MYCKET GOTT I MAGEN

Första ljuset är tänt i vår adventsljusstake! (Ser ni att jag nästan har gått crazy här hemma med de vita satinbanden?) På det fina fatet som jag fick i födelsedagspresent av min älskade M är en god, men något mastig pepparkakscheesecake a lá Pernilla Wahlgren.


Elliot spanar in den fina, lilla granen som gör sig bra storleksmässigt i vår inte allt för stora lägenhet! I morgon ska vi kika efter någon belysning till granen och jag tänker mig små, små lampor som mest bara glimrar.

När vi väntade Elliot kunde vi bli varma i hjärtat av tanken att få fira första julen tillsammans som en liten familj och även återuppleva julen genom hans ögon. Och senast idag sa vi - "Så roligt att få skriva God Jul Elliot önskar mamma och pappa på hans julklappar". Denna kärlek till vår älskade skatt är störst av allt!

Idag har han fått vara med om sitt allra första adventsfirande med skyltsöndag även om tomtarna inte riktigt väckte hans uppmärksamhet. Vi har även haft några goda vänner på glöggfika med deras smått busiga, men söta killar. Magen är lite rundare ikväll än vanligt efter allt fika, bland annat den goda pepparkakscheesecaken som Pernilla Wahlgren bakade i tv för ett par år sedan. Favorit i repris!

PEPPARKAKSCHEESECAKE

Botten:
Ca 25 pepparkakor
75 g smält smör

Fyllning:
800 g philadelphiaost
2 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
4 ägg
ca 10 pepparkakor

Glasyr:
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker

Några pepparkakor till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten och kyl medan du gör fyllningen.
2. Rör ihop philadelphia och socker. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omröring.
3. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter tills kakan stelnat något. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
4. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
5. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
6. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.

Hoppas alla får en riktigt mysig kväll och första advent! Kram från mig! ♥

Kommentarer
Postat av: writing services

Don't let it come close to it.

Postat av: KNORKAN - Inredning och skönhet

Den såg riktigt god ut måste jag säga :-)

2011-11-28 @ 17:19:13
URL: http://knorkan.blogg.se/
Postat av: Tina

Ser skitgott ut, blev sugen :)

2012-03-23 @ 18:06:15
URL: http://jakszybkoschudnacc.tumblr.com/

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0