FÖRSTA ADVENT OCH ÅRETS FÖRSTA LJUS ÄR TÄNT

Igår plockades det stora ljusfatet från Cult Design fram och pryddes med fyra vita blockljus, grön egenplockad mossa och ljusdekorationerna Stjärnklart. Årets första ljus tändes och med snön som virvlade utanför fönstren infann sig en riktig julkänsla!

 

Vi begav oss strax före lunch mot Gamla Stan för att besöka Stortorgets julmarknad. Blev dock en rätt snabb tur bland de röda julbodarna då det var riktigt mycket folk och fötterna snabbt blev kalla men mysigt var det! Istället promenerade vi vidare in mot stan för en lunch och årets första julklapp inhandlades till Mr M: s yngsta systerson.

 

Den långa promenaden blev tyvärr lite mer än vad min gravida kropp orkade med så resten av kvällen tillbringade jag i ryggläge. Har även känt av mitt låga blodvärde de senaste dagarna så i lördags köpte jag, på inrådan av BM, Fexim brustabletter som förhoppningsvis kan bättra på min produktion av röda blodkroppar. Lilla hjärtat lever mer och mer rövare i magen och det är en ren lyckokänsla att ligga och kolla på magen när han rör sig fram och tillbaka därinne. I morgon går vi för övrigt in i vecka 29 (28+0) och enligt vårdguiden är vår lilla groda nu ungefär lika lång som en skollinjal.

 

Nu ska jag göra mig klar för sängen och ladda batterierna för morgondagen, en stor kram! ♥

Bild: Privat ©

EN LITEN TJUVSTART PÅ JULEN 2010

November månad är en av årets tolv månader som jag årligen fasar mest för, men snart lider denna mörka månad mot sitt slut och redan om en vecka är det dags för första advent.  

 

Kartongen som är uppmärkt med Julpynt är fortfarande inte uppackad och ljusstakarna är kvar uppe på förrådet och får förbli så en vecka till. Däremot har årets första vita hyacinter flyttat in här hemma och dom börjar för var dag se mer och mer sprickfärdiga ut. Sen väntar man såklart på den klassiska juldoften som de så småningom ska sprida!

 

Idag är det julskyltningspremiär på NK och enligt ”ryktet” ska det bli en färgstark jul med inspiration hämtad från världens alla hörn. Den ska vi in och kika på om en liten stund, kanske kan den bidra till att julkänslorna tar fart för här i huvudstaden har det varit väldigt grått och blött väder de senaste dagarna.


Måste även passa på och gratta Anna, alias Starwoman, som i fredags äntligen fick sin lilla myra till sig! Hurra!

Ha en skön söndag allesammans! Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Ett par låga cylindervaser och två hyacinter från Tant Gröns Blomster i Frösunda. Finns ett gäng klassiska hyacintvaser här hemma också men tycker om att man kan se rötterna i dessa cylindervaser.


Alla pappors dag

Idag är det alla pappors dag och vad passar då bättre än att uppmärksamma ens pappa lite extra. Tyvärr blir det inget stort kramkalas med min kära pappa då han bor i Piteå så ett enkelt telefonsamtal fick räcka i morse. Tanken som räknas! ♥

 

Nästa års farsdag kommer förmodligen att se lite annorlunda ut då vårt lilla hjärta har flyttat in hos oss och det känns verkligen som att vi är på väg dit med stormsteg. Veckorna går så otroligt fort och snart går vi in i vecka 27 (25+5 idag). I morgon är det dags för det första av många kommande besök hos vår barnmorska, sist vi sågs var i början på augusti (11+3) då vi var på inskrivning. Då var mitt illamående fortfarande rätt påtagligt och jag hade svårt att koncentrera mig på all matnyttig information hon pratade om då det kändes som att magen skulle vända sig in och ut.

 

… vilket den även gjorde typ två sekunder efter att vi gick därifrån. Lyckligtvis accepterade min kropp så småningom alla hormonförändringar och i stort sett sen dess har jag mått prima. Jag känner mig fortfarande oförskämt pigg (peppar, peppar...) även om den växande kulan på magen börjar vara i vägen lite titt som tätt, framför allt då strumpor och skor ska tas på. Sen har jag utvecklat en himla massa snygga tekniker för att ta mig upp från både sängen och soffan då magmusklerna är svåra att använda som vanligt! =)

 

Det är en sån otrolig upplevelse att få vara med om att vara gravid och varje kväll ligger vi och kollar (och känner) på magen när vårt lilla hjärta rumsterar runt där inne. Ibland ser det ut som en stor geléklump som rör sig från sida till sida, och ibland kan man ana något vasst som snabbt spretar ut. Sparkarna som från början mest kändes som poppande popcorn blir starkare för var dag och ibland lyckas han få in en fullträff. Vår lilla groda verkar ha riktiga grodlår till ben!

 

Igår var vi och snusade på en relativt färskkläckt bebis. Mr M: s kusin blev pappa för första gången för några veckor sedan till en otroligt söt liten tjej. Idag kommer våra solna-pite-vänner på paltmiddag (och deras lillsmurf) som har BF nu på torsdag. Så jag antar att det blir en hel del barnprat även idag, vi längtar så efter vårt lilla hjärta!

Nu ska vi snart ställa oss och skala en himla massa potatis till paltkoket! Ha en mysig söndag alla söta ni, kram på er! ♥

Bild: Privat © - Gårdagens paket till lilla tjejen E innehållandes denna söta klänning och body!


Pingu babygym

Idag har vi kunnat bocka av ytterligare en sak från grodans inköpslista – ett komplett litet babygym från Rätt Start med mjuk dyna och flera fina Pingufigurer. Fastnade inte bara för Pingu och dom söta figurerna utan även för de starka och klara färgerna. Förhoppningsvis kommer grodan att trivas bra där under för att från början kika på allt som hänger och så småningom även klämma på figurerna som prasslar och piper.

 

När jag var upp till norr sist under Ladies Night helgen så skickade mamma med revbensspjäll från en norrlandsälg som R har skjutit som för tillfället står på spisen och puttrar. Sen när dom har kokat klart ska vi testa att göra Leilas Galet goda sticky spareribs tillsammans med hennes home fries och coleslaw. Mums!

 

Ha en fortsatt skön söndagseftermiddag, kram på er! ♥

Update: Leilas ribsrecept var verkligen galet gott, absolut värt att testa ni som har lite spjäll liggandes i frysen!

Bild: Eget kollage med egen bild ©

Barnvagn - check!

Idag har vi gjort bort det allra största och mest tidskrävande inköpet till lilla grodan – en barnvagn! Med tanke på hur vi bor så var en lättkörd och smidig cityvagn den viktigaste punkten (inklusive en barnsäker vagn såklart) på listan när vi kikade på vagnar.

 

Detta uppfyller Bugaboo Cameleon definitivt och sen tycker jag även att detaljerna och de raka linjerna (inte så mycket fluff) gör att det är den absolut snyggaste vagnen som finns på marknaden för tillfället. Största minuset är utan tvekan prislappen men med tanke på att vagnen även fungerar som en smidig sittvagn så kommer vi förmodligen inte behöva köpa någon ytterligare vagn när grodan växer sig större.

 

Som tillbehör köpte vi även till snöhjul enligt rekommendation eftersom de rörliga framhjulen kan vara svårkörda i snömodd, en dryckeshållare samt en Bugaboo åkpåse. Nu är det bara att vänta 8 veckor på leveransen och hoppas på att grodan inte hinner före…

 

Nu ska jag gå och hjälpa Mr M som har börjat stöka i köket med kvällens middag – chèvre toast till förrätt och lammstek med pommes boulongere till varmrätt. Allt från recept.nu.

Hoppas ni alla får en mysig allhelgona, ta hand om varandra! Kram på er! ♥

Bild: Eget kollage med lånad bild från Bugaboo. Färgvalen föll på grå basdel med svart toppklädsel utan några större funderingar, smutståligt samt att det är enkelt att piffa upp!


Kappahls nya babykollektion Newbie

Har upptäckt på sistonde att det är långt ifrån lika kul att köpa kläder till mig själv och min växande mage som till vårt lilla hjärta. Däremot har vi fått en hel del fina kläder i små storlekar som ser nästintill oanvända ut från både min och Mr M: s syster (perfekt då de båda har pojkar) så grodans garderob är så gott som komplett för den allra första tiden.

Men denna underbara grå kabelstickade skapelse (Coverall som den så vackert kallas) från Kappahl och deras nya babykollektion Newbie kunde jag helt enkelt inte motstå när jag fick se den i tidningen Mama. Den ligger nu i grodans garderob och väntar på att få börja användas!

Blev en sjukdag hemma idag med då jag inte riktigt känner mig frisk ännu. Brukar vara bättre att stanna hemma en extra dag och samla krafter än att börja jobba för tidigt, risken är bara att förkylningen aldrig ger med sig om man inte ger kroppen en chans att vila. Men i morgon blir det återigen jobb för min del och mest längtar jag faktiskt efter att få komma ut och få lite frisk luft i mina lungor efter tre dagar i ryggläge inomhus. Sängkläderna har jag slängt i tvätten och täcket och kuddarna ligger för närvarande ute på vädring, nu får det vara nog med sjukstuga här hemma!

Kram på er! ♥

Bild: Privat © - Fotade uppslaget i det näst sista numret (tror jag?) av tidningen Mama.


Julen 2010 på Illums Bolighus

Partiledardebatten på SVT surrar i bakgrunden (klarar inte av dessa såpor som går dagtid, inte för att partiledardebatten är bättre), högen av näsdukar och papper från halstabletterna har växt sig större under natten och jag känner mig fortfarande rätt hängig. Förhoppningsvis känns det bättre ikväll så att jag känner mig redo för jobb i morgon, blir rätt rastlös här hemma då jag inte har ork till att göra något. Inte alls samma sak att ligga hemma och vara sjuk som att njuta av en ledig dag!

Har suttit och kollat igenom våra bilder från vår Köpenhamnsresa för några helger sedan och hittade ett antal bilder som jag fotade inne på Illums Bolighus på Kastrup. Trots att jag besökte affären på Ströget ett antal gånger (typ varje gång vi gick förbi, Mr M tyckte tillslut att vi skulle gå någon annan väg än Ströget) kunde jag inte hålla mig borta från shopen som finns på flygplatsen. Den var smyckad i full julskrud och jag sprang runt där inne med kameran i högsta hugg för att fota några detaljer medan vi väntade på vår flight.

Ska bli mysigt att om någon vecka få öppna vår lilla kartong med julpynt (som dock växer sig större för varje år som går), köpa hem några hyacinter och baka lussekatter. Ännu bättre att vi nästa år förhoppningsvis får fira denna underbara högtid med vårt lilla hjärta! ♥

(Läste att även Ebba von Sydow ska bli mamma till våren, 2010/2011 känns som en riktig babyboom!)

Fastnade verkligen för denna söta älg, tyvärr har jag inte lyckats hitta den på deras hemsida. Någon som känner till märket? Verkar finnas i en mängd olika kreationer, exempelvis som en isbjörn som man kan skymta på en av bilderna.

Update: Tack vare Anne så kan ni (och jag) hitta de söta djuren här!

Här hade de dekorerat en kvist trollhassel, som de satt upp i taket, med en ljusslinga och en massa enkla pappersstrutar med hjärtan som "låsanordning" och som de fäst läderremmar i. Tror jag ska försöka mig på att göra några själv en annan dag när pysselsuget är större än idag! Kram på er! ♥


Bilder: Privata © - Fotat inne på Illums Bolighus på Kastrup med personalens tillstånd.


Ladies Night uppe i norr

Helgen uppe i norr med bästa mamma och syster blev fullproppad med så mycket kvalitetstid som vi önskade och extra roligt var det att få en helg tillsammans bara vi eftersom vi är väldigt utspridda i det avlånga landet efter vår stockholmsflytt för några år sedan.

Fredagskvällen tillbringade vi i Skellefteå Kraft Arena för att förväntansfullt njuta av tjejshowen Ladies Night. Något som vi har sett fram emot sedan drygt ett halvår tillbaka då biljetterna bokades.

Den goda varmrätten och efterrätten åt vi under underhållning av bland annat Stephen Simmonds vilket han skötte galant. Mest skrattsalvor drog nog de fem tjejerna hem som slumpvist blev utvalda ur publiken och modigt nog ställde sig på scenen för att visa upp sina sångkunskaper. De bjöd på allt från klassiska schlagerdängor till barnsånger som krokodilsången (som lilla C säkert kan utantill?) och pärleporten.

När showen sen drog igång efter middagen med Martin Stenmarck (en överraskning då han från början inte skulle vara med i Skellefteå. Men vad är Ladies Night utan han?), Måns Möller, Andreas Johnson, Brolle och Stephen Simmonds steg ljudnivån drastiskt inne i den förklädda ishallen som intogs av drygt 2000 tjejer i alla dess åldrar.

När kvällen var över var handflatorna ömma efter allt klappande och stämbanden hesa (ingenting som jag själv åstadkommit av för mycket skrikande, lovar!). Tyvärr vaknade jag upp på lördagsmorgonen med en ond hals och nu har jag en förkylning som har brutit ut totalt.

Idag har jag legat nedbäddad i sängen hela dagen och kommer förmodligen att tillbringa morgondagen i ryggläge den med. Har dock haft en hel del sammandragningar idag av allt hostande men grodan har bökat runt som vanligt inne i magen så jag är inte orolig. Vi gick för övrigt in i vecka 25 (24+0) idag och aldrig förr har vi längtat så mycket efter vårt lilla hjärta som är beräknad till den 21 februari!

Nu ska jag alldeles strax krypa upp i soffan under en filt med en varm kopp te för att kika på veckans Äntligen Hemma. Ha en skön fortsatt tisdagskväll bästa ni, kram på er! ♥

Bilder: Privata © - Alla bilder som togs innan showen startade är lätt lilafärgade på grund av ljussättningen inne i ishallen.


RSS 2.0