GOTT SLUT OCH SNART GOTT NYTT

Hade tänkt att jag skulle hinna kika in här förra veckan innan vi reste norrut för att önska er alla en riktigt god jul. Men tiden räckte helt enkelt inte till så jag får passa på nu istället att önska er en god fortsättning, ett gott slut och gott nytt år!

 

Nu är vi i alla fall i Piteå och njuter av det norrländska lugnet (blandat med alla trevliga besök hos vänner och familj). Resan upp med tåget, natten mot den tjugofjärde, blev dock något vi sent lär glömma och julafton blev inte riktigt vad vi hade längtat och sett fram emot.

 

De senaste veckornas tågförseningar har kanske inte gått omärkt förbi någon, men när tågresan bokades tidigt i höstas hade vi absolut ingen annan tanke än att vara framme 9.45 på julaftonsmorgonen som det stod på biljetterna.

 

På kvällen, dan före dopparedan, stod väskorna färdigpackade och julklapparna låg i en påse. 21.22 skulle tåget avgå men enligt SJ: s hemsida hade det blivit försenat till 00.15. Lagom till dess tog vi en taxi ut till cityterminalen och hoppade på tåget som stod inne på perrongen. Vi letade oss fram till vår sovkupé och kröp så småningom ner för att sova. Somnade gott då det hade varit en rätt intensiv vecka och som vanligt vaknade jag någon timme senare för det nattliga toabesöket. Eftersom jag kände att tåget inte rörde på sig drog jag upp gardinen för att kika vart vi var och till min stora besvikelse hade vi inte rört oss från fläcken. Inte förrän när klockan var drygt fem på morgonen började tåget rulla norrut, drygt åtta timmar försenade, och vi insåg till vår stora besvikelse att vi skulle missa årets julfirande tillsammans med Mr M: s familj. 

 

Vi fick därför vara med om ett väldigt annorlunda julfirande ombord på tåget med drygt 400 medpassagerare. Till julmiddag blev det inte någon klassisk jultallrik utan rostbiff och potatissallad som hotellet i Vännäs hade varit snälla och ordnat till oss. När klockan var 19.30, tio timmar senare än planerat, rullade tåget tillslut in på perrongen i Älvsbyn efter en väldigt lång dag ombord.

 

Nu är det snart bara ett dygn kvar på detta tjugohundratio och om vi inte hörs något mer så vill jag passa på att önska er alla ett fantastiskt gott slut och ett gott nytt år!

En stor kram till er! ♥

Bild: Privat ©

Kommentarer
Postat av: Linda - Harmony Home

Usch, det var ingen vidare bra julafton. Men vilken tur att ni tillslut kom fram även om det blev lite senare än planerat.



Önskar dig ett Gott Nytt År och hoppas du får en trevlig nyårsafton.

Kram /Linda

2010-12-31 @ 10:12:17
URL: http://harmonyhome.blogg.se/
Postat av: Caroline

Gott Nytt År!



Tack för lilla nyårsafton i onsdags. Det var supermysigt. Och jag håller till fullo med dig - nästa gång blir det blandade lag när vi ska spela sällskapsspel.



Kram!

2011-01-01 @ 01:29:37
URL: http://carrocaramell.blogspot.com
Postat av: Mickan

Men vad tråkigt, tur ni hade varandra!:) Gott nytt år! Kram

2011-01-01 @ 19:56:24
URL: http://miickan.blogg.se/
Postat av: razzel

Ni har funnits i mina tankar många gånger under julhelgen eftersom du skrev att ni skulle åka tåg.

Så skönt att ni i alla fall fick mat i Vännäs! Läste om det i AF om att de anställda på hotellet gått in på sina lediga dagar för att undsätta folk på tåg ;) Men som du sa - det blir ett minne för livet! men tur ändå att du hade din bebis på insidan ; )

2011-01-01 @ 21:27:12
URL: http://hemmahosrazzel.blogspot.com
Postat av: Kattis

Är nyfiken på om det blev några Lina-bilder!!!! Hoppas hoppas!

2011-01-03 @ 14:53:31
URL: http://www.kattisdagar.se

Lämna gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0