat av: Sofie

Jag tycker ni tar ett klokt beslut att flytta hit! Stockholm har säkert sin charm men för ett barn finns ju allt som kan önskas här i vackra Pite :)Kram, Sofie

2011-02-13 @ 15:45:39
URL: http://sofiesstiltje.blogspot.com
Postat av: Linda - Harmony Home

Vilken glad nyhet!

Spännande med flytt till hemstaden och allt vad det innebär.Kram /Linda

2011-02-13 @ 21:48:14
URL: http://harmonyhome.blogg.se/
Postat av: Kattis

Meeen, tre dagar utan uppdatering - kanske vankas det nyheter?? ;)

2011-02-14 @ 16:21:43
URL: http://www.kattisdagar.se
Postat av: Vita villan

känner samma sak jag med, speciellt nu när man skaffat barn...Vad roligt för ER!!//Maria

2011-02-14 @ 22:31:47
URL: http://mariaochhenrik.blogg.se/
Postat av: Kristina - Ingen vanlig dag

Vi gjorde likadant. Vi hade borta under flera år i två olika städer och när vi låg på Bb bestämde vi oss för att flytta "hem". Sambon startade eget och jag är fortfarande mammaledig, vi sålde lägenheten och flyttade nära våra familjer och våra närmsta vänner. Har inte ångrat oss en sekund utan inser istället hur bra vi har fått det! Allt löser sig men det är ganska mycket med en flytt mitt i hela bebisbubblan men jag antar att ni har massor av folk som gärna vill ha hem er och hjälper till :)Kram / Kristina

2011-02-15 @ 12:26:43
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Mysig blogg.

2011-02-16 @ 01:29:40
URL: http://cornelialinnea.blogg.se/
Postat av: Anna - Starwoman

Vad roligt för er att kunna flytta tillbaka hem igen, kan lova dig att längtan hade blivit ännu större när er bebis kommer så bra beslut!Ingen uppdatering förövrigt på flera dagar här inne. Bebisen kanske redan är här nu? Spännande.. om så hoppas jag att allt gått bra!All lycka till er!Stor kram

/Anna

2011-02-16 @ 13:51:58
URL: http://www.bloggfamiljen.se/?blog=starwoman

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0