Ett till litet smakprov...

...på vårat sovrum! 

Innan vi blev sambos bodde jag i en etta på 43 kvm med sovalkov och snedtak i en mysig stadsdel nära stan. Huset var gammalt och lägenheten hade inte någon modern genomtänkt planlösning. Köket var litet som en skrubb och hade även det snedtak, vilket fungerade rätt bra för mig då jag med mina 163 cm inte är så reslig. Min sambo hade det däremot desto kämpigare då han fick gå med böjd rygg för att rymmas där inne. Kunde bli en och annan svordom då vi (trängandes) lagade våra mysiga middagar ihop. =) 

Beslutet att säga upp lägenheten och flytta till något nytt som skulle bli våran lägenhet var enkelt. Finns många trevliga stadsdelar att bosätta sig på i Umeå och där vi nu bor har vi nära till både universitetet, IKSU och Nydalasjön där både bad och motionsspår finns. Lägenheten är liten men ljuvlig. När vi tackade ja till lägenheten var vi väl medvetna om att den till ytan inte är så stor men den är ytterst välplanerad. Vi har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket gör att den känns luftig. Den saknar visserligen balkong men har istället egen ingång vilket är lovely. Är bland det bästa att kunna öppna ytterdörren en solig morgon när man stiger upp och få höra fågelkvitter istället för att ha ett tråkigt trapphus väntande på en.  

Sovrummet är inte speciellt stort men har precis vad vi ville - en dörr att kunna stänga om sig. Var dock med nöd och näppe och efter lite pust och stånk som sängen står där den är idag. Finns ingen möjlighet att rymma något sängbord och det är ju nåt man gärna vill ha för att lägga bort saker på. Lösningen blev istället två hemmasnickrade kuber i massiv ek, finns liknande att köpa, som rymmer det viktigaste - väckarklocka, en bra bok nära till hands och fjärrkontrollen till våran tv som finns placerad i en garderob mittemot sängen.  


Oavsett om det är 10 kvm eller 20 kvm stort, här sover vi lika gott... även om man ibland önskar att det vore bara lite större! =)


Kollage Sovrum 500 px


Bild: Privat ©

Kommentarer
Postat av: Kristina

Så fint:) Vi har oxå ett litet sovrum och ibland kan man önska att d vore större men man ska ju faktiskt bara sova där så man behöver ju inte ha plats med så mycket:)Cool idé med "sängborden":)

2007-08-19 @ 10:57:12
URL: http://thisis.blogg.se
Postat av: Emma

Jättefint, kan tro att ni sover gott där! Gillar det mysiga lilla fönstret :) Jag har alltid gillat att bo litet, blir en roligare utmaning på något sätt. När jag och min sambo tittade på hus var valet lätt, ett litet hus på 63kvm x 2. Allt blir överskådligt och man känner att man någon gång kommer att bli klar med allt :) Kram/Emma

2007-08-19 @ 12:20:18
URL: http://emmabo.blogg.se/
Postat av: Malin

Vad är det för snygg lampa du har i fönstret?

2007-08-19 @ 19:52:40
URL: http://litensysteryster.blogspot.com/
Postat av: Sara

Hej! Javisst får du länka till mig, då blir jag jätteglad! Lägger till en länk till dig när jag uppdaterar länksidan nästa gång. Vilka jättesmarta "sängbord", jättesnygga!!

2007-08-19 @ 20:26:17
URL: http://www.sarakristoffer.com/hus
Postat av: Maja

Kristina: Med ett litet rum behöver man aldrig vara rädd för att man ska samla på sig för mycket prylar iaf! =)
Emma: Litet behöver inte alltid vara lika med trångt. Med smart planlösning kan det kännas större än vad det egentligen är. Sen är det ju lätt när man ska städa också! =)
Malin: Lampan heter Cactus och kommer från Färg & Form.
Sara: Sängborden är väldigt enkla men fyller absolut sin funktion.
Kram på er!

2007-08-19 @ 22:25:49
URL: http://cactusvit.blogg.se/
Postat av: Vicke

Så fint och där måste ni sova gott för det var mysigt och rofyllt rum!

2007-08-19 @ 23:04:13
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: tina

Vilket vackert och fint sovrum ni har!Smart med de hemmasnickrade kuberna..jättefina!!! kram!

2007-08-20 @ 14:08:45
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Glennjennie

Great site, keep up the good work!

2009-08-20 @ 10:38:25
URL: http://glennjennie.3steps.com

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0