Tre små apor

På tal om apor så verkar jag fullständigt ha snöat in på dessa söta bruna Nicke Nyfiken-djur. Från vår Köpenhamnweekend fick två påsar från Illum Bolighus följa med hem innehållandes lite dansk design, bland annat denna söta pappersmobil med tre apor. Danskarna verkar vara riktiga hejjare på just pappersmobiler (självklart all övrig design för den delen med) och aporna har självklart en given plats i det kommande ”barnrummet” till älskade grodan.

 

Just detta inköp gjorde vi då vi strosade runt inne på Tivoli och hittade en liten Illum Bolighus-store bland alla pumpor och karuseller. Extra kul att komma ut med lite dansk design då vi befann oss i det röd-vita-landet!

Vad som låg i den andra påsen (ett platt paket det med) får ni se en annan kväll för nu ska jag börja packa inför vår efterlängtade tjejhelg och samtidigt passa på att önska er alla en skön helg! Kram på er! ♥

Bilder: Privata © - En pappersmobil med tre apor från danska Livingly.

Cordy Roy har flyttat in hos oss

Har varit kärlek sen första ögonkastet då jag såg den kramgoa apan från Jellycat som har florerat bland många bloggar och påminner en hel del om Nicke Nyfiken. När jag sen fick syn på kusinen Cordy Roy i manchesterliknande tyg så visste jag direkt att han ska få sitta och vänta i lilla sängen tills vår älskade groda flyttar in. En alldeles mjuk och underbart söt apa som förhoppningsvis blir en lika stor favorit hos vår lilla kille som hos mig (och självklart Mr M)!

 

I morgon jobbar jag sista dagen för denna vecka, alltså ytterligare en kort vecka vilket jag har varit bortskämd med på sistone. Eftersom jag hade endast två veckors semester i somras (plus en vecka på ett varmt och soligt Cypern i början på sommaren tillsammans med Mr M: syster och familj) så har jag haft några semesterdagar innestående vilket uppskattas för tillfället. Resterande dagar har jag dock sparat så att jag ska kunna njuta av en skön julledighet eftersom årets röda dagar infaller lite tokigt.

 

Den kommande helgen är dock inte vilken helg som helst, utan en riktig tjejhelg tillsammans med mamma och syster. På fredag flyger jag norrut och på kvällen ska vi roa oss på Ladies Night med förhoppningsvis god mat och en underhållande show. Resten av helgen kommer förmodligen bestå av enbart sådana tjejaktiviteter som vi sällan annars gör då vi numer oftast ses med våra respektive (vilket är trevligt det med). Längtar så!

 

En stor kram till er! ♥

Bild: Privat © - Cordy Roy från Jellycat. I bakgrunden kan ni skymta min hemmagjorda hjärttavla i modell större, liknande den som jag gjorde tidigare och bloggade om.


En mysig helg till ända

Vips så var helgen (nästan) slut, pitefrämmandet avvinkat och kvar här hemma är en tyst- och stillhet som är mer uppenbar än vanligt.

 

Det där med långa avstånd till familj och vänner har vi sedan länge konstaterat att det är mindre kul. Men sen var det ju det där med jobb, kanske förhoppningsvis ”trillar” det ner något erbjudande någon gång i framtiden som vi inte kan tacka nej till och som får oss att bestämma oss för att flytta det drygt 80 milen norrut igen.

 

Som vanligt har det varit mysigt att ha Mr M: s syster och systerson på besök. Mest uppskattat har det nog utan tvekan varit för M, 7 år, som fått tillbringa en hel helg tillsammans med sin älskade morbror. Och som grädde på moset fick han dessutom besöka favoritbutiken här i Stockholm – Buttericks. Han hann sedan skrämma slag på oss ett flertal gånger då han köpte ett par metallbrickor som kan få omvärlden att tro att fem kvadratmeter porslin krossats. Sen har vi haft både fredags- och lördagsmys med tacos, fondue och amerikanska pannkakor till frukost. Vilken lyx!

 

Pitefrämmandet åkte hem redan före lunch idag så vi har hunnit med lite ”måsten” denna söndagseftermiddag. Vi tog bland annat en tur ut till Barkarby och IKEA för att fylla på det sinande värmeljuslagret här hemma. Nu är vi kittade med ett stort antal värmeljus så att vi (läs jag) kan fortsätta att elda lite här hemma.

 

Nu ska vi sjunka ner i soffan och se ett avsnitt (risken är stor att vi påbörjar resterande avsnitt från säsong 1) från den underbara tv-serien Solsidan.

Hoppas ni också har en riktigt skön söndagskväll, en stor kram på er! ♥

Bild: Privat © - Ett gäng klassiska Macarons fick följa med oss hem igår. Om inte för smaken så är de underbara kakorna en perfekt ge bort present. 


Fredag i morgon, igen...

Hade tänkt att jag skulle hinna visa mer bilder från vår underbara Köpenhamnweekend men kvällarna har gått alldeles för fort så det får helt enkelt bli efter helgen istället då vi i morgon får pitebesök av Mr M: s syster A och systerson M vilket ska bli roligt! Med mig hem från Köpenhamn följde även en påse från Illums Bolighus innehållandes lite dansk design som ni självklart också ska få kika på.

 

Passade på att kila förbi Vaksala Torg i Uppsala efter jobbet idag för att köpa med mig en bunt vita Gladiolus, perfekta helgblommor! De står nu i en vas ute i hallen samtidigt som lägenheten är nystädad. Är så skönt att komma hem från jobbet när arbetsveckan är slut och mötas av en nystädad lägenhet och slippa tänka på allt plock.

 

I morgon är det som sagt äntligen fredag, igen - vart tar veckorna vägen?, så jag passar redan nu på att önska er alla en riktigt skön helg! Nu ska jag alldeles strax sjunka ner i sängen med det nya numret mama som damp ner i brevlådan idag innan det är sovdags. 

Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Ett gäng vita gladiolus, perfekta fredagsblommor!


En underbar weekend i Köpenhamn

Det platta bruna kuvertet innehållandes ett grönt kort fick Mr M öppna på torsdagskvällen. Där framgick det med tydliga instruktioner att han skulle få spendera helgen tillsammans med mig på okänd destination. Klockan 06.30 fredagen den 15 oktober, dvs. Mr M: s trettionde födelsedag, skulle hans väska vara packad och han själv vara redo för avfärd. Passet skulle vara nedpackat utifall att han skulle ut och resa. Det var så mycket han visste när väckaren ringde på fredagsmorgonen och vi begav oss hemifrån.

 

Första gissningen kom på morgonen medan vi fortfarande var kvar hemma, han trodde då att vi först skulle åka och äta frukost någonstans eftersom han inte behövde göra det hemma. Andra gissningen kom när vi satt på flygbussen och han förstod att vi var på väg ut till Arlanda – Sundsvall (mysig stad som vi har tillbringat många helger i, framför allt under vår Umeåtid). Inte förrän när vi verkligen stod på terminal 2 vid incheckningsdisken förstod han att vi var på väg till Köpenhamn för en weekend i landet på andra sidan sundet.

 

Lika mycket som jag älskar att planera överraskningar (otålig som jag är skulle jag dock gärna avslöja den i samma ögonblick), lika förtjusta blev vi båda i landet med ett språk som vi upptäckte inte alltid är lätt att förstå, designklassiker och underbar arkitektur samt nationalrätter som smörrebröd och pölsekorv. Överraskningen blev med andra ord mycket lyckad och vi har verkligen haft en underbar helg. Kändes faktiskt lite sorgligt att åka hem idag även om vi båda är inställda på att återvända en annan gång.

 

Lite mer bilder och vad vi har gjort under helgen kommer vid ett senare tillfälle! Nu kurrar båda våra magar vilket nästan känns absurt efter all god mat, hotellfrukost och sötsaker som vi har njutit utav. 


På återseende, en stor kram! ♥

Bild: Privat © - Ett Halloweenklätt Tivoli. Har aldrig i mitt liv sett så otroligt många pumpor trots att jag har bott i USA, danskarna har verkligen gått all in för denna högtid.


En ledig dag mitt i veckan

Idag får det bli en paus från allt som har med Formforum 2010 att göra. Har sett att det har visats en hel del bilder de senaste dagarna från alla vi som var med så jag antar att ni börjar få er beskärda del av rapporteringen.

 

Har njutit av en ledig dag helt fri från pendling och jobb. Hade ett läkarbesök inplanerat i morse så väckaren ringde som vanligt fastän någon timme senare. För att utesluta en urinvägsinfektion ska dom göra en odling så svar på detta dröjer någon dag. Fick dessutom verkligen stå på mig och argumentera för att få göra ett ultraljud på min njure för att säkerställa att allt förhoppningsvis är som det ska. Remissen till detta dröjer någon dag. Kan dock tycka att det borde ligga i läkarens natur att vilja gå till botten med ett problem för att åtminstone utesluta en krämpa, men denna dam i vit rock verkade inte besitta någon större drivkraft vad gäller detta.

 

Hann även förbi pappersaffären på väg hem från mammaträffen för att köpa med mig lite papper och ett kuvert hem. Den senaste timmen har jag därför suttit och pysslat med att göra ett kort till Mr M som på fredag fyller 30 år. Vad som döljer sig i ”paketet” får ni däremot vänta med att få veta då det inte är helt omöjligt att han tittar in här. Kan dock säga att det ryms i det platta kuvertet… =)

 

Nu ska jag passa på och vila en stund, den lilla grodan förbrukar en hel del energi!

Kram på er! ♥

Bild: Privat ©

Orrefors Kosta Boda Showroom

Under Formforum 2010 har vi fått förmånen att träffa ett antal kända personligheter, vissa mer offentliga än andra, som verkligen brinner lite extra för sitt gebit.

 

En som lämnade ett stort intryck hos mig, kanske till och med det största, är den framgångsrika textil- och glasformgivaren Lena Bergström. En konstnärssjäl rakt in i hjärtat med en otrolig värme och passion!

 

Detta möte utspelade sig igår morse, innan öppningsdags, på Orrefors Kosta Boda Showroom där den kvinnliga butikschefen tog emot oss med ett glatt leende. Dessutom med ett stort tålamod för oss inredningsbloggare som sprang runt som vilda höns inne i butiken (okej, så vilt gick det kanske inte till) med kamerorna i högsta hugg bland alla kristallvaser och glasprydnader med många nollor på prislappen. Efter att hela busslasten smällt av ett flertal blixtar inne i affären så fick vi förmånen att lyssna till Lena. Bland annat berättade hon om dessa otroligt häftiga flaskproppar i glänsande kristall. Tre olika som hon har döpt efter städerna Tokyo – mangainspirerad i formen, New York – efter the Chrysler Building och Stockholm – minimalistisk. Med oss ut hade vi alla dessutom en goodie bag i handen, vad som gömde sig där innuti får ni (som inte vet) se en annan dag.

 

I morgon står det semester för min del i almanackan. Blir en upphackad vecka med hela tre lediga dagar av fem - igår, i morgon och på fredag (skulle kunna vänja mig). Några timmar av morgondagen ska jag bland annat spendera på MVC då första mammaträffen går av stapeln, så spännande! Ska även få kolla upp min onda rygg då de har börjat misstänka att det kan röra sig om en urinvägsinfektion som börjat vandra uppåt. Håll gärna tummarna för att så inte är fallet!

 

Kram på er! ♥ /Maja


Bild: Privat ©

Avslut på Formforum 2010

Intrycken är många, inspirationsförrådet är påfyllt till max, möten med nya ansikten har varit flera och magen är fylld med god mat.

 

Det har varit två väldigt intressanta dagar och det kommer nog att ta några dagar till innan jag har hunnit smälta allt det vi har fått vara med om. Förutom alla inspirerande besök och föreläsningar så har nog övernattningen på Scandic Malmen varit den absolut största positiva överraskningen av dom alla för mig.

 

Många bland mig tänker kanske hotellkedjan Scandic som ett typiskt vägmotell med mer eller mindre hög standard och just Malmen har tidigare gått under smeknamnet Sunk-Malmen. De senaste åren har hotellkedjan däremot satsat hårt för att genomgå en rejäl uppfräschning vad gäller allt från de gemensamma utrymmena och hotellrummen till maten (genom ett samarbete med Jamie Oliver) och ett stort miljöarbete vilket gillas. Morgonens äggröra är exempelvis den absolut godaste jag någonsin har ätit. Detta till trots att jag har en liten amatörkock till sambo här hemma som gärna rör ihop en egenkomponerad till frukosten på helgen.

 

Malmen är ett hotell som i allra högsta grad inte har glömts bort i denna upprustningskedja och det har definitivt gått från det sunkiga hotellet på söder till ett modernt och designmedvetet hotell där man har gjort en totalrenovering av samtliga barer och lobby samt ett antal hotellrum. Vi hade alla förmånen att få sova en natt i ett av dessa rum.

 

Jag älskar hotellövernattningar där jag kan plocka med mig små godbitar hem vad gäller detaljer. Har därför samlat på mig några av mina favoriter från rummet som jag och goa vännen fick dela på. (Ett annat exempel är detta hotell).

Denna lösning är något som jag gärna skulle använda mig utav för att sätta upp innanför hallen eller på kontoret för att förvara exempelvis oöppnad post eller annat som inte får glömmas bort (eller sådant som man gärna visar upp).

Den underbara svarta snirkliga sänggaveln där man har placerat ett vanligt lysrör bakom för att uppnå det minst sagt effektfulla ljuset.

En del av den färgstarka fondväggen med en massa roliga och annorlunda detaljer. Trots att den innehåller en hel del intryck balanserar resten av rummet upp så att den totala känslan blir lugn och behaglig.

En lila detalj som man har plockat upp från fondväggen i form av en tygbit som man har sytt fast som ett "handtag" på mörkläggningsgardninen.

Ryggstödet på den numer rätt kända Tolixstolen som dyker upp varstans lite titt om tätt.

Ett stort tack till er på Scandic Malmen för en fantastisk övernattning och totalupplevelse, och sist men inte minst till Hans på Trendgruppen och Milk Reklambyrå som har gjort Formforum 2010 möjlig.

Nu ska jag hoppa i säng och njuta av denna stora karamell som jag haft förmånen att få ta del utav, i morgon står det åter jobb på agendan (långt ifrån denna kreativa inredningsvärld). Återkommer en annan dag med mer bilder från min synvinkel från denna fantastiskt roliga bloggträff!

En stor kram till alla er som har varit med på Formforum 2010 men självklart även till er andra som tittar in här, på återseende! ♥

Bilder: Privata ©


Trötta ögon och bloggträff på agendan

Igår hämtade vi upp goa vännen på Arlanda för att hinna träffas lite privat innan bloggträffen drar igång idag efter lunch. Är dock trötta ögon hos oss båda idag (inklusive Mr M som fortfarande sover tungt, helt oberörd av alla knapptryckningar från datorn) då vi igår firade en barndomskompis till Mr M med ett riktigt roligt 30-årsfirande. Den suveräna ansiktsmasken Rejuvenating Treatment Masque från Exuviance åker därför på några minuter i förhoppning att se lite piggare ut.

 

På tal om ryggen så har det varit betydligt mycket bättre än vad det var i torsdags då jag fick åka hem från jobbet. Däremot är det något som ligger och spökar och kanske är det så ”enkelt”, som några av er gissade, att det är mina fogar som börjar göra sig till känna. Lilla grodan verkar dock fortfarande trivas bra därinne och intensiteten att ”popcorn-känslan” ökar för varje vecka, det betyder mest!

 

Återkommer i morgon med förhoppningsvis lite bilder och text från den efterlängtade bloggträffen! Ha en riktigt skön söndag nu allesammans, kram på er! ♥

Bild: Privat © - I bakgrunden kan ni skymta en av våra favoritlampor här hemma, Miss K från Philippe Starck, som fungerar alldeles utmärkt som sänglampa på de valnötsfärgade sängborden F-shelf från Maze Int.


En inbjudan till bloggträffen Formforum

För några veckor sedan trillade det in en inbjudan till bloggträffen Formforum som bland annat Trendgruppen är med och anordnar. Är ett gäng duktiga inredningsbloggare som har blivit inbjudna och av någon anledning är jag en av dessa även om jag inte skulle kalla min blogg för en ren inredningsblogg utan mer en livsstilssblogg med ett stort intresse för inredning. Men självklart tackade jag ja till denna inbjudan!

 

I veckan damp agendan för dessa två dagar ned och bland allt roligt som händer så är besök inplanerade på exempelvis Orrefors, Happy Homes i Barkarby, IKEA samt föreläsning med Stefan Nilsson och Jon Eliason. Sen sist men inte minst så ska vi alla få sova en natt på Scandic Malmen vilket bara det känns som en lyx!

 

Idag fick jag plaska fram i mina nya gummistövlar då det har varit ett riktigt oktoberrusk. Däremot blev arbetsdagen kortare än vad jag hade tänkt. Har de senaste dagarna känt en smärta från och till som börjat i ryggen och strålat fram mot buken och ner mot ljumsken. Har varit uthärdligt de andra dagarna men idag visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen för att jag hade så otroligt ont. Självklart går tankarna direkt till vårt lilla hjärta om han verkligen har det bra där inne men jag börjar misstänka att det är en njursten som spökar. Någon som har varit med om detta under en graviditet?

 

Nu ska jag sjunka ner i sängen och ladda batterierna inför den sista arbetsdagen på veckan, lovely! Kram på er! ♥

Bild: Privat ©

Kanelbullens dag

Något kanelbullebak har det varken blivit i helgen eller idag för våran del. Mr M åkte däremot för att handla efter jobbet med siktet inställt på ett kvällsbak av dessa underbart goda bullar. Tyvärr var jästen slut så jag får surfa runt hos er andra istället och se vilka fantastiska bullkreationer ni har åstadkommit. …Och sukta lite efter en varm nygräddad bulle med ett glas iskall mjölk.

 

Däremot sprang jag på denna söta pyjamas med kanelbullar på från Lindex för några veckor sedan som jag var absolut tvungen att köpa till vår lilla groda. Tror det kommer att bli en riktig favoritpyjamas som används ofta!

 

På tal om lilla grodan så har jag sovit lite oroligt runt småtimmarna de senaste nätterna utan att egentligen förstå varför, tills i natt. Kändes som att jag hade ett gäng popcorn som poppade i min mage såsom min syster så bra beskrev det när jag skulle förklara för henne hur det kändes. En obeskrivlig känsla som gör mig alldeles varm!

 

Hoppas ni har en skön måndagskväll, kram! ♥

Bild: Privat ©

Sutteräng med stil

När jag låg och bläddrade i senaste numret av Plaza Interiör upptäckte jag till min glädje ett reportage från min hemstad Piteå och från denna bloggerska som har det så snyggt hemma. Tyvärr är det länge sedan bloggen uppdaterades men för den som vill se mer av deras välrenoverade hus kan hitta lite fler bilder. Helt i min smak!

 

I dag har vi legat i ryggläge i stort sett hela dagen vilket känns som att det var precis vad jag behövde. Vi hade höga ambitioner i morse då vi hade bestämt oss för att promenera Djurgården runt vilket är så otroligt vackert nu i hösttider. Sen ändrade vi oss till att ta en kortare promenad i Hagaparken men uteslöt även detta och till sist slutade det med en promenad till ICA för att fylla på kylen inför den kommande veckan. Vi har fortfarande några rätter kvar från Linas matkasse att tillaga så vi behövde inte göra någon större matplanering för veckan. Men lite frisk luft fick vi och även ett gäng apelsiner och avokados som jag äter som aldrig förr.

 

Nu ska jag röja upp lite här hemma innan jag återgår till ryggläge i soffan! Ha en skön söndagskväll, en stor kram! ♥

Bild: Privat ©

En skön lördag med ett inköp till grodan

Mörkret har lagt sig denna lördagskväll och skivan Sax by the sea med typ lounge-/hissmusik går för tillfället på repeat här hemma medan Mr M står i köket och förbereder kvällens middag á la american style bestående av en god skiva entrecôte från charken, home fries och egengjord bearnaisesås.

 

Vi har haft en skön lördag som har flutit fram i ett lugnt tempo. Åkte mitt på dagen ut till det relativt nyöppnade Bromma Blocks för att uppdatera Mr M: s höstgarderob. Det gick så där, istället hamnade vi till slut inne på Babyproffsen och fick med oss hem ett förhoppningsvis skönt täcke och kudde från Rätt start till grodans kommande babykorg som vi ska använda oss utav den första tiden. Perfekt att bocka av från grodans inköpslista även om det inte blev någon vidare uppdatering av höstgarderoben!


Passar på att önska er alla en skön lördagskväll! Kram på er! ♥

Bild: Privat ©

Vårt älskade lilla hjärta

Några dagar före midsommarafton visade sig det klaraste plusset av dom alla och ända sedan dess har denna lilla hemlighet fyllt oss med kärlek. Men äntligen känns det rätt att dela denna lycka med er.  

 

De första tecknen lät inte vänta på sig och de kommande veckorna var minst sagt en omtumlande tid som fylldes med både en enorm trötthet och illamående, blandat med den största lyckan man kan tänka sig.

 

Som ni förstår så ska jag och Mr M bli föräldrar i slutet på februari om allting går bra. Vi har länge sett fram emot dagens rutinultraljud (19+3) som vi gjorde tidigt i morse hos gulliga Agnetha på Ultraljudsbarnmorskorna och det visade sig vara en kille, utan tvekan, med Mr M: s stora fötter!

 

Redan i vecka 13 (12+2) fick vi en första sneak-peak av grodan då vi gjorde ett KUB-test och då som nu såg det ut att vara en morgontrött kille som sussade sött utan att bli det minsta störd av att någon spanade in honom utifrån. Både i vecka 13 och idag har allting, utifrån vad dom kan se, sett bra ut och vi hoppas att vår älsklingsgroda ska fortsätta att må bra och växa till sig där inne innan han behagar att titta fram.

 

Stora kusinen G har redan myntat ett smeknamn till vår älskade lilla groda – snoppgrodan. Fyndigt av en kille på 4 år men man kan ju hoppas att han senare i livet kommer på bättre tankar vad gäller smeknamn till lillkusinen! =)

 

Hoppas att ni alla har en riktigt skön helg framför er. För våran del blir det den första helgen helt utan några som helst happenings på väldigt länge, behövligt för min del efter en intensiv vecka.

Många kramar! ♥

Bild: Privat © - Vår älskade lilla groda i vecka 19+3, sussandes med handen på huvudet.

RSS 2.0