Välkommen lördag!

De senaste veckorna har gått i ett riktigt rasande tempo, förmodligen på grund av allt nytt på jobbet som jag ska sätta mig in i. Kommer mer och mer in i det nya jobbet och förhoppningsvis kan jag snart planera mina dagar och tider lite mer efter vad som passar mig. Däremot, som alltid, känns det underbart skönt med lördag idag!

 

Kvällens middag började Mr M förbereda redan igår kväll i gjutjärnsgrytan som han fick i julklapp av mig. I nya numret av Allt om mat fastnade vi båda för ett recept som Tareq Taylor, kock i SVT: s Trädgårdsfredag, komponerat – Långkokt högrev med picklad blomkål och svamp, serverat med potatis- och getoststomp. Köttet har fått koka i grytan på hundragradig värme i snart tolv timmar. Middagen avslutas sedan med chokladfondant, spännande!

 

Nu är det dags att hoppa i duschen för att sedan bege mig till Kungsholmen och min frisör där jag ska avverka någon timme. Hoppas ni alla får en underbar lördag, kram på er! ♥


Bild: Privat © - Den klassiska franska järngrytan Le Creuset som Mr M fick i julklapp.

En favorit här hemma

Nu har vi bestämt ett datum för att träffa vår kökssäljare på Marbodal Kök. Detta blir i slutet av februari vilket passar bra i tiden. Ett kök är absolut ingenting man vill stressa fram utan det är nog nyttigt att tänka till både en och två gånger. Förhoppningsvis hinner vi med en sväng till en Marbodal återförsäljare innan dess för att kika lite närmare på den lösning som ligger närmast hjärtat.

Om det är någon som har gjort en köksrenovering nyligen och har har lite bra tips att komma med tar vi tacksamt emot de alla!


Passande nog ringde även Fastighetsbyrån förra veckan för att erbjuda en gratis värdering av vår lägenhet vilket vi tackade ja till. Trots att vi inte går i några säljartankar för tillfället så kan det vara intressant att få diskutera det nuvarande prisläget samt hur en köksrenovering eventuellt påverkar lägenhetens värde. Om inte annat så kanske vi kan få ett eller två goda råd inför en eventuell försäljning.


Kram och på återseende! ♥

Bilder: Privata © - Favoritlampan här hemma. Visste ni att de även säljer en del plastprodukter, t.ex. flaskor och diskställ, som används på labb?


En grön färgklick

Så var helgen till ända och första arbetsdagen är avklarad vilket alltid känns skönt. Gårdagen blev en lugn tillställning här hemma och förmodligen var det Mr M som satte den prägeln på dagen efter vad som blev en sen svensexa i lördags. Den blivande brudgummen med tillhörande sällskap verkar alla ha mått som dom förtjänat! =)

Däremot passade vi på att göra bort veckans matplanering och efterföljande handling vilket känns skönt idag med tanke på att vi båda har pendlingsavstånd till jobbet. Kvällstimmarna här hemma blir därmed tyvärr rätt få och allt som kan underlätta vardagen är tacksamt.

 

Trots att helgen har gått i ett stilla mak, förutom lite mingel och trevligt sällskap här hemma på fredagskvällen, så känner jag mig riktigt trött ikväll. Tror därför att jag ska sjunka ner under en filt i soffan med det nya numret av Allt om mat som damp ner i brevlådan idag. Såg bland annat att det fanns ett recept på en chokladfondant när jag bläddrade igenom tidningen som hastigast. Efter alla fondanter som var och varannan hemmakock har gjort i tv-programmet Halv åtta hos mig är jag lite sugen på att försöka göra en egen fondant här hemma till helgen. Kladdkaka eller chokladfondant, vad är godast?

 

Ha en skön kväll allesammans, kram på er - nya som gamla besökare! ♥

Bilder: Privata © - Dessa gröna krysantemumblommor är en av mina favoritblommor som jag passar på att köpa lite då och då. Brukar oftast köpa bara en kvist och sedan klippa av själva blomman och stoppa i ljuslyktorna från Iittala. De håller sig länge bara de får lite nytt vatten då och då plus att det är en riktig färgklick! Det kan man behöva den här tiden på året även om dygnets ljusa timmar blir fler och fler.


Köksplanering är i full gång

Måste först och främst önska alla er som kikat in här för första gången välkomna. Min besökstatistik steg rakt upp efter att vinnaren i Marbodals bloggtävling offentliggjordes och sedan dess har betydligt fler än vanligt kikat in här vilket är otroligt roligt. Så varmt välkomna hit, hoppas ni tycker om det ni ser! =)

I fredags kom den nya Marbodalkatalogen som jag beställde efter att jag fick veta att jag vunnit bloggtävlingen. Kan fortfarande inte riktigt förstå att juryn valde ut min moodboard bland alla inskickade. Känner mig så klart otroligt tacksam över den fantastiska vinsten!

Katalogen har jag hunnit bläddra igenom ett antal gånger och är redan nu fullproppad med gula note-it-lappar på de detaljer som jag har fastnat lite extra för. Några av dessa detaljer är exempelvis ovanskåp med så kallad push-open-funktion, den snygga blandaren Tapwell och en helt fyrkantig diskho som gärna får vara underbyggd.

På väg hem i fredags, efter designminglet på Designgalleriet, passerade jag en köksaffär längs Odengatan. Där inne fanns precis den kombination jag vill ha här hemma och passade på att ta ett halvtaskigt kort med mobilen. Mr M brukar oftast inte tycka till så mycket om just inredning, men även han tyckte om idén med mörka underskåp i form av valnöt, en tjockare vit diskbänk och vita högblanka överskåp. Tror det kan bli toppen med något mörkt som bryter av allt det vita här hemma samtidigt som det vita ger ett lättare intryck.

Har även fått namn och nummer till en kontaktperson på Marbodal Kök i Nacka som kommer att hjälpa oss med vårat nya kök. Ser verkligen fram emot det besöket!

Hoppas ni får en skön söndag allesammans! Kram på er! ♥

Bilder: Privata ©

Designmingel på Designgalleriet

För drygt en vecka sedan damp en inbjudan på mailen ner. Trendgruppen och Designgalleriet ville passa på att bjuda in alla bloggare som är i Stockholm i samband med Formex för en trendinspirerad utställning med Gense och Mema/GAB.  


De hade dukat upp två tjusiga bord med olika tema. De ena med en blandning av nytt, gammalt, patinerat och blankt. Den andra dukningen hade ett tydligt retrotema med bland annat de klassiska besticken Focus de luxe, designade av Folke Arström (-55). Tyvärr låg min kamera kvar här hemma så de enda korten som finns är de som jag har på telefonen och de besparar jag er.

 

Var väldigt roligt att få mingla och träffa en del andra inredningsbloggare. Sen bjöds det även på goda snittar och något gott i glasen. Med oss hem fick vi alla en helt underbar goodiebag bestående av Genses klassiska strutformade ströare för salt, peppar och socker. De kom till inför H55-mässan i Helsingborg 1955, designade av Pierre Forssell, och relanserades sedan hösten 2009. Tack Trendgruppen och Designgalleriet för det mycket trevliga designminglet och den fina goodiebagen!

 

I morse ringde väckarklockan tidigt, tack och lov inte för mig utan för Mr M. Idag var det den blivande brudgummens tur att kidnappas och dras med på ett antal olika aktiviteter. Har hört att bland annat en mankini, en s.k. Boratbaddräkt, har nämnts. Vi kanske får ett smakprov på bröllopet av vad grabbarna har hittat på med brudgummen.

 

Nu är det dags att hoppa ur morgonrocken, hoppas ni får en riktigt skön lördag allesammans! Kram på er! ♥


Bild: Privat ©

Ett vinnande bidrag

Fick igår ta emot det fantastiskt roliga och minst sagt overkliga beskedet att av drygt 300 moodboards så var mitt det vinnande bidraget i Marbodals moodboardtävling med följande motivering:

"Ett välkomponerat och tydligt moodboard där man har utgått från en favoritdetalj, taklampan Liv, och sedan byggt vidare med bilder, färg och material som är väldigt aktuella just nu; vit och svart bas med accenter i bleka pasteller och krispigt grönt. Bilderna är komponerade i skön harmoni, med mjuka former som ger en härlig känsa”.

Tusen tusen tack
alla ni, inklusive Marbodal, som har valt att rösta mitt bidrag vidare till topp 5 och därefter har juryn, bestående av Mija Kinning, Lars Peter Sandung och Johanna Wirsén, utsett mitt till det vinnande bidraget. Priset i denna underbart roliga tävling är ett kök värt 30 000 kr. Aldrig kunde jag någonsin drömma om detta med tanke på alla kanonfina moodboards som bland annat många av er som kikar in här har gjort!

Jag kommer självklart låta er följa med på resan mot vårat nya kök. Inom någon dag dimper Marbodals nya kökskatalog ner i vår brevlåda och vi kommer även så småningom att få träffa en kökssäljare för att få en del kloka råd och förkoppningsvis en smutta inspiration.  


Här på Cactusvit har det för övrigt blivit glest mellan inläggen på sistone och en stor förklaring till detta (blandat med sena jobbkvällar på det nya jobbet) är all planering som har legat bakom möhippan för min kära vän som vi kidnappade i lördags. Tror att den blivande bruden var mer än nöjd när hon la huvudet på kudden efter en lång och mycket trevlig dag. Natten spenderade hela sällskapet på Låsta Säteri som jag varmt kan rekommendera, vilket toppenställe!

I morgon är det äntligen fredag och det är inte bara för den stundande helgen som jag ser fram emot dagen utan lite extra för vårat kära besök som vi får i morgon kväll. Innan dess ska vi hinna med lite designmingel på Designgalleriet. Hoppas ni alla får en riktigt skön helg, en stor kram till er!


Bild: Min vinnande moodboard "En dröm i pastell".

Redo för det nya året

Beställde innan jul en personlig almanacka för tjugohundratio, designad av Piteås stolthet Isa. Den gapar fortfarande ganska tom och året är än så länge ett rätt oskrivet blad förutom några tillställningar som vi ser fram emot mycket.

 

Först ut har vi det stora nöjet att få vara med när våra kära vänner gifter sig i mitten på februari uppe i Piteå. Har blivit tillfrågad om att vara ”inofficiell” bröllopsfotograf och föreviga deras stora dag från mitt håll som gäst. Tackade ödmjukt ja och ska göra mitt allra bästa för att förhoppningsvis få något lyckat fotografi. Tror det kan bli ett lite mäktigt bröllop mitt i vad som brukar vara en kall och snörik Piteåmånad.

 

Sen, tätt följt efter bröllopet, får vi Piteåbesök av Mr M: s syster och man då vi tillsammans ska gå och se Grease-musikalen. Trots att vi har bott i staden i snart två år har vi än så länge bara sett Hairspray med bland annat Rolf Lassgård.

 

Senare i vår kommer vi att åka till varmare breddgrader tillsammans med Mr M: s hela familj. Det ska bli underbart även om det var med viss skräckfull förtjusning som vi bokade biljetterna. Efter mitt melanoma in situ som jag opererades för förra våren kommer min förhållning till solen aldrig bli densamma. Men de finns många kloka människor som solar långsamt under ett parasoll och där kommer även jag att ligga. Det som jag faktiskt ser fram emot allra mest, förutom att vi får tid till att verkligen umgås alla tillsammans, är de underbara varma kvällarna som vi avnjuter på någon mysig restaurang med god mat.

 

Hela den här karusellen är självklart något jag hoppas få slippa under det här kommande året och även de nästkommande för all del. Hann på åtta månader, från april till december, ta bort nio födelsemärken vilket alla har resulterat i mer eller mindre fula ärr som jag kommer att få bära med mig resten av livet. Men de har alla gett mig en tacksamhet över att uppskatta den tid vi får och inte ta något för givet.

 

Både jag och Mr M började om att jobba igår efter en skön jul- och nyårsledighet, kändes sådär när klockan ringde många timmar tidigare än när vi har klivit upp under ledigheten. Känns därför rätt skönt med en ledig dag i morgon mitt i veckan, en mjukstart helt enkelt!

 

Hoppas ni alla har en riktigt mysig trettondagsafton! Ta hand om er, kramar! ♥


Bild: Privat ©

God fortsättning på det nya året

Nu är vi åter på plats i huvudstaden efter en underbar jul- och nyårsledighet uppe i norr tillsammans med familj och vänner. Avverkade de drygt 80 milen mellan Piteå och Stockholm igår och en efterlängtad känsla att vara hemma infann sig när vi satte nyckeln i låset. Borta BRA men hemma bäst, tråkigt bara att avståndet hem till alla nära och kära är alldeles för stort.

 

Julen firar vi traditionsenligt vartannat år med våra respektive familjer och i år var det tillsammans med min familj. Hade sett fram emot att äntligen få se vad Mr M hade gömt i mitt paket efter ett stort hemlighetsmakeri tillsammans med hans syster A. Det visade sig till slut gömma sig bland annat en biljett till Grease – Den svenska versionen. Så i februari flyger Mr M: s syster och man ner till oss för att tillsammans gå och se Marie Serneholt och Sebastian Karlsson som Sanna och Danne på Göta Lejon. Det ser vi fram emot!

 

Idag har vi inga större måsten inplanerade förutom lite söndagshandling. I det vita paketet till min matlagningsglade och duktiga sambo fanns en gjutjärnsgryta från franska Le Creuset. Den ska vi idag premiärinviga med en renskavsgryta bestående av renkött från Arvidsjaur tillsammans med mandelpotatis. Mums!

 

Hoppas ni får en skön dag söndag, en stor kram! ♥


Bild: Privat © - Piteå har bjudit på dubbelsiffriga minusgrader och ett snödjup på närmare en meter.

RSS 2.0