Lite rosa här hemma men mest vitt

Har haft en bra vecka men det mesta på jobbet har inte riktigt gått min väg. Har slitit hela veckan med att (försöka) packa en gelfiltreringskolonn som används vid proteinrening och denna följetång har inte velat ta slut. Som avslutning på denna dag fick jag mig bl.a. en geldusch och lite extra hårgelé. Dock ett betydligt mycket dyrare än vad som finns att köpa hos någon frisör.


Men nu får kolonnpackningen ligga på is ett tag för i morgon är vi båda lediga och vid lunch sätter vi oss på ett plan som styr kosan norrut. Sist vi var hem till Piteå var i julas och sen dess har det hänt mycket där hemma. Vi ser därför fram enormt mycket att få komma upp en helg och inte bara hinna träffa familjen utan även få gå på 6-års kalas. Är inte varje dag det händer! =)


På tal om annat så fick en IKEA Stockholm vas följa med hem idag. Har länge sneglat på den snygga vasen och det var nära att jag valde den rosa. Men sen som alltid vad gäller färg (inte konstigt att det hänger mycket svart i min garderob) fegade jag ut och valde den vita. Men en knallrosa orkidé får husera i den vita vasen. Dom små söta vaserna är BLOMSTER som finns i lite olika pastellfärger.


Hoppas ni alla får ett riktigt trevligt valborgsmässofirande! Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Vasen ser väldigt sned ut på kortet men det är skuggan från spottarna som skapar den effekten.

En bra start på helgen

Idag bjuder Stockholm på helt underbart ljuvligt väder. Vaknade tidigt i morse och begav mig ut på en långpromenad i vackra Hagaparken. Det mesta har börjat skifta i grönt och stora ytor är täckta av blommor. Lovely!


Tänkte mest bara kika in här och önska er en trevlig helg. Tack för alla kommentarer som ni lämnade efter er i mitt förra inlägg. Nu närmast väntar några timmar vårstäd med vår bostadsrättsförening ute på vår innergård. Kram på er!


Bild: Privat ©

Till slut är det mesta på plats

Idag premiärbloggar jag från sovrummet och våran nya, men lilla, arbetshörna. Skruvdragaren och borrmaskinen gick varm i söndags och efter mycket slit och sena timmen var alla skåp, spotlights och skrivbordet på plats. Nu fattas bara det där sista piffet plus en arbetsstol, men så länge får en av våra köksstolar fungera.


Inspiration har jag hämtat från Tvillingmamma som tidigare i höst gjorde i ordning ett så fantastiskt stilrent arbetsrum!


Vi hade först tänkt platsbygga något liknande underrede men sen sprang vi på ett JONAS skrivbord på IKEA (vart annars? hihi... ) som vi båda tyckte om (vilket inte är helt lätt alla gånger). Överskåpen är FAKTUM fläktskåpsstommar med vita APPLÅD dörrar samt APPLÅD täcklister runt om hela skåpet för att dölja skarvarna mellan de två skåpen. Sen som avslutning satte vi GRUNDTAL spottar för lite ljus!

Fortsatt trevlig vecka, kram på er! ♥

Bilder: Privata ©

En liten tjuvtitt i röran

En högst oredigerad bild på vad som vi för tillfället arbetar med i sovrummet. Även om de allra flesta kort tagna hemma hos oss visar upp ett rätt välstädat och bortplockat hem finns det gånger då de allra flesta skulle sätta andan i halsen (även om vi kanske inte klassar in till "Rent hus") om ni fick se hur det kan se ut.


Men det där med städning är precis som termodynamik och entropi som är ett mått på oordningen hos ett tillstånd. Översatt innebär det att ett rums entropi är antalet sätt på hur man kan ställa saker för att uppnå en viss stökighetsnivå och att det stökiga rummet befinner sig i ett mer sannolikt tillstånd än det städade. Och visst blir man allt förundrad ibland över hur fort saker kan lämna sina "platser" för att en liten stund efter avslutad städning ligga utspridda precis överallt.

Kanske kan detta pågående projekt leda till ett mer organiserat (o)kaos, men mest ser jag fram emot att för sista gången behöva leta ihjäl mig för att hitta ett speciellt papper eller måsta sitta vid köksbordet (eller i soffan) för att blogga.

Hoppas ni alla får en riktigt skön söndagskväll och en bra start på den nya veckan! ♥

Bild: Privat ©

Många platta paket blir det...

Veckan har gått i målarfärgens tecken. Kladdiga penslar, slipdamm och målarfärg inte bara där den var avsedd för. Men vilken skillnad lite ny färg kan göra!


Sist jag hade min rajd fick alla rum förutom sovrummet nya ytskikt, sen tog energin slut. Är jobbigt att leva med målarfärgsburkar, skyddspapp på golvet och framför allt slipdamm som letar sig in precis överallt. För att slippa sova i slipdammet och ångorna från målarfärgen har vi i veckan haft en tillfällig säng i vardagsrummet. Efter två nätter på en hård madrass kändes det rätt skönt att få krypa ner i vår säng i fredags.


Igår spenderade vi halva lördagen på IKEA och idag skruvar vi platta paket för fulla muggar. Vad det ska bli får ni se när det blir klart, eller åtminstone mer färdigt! =) Ingen rast ingen ro, nu är skruvdragaren fulladdad!

Bild: Privat ©

Lite nytt till köket

Stockholm har bjudit på bästa tänkbara väder under vår påskledighet som nu börjar gå till sin ända. Vi har fått njuta av några riktigt underbara dagar med temperaturer närmare tjugogradersstrecket och strålande sol från en klarblå himmel. Batterierna är laddade och nu ska vi verkligen ta till vara på resterande kväll och dag innan jobb åter står på schemat.


Igår hann vi med en liten shoppingtur i staden där en ny rosarutig handduk fick följa med hem. Den får mig att tänka på sommar, picknick och saft!

Hoppas ni alla har haft en riktigt skön helg, en stor kram till er!

Bild: Privat ©

Efterlängtad förvaring

Tillslut kom dörrarna på plats och den extra lilla förvaringen vi fick i köket används flitigt. Där inne ryms nu både ett mindre skafferi, kastruller, värmeljus, servetter och kokböcker. Detta medför att man numer inte behöver ta det där ett extra andetaget (för att samla energi) inför varje gång man ska öppna ett köksskåp för att leta efter något i röran. Eller oroa sig för att något som man sist proppade in och snabbt stängde dörren efter ska komma utflygandes.


IKEA: s Beståserie har verkligen blivit en favorit här hemma. Finns en mängd olika varianter på stommarna plus att man själv väljer vilka luckor, handtag och ben som önskas. Vi har på både köksskåpet och tv-bänken valt CAPITA ben, GRIP handtag och vita klassiska luckor.


Idag bjuder Stockholm på väder från sin bästa sida. Ska dra med Mr M på en promenad runt vackra Djurgården för att sedan slå oss ner på någon uteservering i solen. Hoppas vårt avlånga land bjuder på lika soligt väder hos er alla. Kram på er!  


Bild: Privat ©

En underbart god förrätt

När man är hemma över påsk brukar det dukas upp till stort bord med skinka, diverse olika ägg, sill etc. Denna påsk blir inte riktigt som alla andra då vi bestämde oss för att stanna kvar här i söder.


Idag när vi handlade nobbade vi alla klassiska påsktillbehör och testade att göra en förrätt á la Anna istället. Kan verkligen rekommendera denna somriga sallad som består av grillad haloumi, färsk spenat & basilika, rostade pinjenötter, jordgubbar samt balsamico creme. Som Anna skrev - en fröjd för ögat och himmelskt för gommen!

Hon bjuder förresten på många bilder från både deras vackra hem samt spännande recept för er som är matlagningsintresserade. 

GLAD PÅSK! ♥
 

Bild: Privat © - Årets första gubbar...

Påskledigt

Nu har jag äntligen påbörjat min efterlängtade påskledighet. Ska verkligen njuta av alla lediga dagar som vi har framför oss. Ser fram emot att få vakna utan någon väckarklocka, en skön morgonpromenad före frukost och förhoppningsvis lite solglimtar som vi kan njuta av på någon mysig uteservering.


Igår åkte vi till IKEA för att köpa dörrarna till Beståmöbeln så nu har jag lugn i sinnet. Öppna hyllor med mycket saker är alldeles för rörigt för mig. =)


Hoppas ni alla får en riktigt skön påskledighet och att vädergudarna är på vår sida! Stora kramar! ♥

Bild: Privat ©

Ytterligare ett besök på IKEA

Förra veckan slog portarna upp till Uppsalas nya och större IKEA-varuhus. Fick mersmak av gårdagens besök på det gulblåa varuhuset och passade på att premiärbesöka Sveriges näst största IKEA idag efter jobbet.


Jämfört med det gamla IKEA där det tydligen tog 8 minuter i genomsnitt att ta sig igenom har tiden nu utökats till 18 minuter. Jag var dock där inne betydligt längre än så och när jag till slut nådde kassorna hade bland annat dessa papptallrikar åkt ner i påsen. Äntligen finns det snygga papptallrikar att köpa, perfekta till sommarens fester!

Kram på er! ♥

Bild: Privat ©

En dag på IKEA

Behovet av mer förvaring hemma hos oss har varit stort. Våra köksskåp har varit så fulla att man knappt sett vad man letat efter. På mitt jobb arbetar vi mycket efter 5S och ordningsmänniska som jag är (eller kanske försöker vara) är det underbart. Kanske något att sträva efter hemma?


Idag tog vi oss äntligen iväg till IKEA efter att ha haft vår bil avställd i ett varmgarage hela vintern. Behövde inte ens övertala Mr M om att åka dit (vilket inte hör till vanligheterna) men det var knappast det blågula varuhuset som lockade hans intresse utan snarare bilkörningen dit och hem. =) 

Förutom lite smått och gott som alltid följer med i kassen köpte vi en förvaringsmöbel från Beståserien. Den tog inte länge att fylla så nu kan man äntligen se vad man letar efter i våra skåp. Dörrarna var tyvärr slut för dagen så jag återkommer med bilder en annan dag när vi har fått dom på plats.  


Bara några arbetsdagar återstår för oss nu innan vi får ett långt och efterlängtat påsklov. För en gång skull väljer vi att inte åka till Norrland utan vi ska njuta av att vara hemma, lediga, utan några som helst planer. Lovely! Hoppas ni alla har en bra vecka framför er! ♥

Bild: Privat © - Bloggskadad som man blir efter ett tag var jag tvungen att ta en paus i monteringen och dokumentera händelseförloppet. =)

RSS 2.0